Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Το Φόρεϊν Όφις έδειξε το φιλότουρκο πρόσωπο του – Ώρα να ανοίξει θέμα βάσεων

 



Το Φόρεϊν Όφις έδειξε για μια ακόμη φορά το απροκάλυπτο αντικυπριακό του πρόσωπο, της υπονόμευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της συγκάλυψης του τουρκικού επεκτατισμού. Για μια δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας, για τη νέα επιδρομική επεκτατική κίνηση στην Αμμόχωστο, επιχείρησε διά των προσχεδίων που κατέθεσε, να μην καταγραφούν ούτε τα αυτονόητα.

Λίγο έλειψε να αφήσουν να εννοηθεί πως ήταν οι εξωγήινοι, που άνοιξαν την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου! Τα ίχνη του Φόρεϊν Όφις, που τα βρίσκαμε μπροστά μας όσο η Βρετανία ήταν στην ΕΕ, τα εντοπίζουμε παντού και διαχρονικά στο Κυπριακό. Αντίδραση, ωστόσο, δεν υπάρχει από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εργαλεία για την αντιμετώπιση της βρετανικής στάσης υπάρχουν. Χρειάζεται όμως πολιτική αποφασιστικότητα για να χρησιμοποιηθούν. Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι υπάρχουν σκέψεις στη Λευκωσία για ενεργοποίηση δύο επιτροπών, που είχαν συσταθεί το 2007 για τις Βάσεις. Το ζητούμενο βέβαια είναι να μην μείνουν στις σκέψεις και να μην “κωλώσουν” μπροστά στις εκ των έσω αντιδράσεις. Κι αυτό, γιατί σε αυτή τη χώρα, ως γνωστό, ευδοκιμούν οι “αγγλολάγνοι” και “αγγλοφοβικοί”.

Συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...