Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Παρουσίαση του βιβλίου «Μάχη Ιδεών»


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Φεβρουάριου η παρουσίαση του βιβλίου «Μάχη Ιδεών» του Ευάγγελου Χανιώτη, στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Λόγχη. Μέσα στον κατάμεστο χώρο του βιβλιοπωλείου, ο συγγραφέας μίλησε για την ανάγκη αναπροσδιορισμού της ιδεολογίας του Εθνικισμού, καθώς το βασικό ζήτημα των καιρών μας είναι αν η εθνικιστική ιδεολογία έχει να δώσει απαντήσεις στον σύγχρονο άνθρωπο και ορθολογικές προτάσεις στα κοινωνικά φαινόμενα της εποχής μας, μακριά από την περιθωριοποίηση και την γραφικότητα, που σκοπίμως κατέταξαν τον Εθνικισμό οι αριστεροί «ιεροεξεταστές».
Πρώτος έλαβε τον λόγο ο έκδοτης του «Ελευθέρου Κόσμου» Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος τόνισε πως το βιβλίο «Μάχη Ιδεών» είναι ένα ξεκάθαρα εθνικιστικό βιβλίο, όσο και αν αυτό φαίνεται παράδοξο στην εποχή μας. Αναφερόμενος σε φαινόμενα του καιρού μας, είπε πως το ζητούμενο σήμερα είναι η παγίωση και η οριοθέτηση της ιδεολογίας του Εθνικισμού, διότι στον οποιοδήποτε διάλογο θέλουμε να κάνουμε, ακόμη και με την αριστερά, πρέπει να πρώτα απ’ όλα να γνωρίζουμε τι είμαστε εμείς οι Εθνικιστές, ποια είναι η θέση μας και η πρόταση μας για την οικονομία, για το πολιτειακό, για τα κοινωνικά προβλήματα, για την ίδια την καθημερινότητα. Χωρίς αυτό το δεδομένο, τόνισε χαρακτηριστικά, ο διάλογος δεν έχει κανένα νόημα. Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης με μια εμπνευσμένη ομιλία , δήλωσε αρχικά πως το βιβλίο «Μάχη Ιδεών» έχει μεγάλη αξία διότι περιλαμβάνει την ιδεολογία του Εθνικισμού στη σύγχρονη μορφή της. «Είμαστε Εθνικιστές, ποτέ δεν το έχουμε αποκρύψει, πάντοτε έχουμε υποστηρίξει το Έθνος και την Πατρίδα. Αν δεν είμαστε Εθνικιστές, αρνούμαστε ουσιαστικά το περιβάλλον μέσα στο οποίο γεννηθήκαμε, αρνούμαστε την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας» είπε μεταξύ άλλων. Στη συνεχεία, αναφέρθηκε στα σύγχρονα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν την Ελλάδα, και ιδίως για την κοινωνική κρίση η οποία για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία έχει λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις. Έκλεισε λέγοντας πως «ο Εθνικισμός υπήρξε πάντοτε το οξυγόνο της πατρίδος μας, διότι χάρη στον Εθνικισμό η Ελλάδα μεγάλωσε, με τον Εθνικισμό εγράφη το μεγαλείο της ελληνικής ιστορίας». Η παρουσίαση τελείωσε με τον συγγραφέα Βαγγέλη Χανιώτη να τονίζει πως «αν εμείς οι Εθνικιστές αναζητούμε έναν στόχο και σκοπό σήμερα, αυτός δεν μπορεί να είναι η ψηφοθηρία και η στείρα παρελθοντολογία, αλλά ο δυναμική προσπάθεια για την δημιουργία νέων εθνικιστικών συνειδήσεων». Την παρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΘΗΝΑ» Νίκος Φιδέλης, ο πρόεδρος της ΝΕΟΣ Γιάννης Παναγιωτακόπουλος και ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Πατρών και πρόεδρος του ιδρύματος «Ίων Δραγούμης» Χρίστος Γούδης.
κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Λόγχη


Από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...