Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ

Διογκώνονται καθημερινά οι αντιδράσεις των Ελληνοκυπρίων για τα προσφερόμενα κυβερνητικά επιδόματα προς τους Τουρκοκυπρίους, κυρίως αθιγγάνους, αλλά και προς τους ξένους δήθεν αιτητές ασύλου. Τώρα, μάλιστα, που ο κόσμος μας βιώνει και την επικρατούσα οικονομική ύφεση, οι αντιδράσεις αυξάνονται. Μάλιστα δε, τείνουν να γίνουν και σοβαρότατες προκλήσεις αυτές οι προσφορές επιδομάτων, προς κάποια μερίδα Ελληνοκυπρίων που πραγματικά δυσπραγούν.

Αυτοί οι αθίγγανοι έμαθαν την τέχνη και λίμπισαν στο μέλι από τα επιδόματα, και σκαρφίζονται διάφορα τεχνάσματα, για να επιτυγχάνουν να παίρνουν περισσότερα χρήματα από το Γραφείο Ευημερίας. Π.χ. δανείζονται ή παρέχουν 4-5 παιδιά κάτω των δώδεκα ετών, που είναι χωρίς ταυτότητες, η μια αθίγγανη στην άλλη, όπως άκουσα, και καταφεύγουν σε διαφορετικούς λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας κάθε φορά, για να αποσπάσουν περισσότερα χρήματα, και τα καταφέρνουν, αφού δεν είναι δυνατό να αναγνωριστούν σε ποιον ανήκουν.

Άλλοι αθίγγανοι που είναι λήπτες του βοηθήματος, έχουν και στις ελεύθερες περιοχές κατοικία, αλλά τις περισσότερες μέρες τις περνούν στα κατεχόμενα, ερχόμενοι κάθε 28η του μηνός για τη λήψη του βοηθήματος. Έχω ακούσει για κάποιους απ' αυτούς ότι κτίζουν και κατοικίες στα κατεχόμενα.

Προκλητικότατη ήταν μια αθίγγανη τελευταίως που πήγε σ' ένα κατάστημα Ελληνοκύπριας, που οι δουλειές της δεν πηγαίνουν κιόλας καλά, ζητώντας της να της εξαργυρώσει κυβερνητική επιταγή αξίας €2.500 (δυόμισι χιλιάδες ευρώ).

Πιστεύω ότι κάποια πράγματα έχουν παραγίνει μ' αυτή την κατάσταση και θα πρέπει τάχιστα να ξαναμελετηθούν και να αναθεωρηθούν, διότι δεν αντέχονται άλλο.

ΑΔΑΜΟΣ ΚΟΜΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...