Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Χ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΔΥΣΩΠΗΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΑΙΜΑΤΗΡΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΘΡΙΟΙ…
ΓΙΑ τις πιο επικίνδυνες μυστικές υπηρεσίες μιλάει ο υποστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Χ. Κωνσταντινίδης, ο πατέρας του οποίου υπήρξε αξιωματικός και ήρωας των Εθνικοαπελευθερωτικών Βαλκανικών Πολέμων 1912 – 13, του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και της Μικρασιατικής Καταστροφής 1922. Τελικά, ο Χρήστος Γ. Κωνσταντινίδης εκτελέσθηκε από τους Γερμανούς Ναζί το 1943.
Συνέντευξη στον Κώστα Παπαπαναγιώτου
Ο υποστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Χ. Κωνσταντινίδης εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1948 και αποφοίτησε το 1950 πρώτος στο όπλο των Διαβιβάσεων, με τον βαθμό του υπολοχαγού Διαβιβάσεων. Υπηρέτησε σε μονάδες, επιτελεία και συμμαχικά στρατηγεία του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (ΓΕΣ, LSE – Σμύρνη, SHAPE – Βρυξέλλες) και μεταξύ άλλων καθηκόντων του διετέλεσε: αρχικρυπτογράφος του Στρατού και του ΓΕΕΘΑ, διοικητής Μονάδων και Διοικήσεων Διαβιβάσεων Σχηματισμών, επιτελής του 3ου και 4ου Επιτελικών Γραφείων Μεγάλων Μονάδων και Γενικού Επιτελείου Στρατού, Χειριστής θεμάτων Ηλεκτρονικού Πολέμου στο Νατοϊκό Στρατηγείο Σμύρνης στην Τουρκία (Landsoutheast), εθνικός αντιπρόσωπος – χειριστής προγραμμάτων Χερσαίων, Σιδηροδρομικών και Ακτοπλοϊκών Μεταφορών στον Ελλαδικό χώρο, καθώς και προγραμμάτων υποδομής στο ΝΑΤΟ των Βρυξελλών.
Ο υποστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Χ. Κωνσταντινίδης αποφοίτησε επιτυχώς από πολλές στρατιωτικές σχολές , συγκεκριμένα από: 1) Τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, εξελθών πρώτος μεταξύ των συμμαθητών του στο όπλο των Διαβιβάσεων – όπως προαναφέραμε. 2) Τη Σχολή Διαβιβάσεων του Ελληνικού Στρατού, Αθήνα. 3) Την Αμερικανική Σχολή Διαβιβάσεων, Fort Monmuth, N.J., ΗΠΑ. 4) Τη Σχολή Πληροφοριών του ΓΕΣ, Αθήνα. 5) Τη Μεικτή Κρυπτογραφική Σχολή (Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας) του ΓΕΕΘΑ, Αθήνα, της οποίας υπήρξε και διοικητής. 6) Τη Σχολή Καταδρομών και Ανορθόδοξου Πολέμου του ΓΕΣ, Ρεντίνα Αν. Μακεδονίας. 7) Τη Σχολή Τακτικής Διαβιβάσεων του ΓΕΣ, Αθήνα. 8) Την Ανωτέρα Σχολή Πολέμου Θεσσαλονίκη. 9) Την Ανωτέρα Σχολή Πολέμου Αεροπορίας, Τατόι. 10) Τη Σχολή Εθνικής Αμύνης, Αθήνα. 11) Τη Σχολή Ηλεκτρονικού Πολέμου ΝΑΤΟ, Αγγλία. Επιπλέον, είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Εθνικής Αμύνης (National Defence University), Washington D.C. των ΗΠΑ.
Ο Κωνσταντίνος Χ. Κωνσταντινίδης αποστρατεύτηκε το 1981 με τον βαθμό του υποστρατήγου. Εκτοτε ενεργοποιήθηκε σε πρωτοβουλίες και δράσεις υπέρ της διεθνούς ειρήνης, εναντίον των πυρηνικών εξοπλισμών, υπέρ του περιβάλλοντος, κατά των πολέμων στην πολύπαθη Μέση Ανατολή, υπέρ της μεσογειακής συνεργασίας, υπέρ της προβολής του ελληνικού πνεύματος παγκοσμίως και για την αντιμετώπιση των εθνικών κινδύνων, συμμετέχοντας σε ελληνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς ομάδες, επιτροπές, αδέσμευτες κινήσεις και παγκόσμιες διασκέψεις. Η συνέντευξη του υποστρατήγου ε.α. Κωνσταντίνου Χ. Κωνσταντινίδη έχει ως ακολούθως.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
- Αρχικά, στρατηγέ μου, θα μας πείτε δύο λόγια για τον σημερινό κατάσκοπο;
- Ασφαλώς ο σημερινός κατάσκοπος δεν είναι ο κλασικός τύπος με τη ρεπούμπλικα και τα μαύρα γυαλιά που… «γύρισε από το κρύο». Είναι ο τεχνολόγος, ο γνώστης των διεθνών σχέσεων, ο ειδικός της πληροφορικής και των πληροφοριών, αλλά και ο άνθρωπος της δράσης, ο διπλωμάτης, ο στρατιωτικός ακόλουθος, χωρίς να αποκλείεται ένας δημοσιογράφος, ένας καθηγητής πανεπιστημίου, ένας επιχειρηματίας, ένας αντιφρονών και ένας… ιερεύς, όπως συνέβη στο παρελθόν, ή ένα άλλο στρατολογημένο άτομο. Επίσης κατάσκοπος είναι και το κατασκοπευτικό πλοίο, αεροσκάφος ή ένας ειδικός δορυφόρος που συλλέγει αθέατος πληροφορίες.
- Πώς ενεργεί ένας κατάσκοπος και πού θα τον συναντήσουμε;
- Ένας κατάσκοπος βρίσκεται και δραστηριοποιείται παντού. Συλλέγει πληροφορίες με οιονδήποτε τρόπο και μέσο μπορεί – συνήθως με τα πιο τέλεια μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας – και τις διαβιβάζει στη χώρα του για ανάλυση, διανομή και εκτίμηση. Ακολούθως, με βάση τις εκτιμήσεις ειδικών, που αφορούν τα σχέδια και τις δυνατότητες του αντιπάλου, καταστρώνεται η Στρατηγική Αμυνας και Ασφάλεια της χώρας του. Επομένως, τον σύγχρονο κατάσκοπο θα τον βρούμε συχνότερα σε κάποιο κομβικό σημείο, όπου μπορεί να έχει πρόσβαση στις «λεωφόρους» ή τα «μονοπάτια» πληροφοριών του αντιπάλου, αλλά και σαν πράκτορα στις λεγόμενες «βρώμικες» αποστολές. Και δεδομένου ότι οι μυστικές υπηρεσίες ασχολούνται κατά 52% περίπου με «βρόμικες» επιχειρήσεις, θα τον βρούμε συνήθως στις περιοχές των διεθνών εντάσεων και κρίσεων.
- Είναι εύκολος ο εντοπισμός και η σύλληψη των κατασκόπων;
- Ενας κατάσκοπος ποτέ δεν παρουσιάζεται με την πραγματική ιδιότητά του. Εχει πάντα κάποιο προκάλυμμα, είτε διπλωματικού υπαλλήλου, είτε δημοσιογράφου, είτε επιχειρηματία ή οποιουδήποτε άλλου. Εργάζεται συνήθως σε ασφαλή μέρη, με την κάλυψη μιας πρεσβείας ή μιας επιχείρησης που συνήθως τον φιλοξενεί ή και εντελώς ανεξάρτητος, αλλά υπάγεται στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών της πατρίδας του, π.χ. την CIA, M15, Μοσάντ, FSB (πρώην KGB), κ.ά.
- Ποιες θεωρείται καλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών;
- Την αμερικανική CIA και την ισραηλινή Μοσάντ. Αμφότερες έχουν αναπτύξει παγκόσμια δίκτυα πληροφοριών εφοδιασμένα με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, διαθέτουν πληρέστατα ενημερωμένα αρχεία, άριστα εκπαιδευμένους πράκτορες άμεσης δράσης και πάρα πολλούς «συνεργάτες» σε όλον τον κόσμο. Επίσης αναλαμβάνουν «βρόμικες» επιχειρήσεις ευρείας κλίμακος.
- Υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών στις ΗΠΑ;
- Εκτός από την CIA, υπάρχουν: α) Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας, η γνωστή NSA με έδρα το Μέριλαντ, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη μυστική υπηρεσία της εποχής μας είναι αρμόδια για την κρυπτογραφική ασφάλεια, παρακολουθεί με υπερσύγχρονα μέσα (Echelon, δορυφόρους κ.ά.) ολόκληρο τον κόσμο και αναπτύσσει πολλές ακόμη μυστικές δραστηριότητες. Γενικά, η NSA είναι ένας τρομερός κατασκοπευτικός οργανισμός με εκπληκτικές δυνατότητες, αφού διαθέτει την τελειότερη και πιο αξιοθαύμαστη τεχνολογική υποδομή που ανακάλυψε μέχρι τώρα ο άνθρωπος. Σήμερα, και «οι τοίχοι έχουν αυτιά» και «έστιν NSA οφθαλμός ος τα πανθ’ ορά» από τη Γη, τον αέρα και το Διάστημα. β) Η DIA, η οποία ασχολείται με τις στρατιωτικές πληροφορίες. γ) Η DEA, που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, όχι μόνον στις ΗΠΑ αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. δ) Το πασίγνωστο FBI (Ομοσπονδιακό Γραφείο Ανακρίσεων), που ασχολείται με την εσωτερική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.
- Πού οφείλονται οι αποτυχίες των μυστικών υπηρεσιών;
- Οι μυστικές υπηρεσίες αποτυγχάνουν όταν έχουν στους κόλπους τους διπλούς πράκτορες, οι οποίοι δουλεύουν συγχρόνως και για τον αντίπαλο (υποθέσεις Κιμ Φίλμπυ, Ντόναλντ Μακλίν, Αντονυ Μπλάντ, Τζόρτζ Μπλέικ, Τζον Βάσαλ κ.ά.).
- Τι θα μας πείτε για την Μοσάντ και τις άλλες μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ;
- Η Μοσάντ είναι μια τρομερή μυστική υπηρεσία, αδυσώπητη και απάνθρωπη, που συλλέγει επιτυχέστατα πληροφορίες και εκτελεί φρικτές αποστολές παγκοσμίου επιπέδου. Εκτός από τη Μοσάντ, το Ισραήλ διαθέτει τη μυστική υπηρεσία Σιν Μπεθ, που είναι αρμόδια για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, και την Αμάν, για τη συλλογή στρατιωτικών πληροφοριών και την εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων.
- Θα αναφερθείτε τώρα στις «βρόμικες» δουλειές και επιχειρήσεις των μυστικών υπηρεσιών;
- Πρόκειται για δολοφονίες, συνωμοσίες εναντίον ηγετών, οργάνωση πραξικοπημάτων και αποσταθεροποιήσεις κυβερνήσεων (π.χ. πραξικόπημα κατά του Μοσσαντέκ στην Περσία και πραξικόπημα κατά του Αλιέντε στη Χιλή, απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα, αποσταθεροποίηση στη Σοβιετική Ενωση, κ.ά.). Επίσης οι μυστικές υπηρεσίες πραγματοποιούν επιχειρήσεις προπαγάνδας και ψυχολογικού πολέμου, οργανώνουν αναταραχές και πράξεις αναρχίας, υποκινούν απεργίες, υποδαυλίζουν και χρηματοδοτούν τη δράση μειονοτικών ομάδων και αντιστασιακών κινημάτων (Αφγανιστάν, Νικαράγουα, Κοσσυφοπέδιο κ.ά.), εκτελούν προβοκάτσιες και πυροδοτούν πολεμικές κρίσεις. Αξίζει να αναφέρω, ότι το LSD είναι εφεύρεση της CIA, που απόβλεπε στη διευκόλυνση των ανακρίσεων. Με αυτό και με άλλα παραισθησιογόνα πειραματίζονταν στις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60 πάνω σε ανύποπτους πολίτες και ένα από τα θύματα ήταν ο Δρ. Φράνκ Ολσον, που αυτοκτόνησε στο αμερικανικό Κέντρο Βιολογικού Πολέμου στο Φορτ Ντίτρικ. Φημολογείται, ότι «και ο ιός του AIDS παρήχθη στα εργαστήρια βρόμικου πολέμου των ΗΠΑ αν και οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι οι φήμες αυτές διαδόθηκαν από την KGB και τη ανατολικογερμανική STAZI.
- Πού αποδίδετε τη μεγάλη αποτελεσματικότητα των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ;
- Η αποτελεσματικότητα των εν λόγω μυστικών υπηρεσιών οφείλεται: α) Στον αδυσώπητο, ανελέητο και συνωμοτικό τρόπο δράσης τους. β) Στη στρατολόγηση Εβραίων στο θρήσκευμα σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι ενεργούν ως εθελοντές πράκτορες. γ) Στη συνεργασία με τη CIA και άλλες ξένες μυστικές υπηρεσίες. δ) Στην ευχέρεια των Ισραηλινών πρακτόρων να εισχωρούν στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, στην κυβέρνηση και στα ερευνητικά – τεχνολογικά κέντρα των ΗΠΑ (υπόθεση Λόμπαρντ). Το Ισραήλ κατασκοπεύει σχεδόν ανενόχλητα την Αμερική, που σήμερα κυριολεκτικά «εβραιοκρατείται». Στην αμερικανική κυβέρνηση έχουν υπηρετήσει μέχρι και 5 Εβραίοι υπουργοί, αρκετοί Εβραίοι «δραστηριοποιούνται» στο Καπιτώλιο, ενώ τα ΜΜΕ των ΗΠΑ βρίσκονται στα χέρια τους. στ) Στη διάβρωση των μυστικών υπηρεσιών των αραβικών χωρών από τους Εβραίους «οριενταλήδες» που προσποιούνται τους Άραβες.
- Γιατί το Ισραήλ ανέπτυξε τόσο πολύ τις μυστικές υπηρεσίες του και ιδιαίτερα τη Μοσάντ;
- Αυτό έγινε αφ’ ενός λόγω των απειλών που σχεδόν μόνιμα αντιμετωπίζει η μικρή αυτή χώρα και αφ’ ετέρου γιατί η ίδια έχει αντιληφθεί την αξία των πληροφοριών. Ιδιαίτερα σήμερα, στην εποχή των εκπληκτικών επιτευγμάτων της Πληροφορικής, η «πληροφορία ισοδυναμεί με δύναμη και χρήμα». Και όπως είχε πει ο Κινέζος θεωρητικός του πολέμου Σουν Τσου: «Το να έχεις άγνοια περί του αντιπάλου σου είναι το άκρον άωτον της απανθρωπιάς». Περιττό να πούμε, ότι το Ισραήλ κέρδισε όλους τους πολέμους με τους Άραβες χάρη στις αξιόπιστες πληροφορίες που μπόρεσε να συγκεντρώσει, αλλά και στην ικανότητά του να τις εκμεταλλεύεται (επιχείρηση Έντεμπε, βομβαρδισμός πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράκ κ.λπ.).
- Γιατί χαρακτηρίσατε τη Μοσάντ αδυσώπητη και απάνθρωπη;
- Αν και κατά το μάλλον και ήττον είναι γνωστή η αδίστακτη «πολιτεία» της, θα αναφέρω ένα και μόνον περιστατικό που επιβεβαιώνει τους χαρακτηρισμούς αυτούς. Κατά τη διάρκεια του «Πολέμου των Έξι Ημερών’, το 1967, το πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ «Liberty» έπλεε με εμφανή σήματα στην Ανατολική Μεσόγειο. Τότε, τα ισραηλινά Α/Φ το χτύπησαν με ιδιαίτερη θρασύτητα, με αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό αρκετών μελών του πληρώματός του, εν γνώσει ότι το σκάφος ήταν αμερικανικό. Όσον αφορά τους προαναφερθέντες χαρακτηρισμούς για την Μοσάντ, αυτοί προέρχονται από επίσημα έγγραφα της CIA, τα οποία περιήλθαν στα χέρια των Ιρανών μετά την κατάληψη της αμερικανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη, όταν επικράτησε εκεί η Ισλαμική Επανάσταση του Ιράν.
- Η ισραηλινή Σιν Μπεθ ενεργεί πιο ήπια από τη Μοσάντ;
- Θα έλεγα ότι είναι εξ ίσου σκληρή ή και σκληρότερη. Κανείς δεν γλυτώνει από τους «κοριούς» της στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Η Σιν Μπεθ ασκεί φρικτή αντιτρομοκρατία, με εκρηκτικά σε υπόπτους, βόμβες στους στόχους της, παρακολούθηση των επικοινωνιών, ανακρίσεις με βασανιστήρια που συχνά οδηγούν στον θάνατο κ.ά. Όλα τα τηλέφωνα παρακολουθούνται στο Ισραήλ, δεδομένου ότι όλες οι «ουρές» (κυκλώματα) διέρχονται αφανώς από το στρατηγείο της. Επίσης η Σιν Μπεθ λογοκρίνει, ακόμη και εν ειρήνη, όλες τις ειδήσεις των ΜΜΕ. Συχνά δε διοχετεύει στα ισραηλινά και τα διεθνή «μίντια» παραποιημένες ή ψευδείς ειδήσεις…
- Ποια σχέση έχει το Ισραήλ με την τρομοκρατία;
- Το Ισραήλ έχει αυτοανακηρυχθεί σε παγκόσμιο «αντιτρομοκρατικό κέντρο» και σε «διώκτη» της τρομοκρατίας. Όμως η Μοσάντ έχει αναπτύξει υπόγειες διασυνδέσεις με πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις, επιτυγχάνοντας να τις οδηγεί σε προβοκατόρικες τρομοκρατικές πράξεις προς όφελός της. Και θα υπενθυμίσουμε, ότι η ισραηλινή Αμάν έδρασε το 1953 με την επιχείρηση «Lavon Affair» στο Κάιρο εναντίον αμερικανικών και βρετανικών στόχων για να ενοχοποιήσει τους Αιγυπτίους.
- Νομίζετε ότι η Μοσάντ και η ΜΙΤ, η τουρκική μυστική υπηρεσία, δρουν στην Κύπρο και την Ελλάδα; Και πού αποδίδετε τις πολλές – κατά καιρούς – αποτυχίες της Μοσάντ;
- Η Αθήνα και η Λευκωσία είναι τα σταυροδρόμια της διεθνούς κατασκοπείας και τρομοκρατίας και επομένως η δράση της Μοσάντ και της ΜΙΤ στη χώρα μας και την Κύπρο είναι αυτονόητη. Οι κατά καιρούς γκάφες της Μοσάντ, όπως αυτές στην Ιορδανία και την Κύπρο, όπου πράκτορές της συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, δείχνει ότι η επάνδρωση, η εκπαίδευση, η πειθαρχία, αλλά και το ηθικό αυτής της πανίσχυρης στο παρελθόν υπηρεσίας έχει μάλλον χαλαρώσει. Ωστόσο παραμένει μια πολύ επικίνδυνη μυστική υπηρεσία με διεθνείς στόχους και δραστηριότητες και σίγουρα στη χώρα μας έχει πραγματοποιήσει ευρύτατες διεισδύσεις…


Από την ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...