Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΟΙ << ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ >> ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

Με μεγάλη μας λύπη αλλά και οργή ήμαστε αναγκασμένοι σήμερα να αναρτήσουμε αυτό το δελτίο τύπου. Τα χθεσινά γεγονότα από ότι φαίνεται ήταν προσχεδιασμένα, όπως θα δείξουμε πιο κάτω, από κάποιους. Κάποιους οι οποίοι φοβήθηκαν την άνοδο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και την απήχηση που έχει αυτό στην νεολαία.

Ας έρθουμε όμως στα γεγονότα. Η πορεία μας ξεκίνησε όπως και πέρσι από τα γραφεία μας και περνώντας από κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας χωρίς να δημιουργηθεί κανένα έκτροπο έφθασε στο χώρο του Λήδρα Πάλας όπου γίνεται κάθε χρόνο η εκδήλωση καταδίκης της εισβολής. Αυτό όμως που είδαμε μπροστά μας ήταν πρωτόγνωρο. Αστυνομικές δυνάμεις καταστολής είχαν αποκόψει τον δρόμο που οδηγούσε προς το Λήδρα Πάλας εμποδίζοντας την πορεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) να πλησιάσει το χώρο της αντικατοχικής εκδήλωσης.

Μετά από διαβουλεύσεις με την αστυνομική δύναμη, μας ειπώθηκε πως αυτή ήταν εκεί έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια» κ. Σιεκέρσαββα για να διασφαλίσουν ότι δεν θα εισέλθουν στην εκδήλωση άλλα οργανωμένα σύνολα, προφανώς εννοώντας το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), δηλαδή ο κύριος αυτός απέκλειε από την αντικατοχική εκδήλωση περισσότερα από 350 άτομα, απλά και μόνο επειδή ήρθαν οργανωμένα, παραδίδοντας τους ουσιαστικά στην αστυνομία.

Το εξοργιστικό της κατάστασης ήταν πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είχε έρθει σε συνεννόηση με στελέχη του ΕΦΑΕΦΠ τις προηγούμενες μέρες, από τους οποίους μάλιστα πήρε και άδεια για να εκφωνήσει λόγο μέλος του, στην εκδήλωση…

Η στάση αυτή του κ. Σιεκέρσαββα καταδεικνύει περίτρανα που φτάνουν κάποιοι επαγγελματίες «αντιομοσπονδιακοί» όταν βλέπουν πως το μικρομάγαζο τους δεν έχει πέραση στην νεολαία. Δέκα ήταν οι οργανώσεις που έκαναν κάλεσμα για συγκέντρωση στο Λήδρα Πάλας και ο κόσμος που πήγε ήταν λιγότερος από 600 άτομα με την πλειοψηφία τους να είναι οι φοιτητές του ΕΦΑΕΦΠ. Είναι λοιπόν άξιο απορίας με ποιους συνεννοήθηκε ο κ. Σιεκέρσαββας να κάνει αυτήν την κίνηση καλώντας την αστυνομία.

Επίσης αυτός ο κύριος είναι και ο μοναδικός υπεύθυνος για τα γεγονότα που ακολούθησαν στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, δηλαδή τον αποκλεισμό του κόσμου εντός της εκδήλωσης.

Θα πρέπει να αναλογιστεί ο κ. Σιεκέρσαββας αν οι πράξεις του αυτές διασφαλίζουν την ενότητα του αντιομοσπονδιακού χώρου. Δυστυχώς όμως όλοι αυτοί οι κύριοι που τόσο καιρό διαμαρτύρονταν για την δίωξη του Ξενή Ξενοφώντος, και καλά έκαναν κατά την άποψή μας, ήρθαν χτες σε ανίερη συμμαχία με την αστυνομία, αποδεικνύοντας πως δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για αντικατοχικό αγώνα, αλλά για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Αν νομίζουν πως με αστυνομικές διώξεις πρόκειται να κάμψουν το φρόνημά μας είναι γελασμένοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...