Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

Κατάμεστα ήταν τα γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), από παλαιούς και νέους συναγωνιστές αλλά και αντάρτες τις Ε.Ο.Κ.Α. που μας τίμησαν με την παρουσία τους, και ήρθαν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί μας.

Παρά την κακοκαιρία που επικρατούσε χθες, όλη μέρα, συναγωνιστές από όλα τα μήκη και πλάτη της Κύπρου παρευρέθηκαν στα γραφεία μας για να ακούσουν την ομιλία του κ. Αυγουστή Ευσταθίου, που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον ημίθεο (όπως τον αποκάλεσε χθες και συμμεριζόμαστε την άποψη του) Γρηγόρη Αυξεντίου ζωντανό, πριν τον πυρπολήσουν οι Άγγλοι.
Τα γραφεία μας ήταν ασφυκτικά γεμάτα, πολύ μικρά για να χωρέσουν τους συναγωνιστές που κατέφθαναν συνεχώς, με αποτέλεσμα πολλοί να σταθούν έξω, αψηφώντας την συνεχή βροχόπτωση.


Πριν ξεκινήσει ομιλία του κ. Αυγουστή Ευσταθίου, μετά από αίτημα των αγωνιστών τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή εις μνήμη του υπαρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α. Γρηγόρη Αυξεντίου, ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τον μεγάλο μας ήρωα.

Ο κ. Αυγουστή Ευσταθίου μας περιέγραψε τον καθημερινό αλλά και τον ιδεολόγο Γρηγόρη Αυξεντίου και την μεγάλη του αγάπη που έτρεφε για την Ελλάδα και την Ελληνική ιστορία, καθώς και τα τελευταία λεπτά πριν ο Γρηγόρης μας περάσει στην αιωνιότητα, δίπλα από τους άλλους μεγάλους ήρωες του Ελληνικού μας Έθνους. Μεταξύ άλλων δεν έλειψε να αναφερθεί και στον μεγάλο αρχηγό και ηγέτη της Ε.Ο.Κ.Α. Γεώργιο Γρίβα Διγενή και να μας αναφέρει λίγα ιστορικά γεγονότα που έζησε υπό τις διαταγές του, και το πόσο τίμιος ήταν σαν άνθρωπος.

Κλείνοντας μας κάλεσε από το βήμα του ομιλητή να παραμείνουμε πιστοί στην ΕΛΛΑΔΑ αλλά και αμετακίνητοι στα όσα πιστεύουμε, και μας παρακάλεσε να μείνουμε για πάντα μακριά από τα κομματικά συμφέροντα και παιχνίδια, και από τους άθλιους πολιτικάντηδες που διοικούν αυτό το τόπο.

Σε μια έκρηξη συγκίνησης μεταξύ άλλων ο κ. Αυγουστή Ευσταθίου μας είπε: "Βλέποντας την κοινωνία σήμερα, αλλά κυρίως την νεολαία διερωτώμαι πολλές φορές, αν άξιζαν οι θυσίες μας, και τα όσα κάναμε για την ελληνικότητα αυτού του τόπου.
Όμως γνωρίζοντας σας, ένα έχω να πω, ότι τελικά οι θυσίες και οι αγώνες μας δεν πήγαν χαμένοι."

Με το πέρας της ομιλίας, έγινε μια συζήτηση, καθώς και υποβολή διαφόρων ερωτημάτων από τους συναγωνιστές προς τον κ. Αυγουστή. Στην συνέχεια ακολούθησαν και κάποιες τοποθετήσεις - παρεμβάσεις από τους υπόλοιπους αγωνιστές τις Ε.Ο.Κ.Α. που έδωσαν το παρών τους, και κάποιες δικές τους συμβουλές για το μέλλον. Οι αγωνιστές δήλωσαν συγκινημένοι που βρίσκονταν ανάμεσα μας, αλλά και στο ότι έβλεπαν επιτέλους νεολαία που δεν είναι αποχαυνωμένη αλλά εθνικά υπερήφανη και αφυπνισμένη.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με απονομή τιμητικών πλακετών, στην αδελφή του σταυραετού του Μαχαιρά, κ. Χρυσταλλού Αυξεντίου, που μας έκανε την μεγάλη τιμή να παρευρεθεί και αυτή στην εκδήλωση μας, και να μοιραστεί και τις δικές τις εμπειρίες για τον αδελφό της και στον σύντροφο του Γρηγόρη μέχρι την τελευταία στιγμή, κ. Αυγουστή Ευσταθίου. Αμέσως μετά ακολούθησε ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από τους παρευρισκόμενους σε στάση προσοχής, και όρκος ότι ο αγώνας για διαφύλαξη της Ελληνικότητας αυτού του τόπου δεν θα σταματήσει.

Εμείς από την πλευρά μας να ευχαριστήσουμε τους αγωνιστές και αντάρτες της Ε.Ο.Κ.Α. για την τεράστια τιμή που μας έκαναν να παρευρεθούν στα γραφεία μας, και τους διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα προσκυνήσουμε τα ύπουλα σχέδια για αφελληνισμό της Κύπρου και ούτε θα ξεπουλήσομε αυτή την ΕΛΛΗΝΙΚΗ αυτή γη.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ - ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ
ΚΥΠΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...