Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Νίκη των Εθνικών Δυνάμεων στην Ισπανία: Στην Βουλή το πατριωτικό Vox – Καταποντίστηκε ψευτοδεξιά και αριστερά.

Νίκη των Εθνικών Δυνάμεων στην Ισπανία: Στην Βουλή το πατριωτικό Vox – Καταποντίστηκε ψευτοδεξιά και αριστερά

Οι εκλογές στην Ισπανία σηματοδοτούν την απαρχή ενός νέου συστημικού πονοκεφάλου, αφού όχι μόνο καταποντίστηκε η αριστερά και η ψευτοδεξιά, αλλά επίσης εισέρχονται στην Βουλή οι Εθνικιστές.
Με το σύνθημα «Η Ισπανία στους Ισπανούς», το κόμμα Vox έλαβε ποσοστό 10,26% των ψήφων και θα καταλάβει 24 έδρες στην ισπανική βουλή. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το ποσοστό ήρθε μετά από τον παράνομο αποκλεισμό του εν λόγω κόμματος από το debate, ακριβώς όπως συμβαίνει τώρα με την Χρυσή Αυγή και τον αποκλεισμό της ακόμα και από τα προεκλογικά περίπτερα.


Οι Ποδέμος, το ανάλογο κόμμα του Σύριζα, είδαν να χάνεται το 1/3 της εκλογικής τους δύναμης και συγκέντρωσαν μόλις 14,31% και θα έχουν μόλις 42 βουλευτές. Αντίστοιχα, οι σύντροφοι της ΝΔ, το Λαϊκό Κόμμα καταποντίστηκε στο 16,7%, χάνοντας την μισή του εκλογική δύναμη.
Τις εκλογές, τελικώς, τις κέρδισε το Σοσιαλιστικό Κόμμα, παρότι δεν είχε κάποια αξιόλογη άνοδο των ποσοστών του, αλλά δεν διαθέτει την αυτοδυναμία, ούτε καν σε συνεργασία με τους Podemos, γεγονός που θα οδηγήσει σε περαιτέρω πολιτικές εξελίξεις, αφού θα χρειαστεί η σύμπραξη των Καταλανών αυτονομιστών ή/και των φιλελευθέρων.
Στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα υποδέχτηκε με αμηχανία το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών. Ο μεν Τσίπρας βλέποντας το «ναυάγιο» των Podemos έσπευσε να μιλήσει για «επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων», ενώ αντίστοιχα η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν… ασχολήθηκαν με το ζήτημα μετά την ελεύθερη πτώση του Λαϊκού Κόμματος.
Όσον αφορά τους διάφορους «πολιτικούς αναλυτές», που τόσο καιρό μας ανέλυαν τα «αίτια» που στην Ισπανία «δεν υπάρχει ακροδεξιά», περιμένουμε διακαώς τις νέες τους… διορθωτικές αναλύσεις.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nikh-twn-ethnikwn-dunamewn-sthn-ispania-sthn-boulh-to-patriwtiko-vox-katapo#ixzz5mT2hkKA0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...