Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΒΟΜΒΑ ΧΙΛΙΩΝ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κυπριακέ Λαέ είναι πλέον γνωστόν ότι μοναδικός στόχος και σκοπός των κυβερνώντων κομμουνιστών , είναι ο αφελληνισμός της Κύπρου διά της πλαστογραφήσεως της ιστορίας μας, ως και της αλλαγής της Ελληνορθόδοξου παιδείας του τόπου. Φαίνεται ότι πρωτεύοντα ρόλον στους προαναφερόμενους σχεδιασμούς διαδραματίζει ο κ. Χριστόφιας ο οποίος κατά την διάρκειαν του χρόνου που προεδρεύει μας είπεν πάρα πολλά ανιστόρητα γεγονότα , τα οποία διεψεύσθησαν τόσο από τον υποφαινόμενον ως και από άλλους αρθογράφους, και οργανωμένους φορείς. Ιδού ακολούθως μερικά από τα πλέον σοβαρά που μας είπεν ο κ. Χριστόφιας.
-Οι μασκοφόροι της ΕΟΚΑ δολοφονούσαν αριστερούς με μόνον λόγο διότι ήσαν αριστεροί!
-Παράνομες εξτρεμιστικές ομάδες τούρκο «κυπρίων» και Ελληνοκυπρίων εδημιούργησαν τα γεγονότα του 1963-64
-Ας μη γινόταν το πραξικόπημα για να μην έλθουν οι Τούρκοι! Επειδή το ας μην γινόταν πραξικόπημα για να μην έλθουν οι Τούρκοι αποτελεί βαρυσήμαντο ιστορικόν γεγονός, που σχετίζεται άμεσα με τους μόλις πρό μερικών ημερών μεγαλύτερο ολίσθημα του κ. Χριστόφια, το παραθέτει και πάλιν προς ενημέρωσιν του Κυπριακού Λαού.
Όχι κ. Χριστόφια το πραξικόπημα δεν έδιδεν νομικώς κάλυψιν στην Τουρκίαν για εισβολή στην Κυπρον. Νομικήν κάλυψιν στην Τουρκίαν έδωσεν ο Μακάριος με την ομιλίαν του στο Συμβούλιον Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την νύχταν της 19ης Ιουλίου 1974. Ιδού ακολούθως μέρος των πρακτικών του Συμβουλίου Ασφαλείας εκείνης της νύκτας(19-7-1974)
Μακάριος: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αποδέχονται τους ισχυρισμούς του Ελληνικού καθεστώτος. Το πραξικόπημα δεν συνέβη υπό ταύτας περιστάσεις ώστε να θεωρείται εσωτερικόν ζήτημα των Ελληνοκυπρίων. Αποτελεί καθαρώς εισβολήν έξωθεν, κατά κατάφορων παραβίασην της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Κύπρου. Δυνατόν να υποστηριχθεί ότι, ότι συνέβη εν Κύπρω είναι μια επανάστασις και ότι μια κυβέρνησις εγκαθιδρύθη επαναστατικό δικαίω. Αυτή δεν είναι η περίπτωσις .Δεν ηδύνατο να θεωρηθεί ως εσωτερική, υπόθεσις. Ήτο μια εισβολή η οποία παρεβίασεν την ανεξαρτησίαν και την κυριαρχίαν της Δημοκρατίας. Και η εισβολή συνεχίζεται εφόσον υπάρχουν Έλληνες αξιωματικοί εις Κύπρον»
Έτσι την επόμενην μέραν 20 Ιουλίου 1974 ο Τούρκος πρεσβευτής στον Ο.Η.Ε Οσμάν Ολτσάυ δηλώνει:
«Η Τουρκία εκπληρεί την νόμιμην ευθύνη της δια της τοιαύτης πράξεως. Η παρούσα πράξις της Τουρκίας δεν είναι εισβολή αλλά ενέργεια εναντίον της εισβολής(πρακτικά συμβουλίου ασφαλείας σελις 86) και ακόμη ότι «η λέξις εισβολή δεν είναι δική μου ελέχθην υπό του Μακαρίου διά να περιγράψη αυτό το οποίον έπραττε η Ελλάς»(πρακτικά συμβούλιον ασφαλείας σελίς 87)
Δια των προαναφερόμενων αποκαλύψεων που σημειωτέον είναι η τρίτη φορά που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας , καταρρίπτεται σαν χάρτινος Πύργος ο ισχυρισμός του κ. Χριστόφια ότι το πραξικόπημα έφερεν τους Τούρκους στην Κύπρον την 20η Ιουλίου του 74! Κατόπιν αυτού αντί ο κ. Χριστόφιας σαν πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας να δεχθεί την αλήθειαν και να πάψει να μας λέει ανιστόρητα γεγονότα, έπραξεν εντελώς το αντίθετον. Βρήκαν την ευκαιρίαν στην φετινή καθιερωμένη σύγκλησιν της φετινής Γενικής Συνέλευσις του Ο.Η.Ε που ήταν παρών σαν αρχηγός κράτους, και αντί να διεκδικήσει τα δίκαιον του Κυπριακού Λαού, θέτοντας την Τουρκίαν ενώπιον των ευθυνών της, για την βάρβαρην εισβολή της πατρίδας μας, την κατάληψιν και συνεχιζόμενην κατωχήν του 37% του εδάφους μας, τον εποικισμόν της κατεχόμενης περιοχής κ.τ.λ., έριξεν την βόμβαν του, χιλίων μεγατόνων κατά των θεμελίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την εγκληματική του διάλεξιν στο Ινστιτούτο Μπρουκινγς (Brookings Institute) στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με εκείνον το ανεπανάληπτον «ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟΝ κτλ»


Χρήστος Μιτσίδης


Αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α.


Ε/Α Αξιωματικός .

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Κάθε λαός έχει τις δικές του διατροφικές συνήθειες. Οι Γάλλοι για παράδειγμα τρώνε βατράχια. Κανείς δεν τους εμποδίζει να απολαμβάνουν το συγκεκριμένο έδεσμα.

Η γαλλική αστυνομία δεν εισβάλλει σε εστιατόρια που σερβίρουν βατραχόσουπες και δεν προπηλακίζει τους εστιάτορες.
Στους Έλληνες αρέσει το κοκορέτσι.Πριν από μερικά χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε απαγορεύσει για ένα διάστημα την κατανάλωσή του.
Η Ελληνική αστυνομία δεν τόλμησε να εισβάλει σε κάποιο χωριό της Κρήτης για να κατασχέσει τις σούβλες από τους Κρητικούς!
Στις Φιλιππίνες τρώνε ακρίδες, κατσαρίδες, ερπετά.
Στους Κινέζους αρέσουν οι σκύλοι. Είναι γνωστή η ιστορία με τους κινέζους φοιτητές στην Λευκωσία και τα δυστυχή τετράποδα της γειτονιάς τους!
Στην Αφρική κάποιες φυλές μαύρων τρώνε ανθρώπους. Είναι οι γνωστοί σε όλους ανθρωποφάγοι . Κανένας δεν τους εμποδίζει να καταναλώνουν το συγκεκριμένο φαγητό. Εάν μάλιστα τους επισκεφθούν τα μέλη κάποιας αντιρατσιστικής οργάνωσης της Κύπρου για να τους συμπαρασταθούν τότε είναι πολύ πιθανό να τους φάνε και αυτούς οι κανίβαλοι δημιουργώντας έτσι ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην κυπριακή κοινωνία.
Στην Κύπρο το αγαπημένο έδεσμα των τουρκοκυπρίων και των πολυπληθών αιτητών ασύλου είναι το ροκάνισμα των κρατικών ταμείων προς τα οποία δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση. Τα συνήθη θύματα αυτής της προτίμησης είναι οι Έλληνες της Μεγαλονήσου οι οποίοι καταβάλουν φόρους και κοινωνικές ασφαλίσεις για να γεμίζουν τα ταμεία.
Αυτοί οι τελευταίοι όμως δεν έχουν δικαίωμα να απολαύσουν ένα από τα αγαπημένα τους εδέσματα, τα αμπελοπούλια .
Αν δε το τολμήσουν τότε η αστυνομία θα εισβάλει στο χωριό όπου διαπράττεται η παρανομία, θα ξυλοκοπήσει όσους τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν και στο τέλος θα αποχωρήσει από το χωριό.
Οι προτιμήσεις των ξένων είναι πάντα σεβαστές όχι όμως των ντόπιων. Μας καλούν να γίνουμε ανεκτικοί στις συνήθειες των αλλοδαπών και να προσαρμοσθούμε εμείς σε αυτές και όχι οι ξένοι που έρχονται λαθραία στην Κύπρο,στις δικές μας.
Μετά τον πόλεμο στην Ορθοδοξία, στην Ιστορία,στις Ένοπλες Δυνάμεις, στις Ελληνικές ρίζες μας τώρα μάχονται και κατά των διατροφικών μας προτιμήσεων!


Στράτος Καρανικολάου


Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 'ΟΧΙ'

Μολονότι το όνομα του Εθνικού κυβερνήτου, Ιωάννου Μεταξά, δέν αναφέρεται ούτε από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία μας, αλλα ούτε και απο τα Μεσα Ενημερωσεως Αριστερων Αποψεων- που κάθε επετειο της 28ης Οκτωβρίου, το αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι - στη συνείδησι του Ελληνικού Λαού αλλά και στις επίκαιρες σηζητήσεις, ο Μεταξάς, κατα γενική παραδοχή, πέρασε το κατώφλι της Ιστορίας περισσότερο για την απάντησι που έδωσε στον ιταλό πρέσβυ, Εμμανουέλε Γκράτσι.
Οταν δέκα λεπτά πρίν από τις 3 της νύχτας της 28ης Οκτωβρίου του 1940, εκείνος κτύπησε το κουδούνι της φτωχικής οικίας του πρωθυπουργού , με την εντολή να παραδώση το τελεσίγραφον στις 3 π.μ. ακριβώς, της 28/10/1940.
''Ο Μεταξάς άρχισε να το διαβάζει'' αφηγείται ο Γκράτσι. «Μέσα από τα γυαλιά του, έβλεπα τα μάτια του να βουρκώνουν. Όταν τελείωσε την ανάγνωση με κοίταξε κατά πρόσωπο, και με φωνή λυπημένη αλλά σταθερή μου είπε: "Alors c'est la guerre." (Λοιπόν έχουμε πόλεμο).»
Είναι τόσο περιττό να πούμε ότι εκείνη την ώρα και οι πιό ξενύχτηδες Αθηναίοι, θα ήσαν ήδη στον πρώτο τους ύπνο. Την συνάντησι, τον χρονο και τον λόγο προώρισε, για καλή μας τύχη, η Ιστορία, εκείνη την στιγμή, στον Ιωάννη Μεταξά. Ουδείς δύναται να το αρνηθεί. Μόνο να το αποσιωπά με την γενναιότητα των δειλών...
Βέβαια σήμερα πολλοί αν όχι οι περισσότεροι Νέο-Έλληνες αγνοούν, ότι το Όχι του Μεταξά δεν γέμισε απλώς την σύγχρονη Ελλάδα με δόξα ανάλογη του ιστορικού παρελθόντος και του αθάνατου μεγαλείου της. Αλλά ουσιαστικώς το μέγα ΟΧΙ του Μεταξά, συνετέλεσε καθοριστικώς στην ήττα του άξονος.
Ενώ αν ο ύποπτος θάνατος του, την 29ην Ιανουαρίου 1941 δεν τον απομάκρυνε από το προσκήνιο της Ιστορίας, πολλά μπορούσαν να έχουν συμβεί, έως και την πλήρη ανατροπή... Διότι μολονότι αποσιωπουμενο από τους «ιστορικούς και εκπαιδευτικούς» των Μέσων Ενημερώσεως Αριστερών Απόψεων, είναι ιστορικως διαπιστωμένο, ότι ο Χίτλερ, μετά την παταγώδη αποτυχία του Μουσολίνι να καταλάβει την Ελλάδα αλλά και τις δυσμενέστατες επιπτώσεις συνέπεια της δημιουργηθεισης καταστάσεως στην προετοιμασία της Γερμανικής εκστρατείας κατά της Ρωσσιας, επεχείρησε να δελεάσει την Ελλάδα με λιαν επωφελείς την πατρίδα μας προτάσεις Ειρήνης προς την Ιταλία, εξασφαλίζοντας την δυνατότητα να διατηρήσει η Ελλάδα τα εδάφη στην Β. Ήπειρο , τα οποία ο Ελληνικός Στρατός είχε καταλάβει καταδιώκοντας τους Ιταλούς.
Σημαντικές λεπτομέρειες για τις Γερμανικές προτάσεις Ειρήνης προς τερματισμό του Ελληνο-ιταλικου πόλεμου παρέχονται στο βιβλίο του Α.Π.ΖΟΛΩΤΑ, «Γερμανικαι προτάσεις Ειρήνης" Η προσπάθεια της Γερμανίας προς τερματισμό του ΕλληνοΙταλικου Πολέμου» εκδόσεις Ερωδιός 2005. Οι προτάσεις αυτές κατέστησαν γνωστές στη συνάντηση της 17ην Δεκεμβρίου 1940, του Έλληνος Πρεσβεως Π. Αργυροπουλου, στην Ισπανία με τον Ούγγρο στρατηγό Αντορκα ( Πρεσβεως της Ουγγαρίας στην Ισπανία και προσωπικού φίλου του Φον Κανάρη, απεσταλμένου του Χίτλερ στον Αντορκα δια την διαμεσολάβηση μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδος) και διεβιβάσθησαν αμέσως προς τον Μεταξά. Αυτές περιελάμβαναν τα ακόλουθα:
«Η Ελλάς αδύνατο να διατηρήσει τας θέσεις τας οποίας κατέλαβε ο στρατός της εν Αλβανία και να συναφθη Ειρήνη προς την Ιταλία. Προς αποφυγή επισοδείων μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών θα εδημιουργειτο νεκρά Ζώνη, εντος της οποίας θα παρεμβαλλοντο μεταξύ των δυο αντιπάλων στρατών γερμανικαι δυνάμεις ως παρατητρηται. Η Γερμανική Κυβερνησις ,εάν εδεχετο η ελληνική, θα ανελάμβανε τη υποχρεωσι να μεριμνήσει όπως αποχωρήσουν αι επί του εδάφους της ευρισκόμενοι κατά την στιγμήν της ανακωχής Βρεταννικαι δυνάμεις..»
Η εισήγησις του πρέσβεως μας μεταξύ άλλων έλεγε και τα εξής:
«..έπρεπε να δεχθωμεν τας προτάσεις , για να αποφυγωμε πάσα μελλοντικην επεμβασιν της Γερμανίας εις τον Ελληνο-ιταλικον πόλεμο, η οποία θα ητο καταστρεπτική δι ημάς..»
Οι ΑΓΓΛΟΙ εν τω μεταξύ, πολύ πιθανόν ενήμεροι των τεκταινομένων, προσπαθούν ποικιλοτρόπως να πείσουν εγκαίρως τον Μέταξα (συναντήσεις του Στρατηγού Ουέϊβελ στην Αθήνα την 17η Ιανουαρίου 1941) να δηχθεί συμβολικές δυνάμεις στην Θεσσαλονίκη, βέβαιοι όντες ότι κατ αυτόν τον τρόπο θα προκαλούσαν και θα εξαναναγκαζον τον Χίτλερ να επιτεθεί άμεσα κατά της Ελλάδος, δηλαδή να εμπλακεί και στα Βαλκάνια, επ ωφέλεια των ιδίων.
Και καλώς δια τα συμφέροντα της πατρίδος των, όχι όμως και δια τα ιδικά μας. Δεν είναι παράδοξο που το τελευταίο κείμενο-διακοίνωσης του Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά προς την, Αγγλική Κυβέρνηση συνταχθέν την 17η Ιανουαρίου 1941, προσπαθούσε να αποφύγει την πρόκληση του Ελληνο-Γερμανικού πόλεμου που θα πυροδοτούσε η παρουσία-προφασις στην Ελλάδα έστω και μικρού αγήματος Άγγλων ή της RAF στην Βόρειο Ελλάδα. «Είμεθα αποφασισμένοι να αντιμετωπισωμεν καθ οιονδήποτε τρόπο και με οιασδήποτε θυσίας ενδεχόμενη Γερμανική επίθεση. ,ΑΛΛΑ ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩΜΕ....» έγραφε ο Μεταξάς στο τελευταίο γραπτό μήνυμα του, διακοίνωση προς την Αγγλική Κυβέρνηση...
Συμπτωματικώς, την ιδία ημέρα αισθάνεται ελαφρά αδιαθεσία , εγχειρίζεται δια «παραμυγδαλικό απόστημα» μετά από δυο ημέρες, την 19ην Ιανουαρίου 1941, και τελικώς αποθνήσκει την 29ην Ιανουαρίου 1941...
Αξίζει όμως να γνωρίσουμε περισσότερο τον Ιωάννη Μεταξά και το έργο του.


Α) Γνωρίζοντας τον Ιωάννη Μεταξά από δηλώσεις των πολεμιών του..


1. Παναγιωτης Κανελλόπουλος
“ Πρέπει να είμεθα χωρίς άλλο ευγνώμονες εις τον Ι. Μεταξά, διότι είπε ολομόναχος , εις το σκοτάδι της Νύχτας το μέγα ΟΧΙ. Λέγουν, όσοι αντικρίζουν με εμπάθεια και αυτά τα γεγονότα της ιστορίας, ότι το ΟΧΙ δεν το είπε ο Μεταξάς αλλά ο ελληνικός λαός. Ναι το είπε ο Ελληνικός Λαός ,αλλά αφού το ειχεν πη ο Μεταξάς. Εάν ο Μεταξάς έλεγε ΝΑΙ , πως θα έλεγε το ΟΧΙ ο Ελληνικός λαός, αφού θα ξυπνούσε αργότερα; Θα το έλεγε βέβαια μέσα του, θα το εξεδηλωνε έμπρακτα όταν θα οργάνωνε μυστικά τη αντίσταση αλλά η Αλβανική εποποιία δεν θα εγράφετο ποτέ.
Ας είμεθα τίμιοι απέναντι της Ιστορίας .
Το μέγα ΟΧΙ είναι πραξις του Ι. Μεταξά.» Από το βιβλίο «Τα χρόνια του Μεγάλου Πολέμου» του Π. Κανελλόπουλου


2. Μίκης Θεοδωράκης


Έκλαιγε όλη η πόλη για τον Μεταξά..


«.....Ο θάνατος του Μεταξά ήταν ένα μεγάλο σοκ. Ο Μεταξάς ήταν πολύ τυχερός διότι συνέδεσε το όνομά του με το “ΟΧΙ”, συνέδεσε το όνομά του με τη νίκη και πέθανε σε μια κορύφωση νίκης. Στην Τρίπολη, πρέπει να σου πω ότι έγιναν μνημόσυνα σε διάφορες εκκλησίες. Κι εμείς πήγαμε σε μια εκκλησία, όχι στη μητρόπολη, σε μια άλλη, πιο μικρή. Την ώρα λοιπόν του μνημοσύνου, ο κόσμος έκλαιγε τόσο γοερά, ώστε από τη μία εκκλησία στην άλλη άκουγες τα κλάματα. Έκλαιγε όλη η πόλη για τον Μεταξά. Τόσο τυχερός ήταν δηλαδή, έτυχε η κατάλληλη στιγμή να πει το “ΟΧΙ” και μετά να πεθάνει... Και πίσω από το “ΟΧΙ” αυτό, δείχνει ότι ήταν ίσως ο μοναδικός πολιτικός στην Ευρώπη που δεν πίστευε στη νίκη του Χίτλερ. Πίστευε δηλαδή ότι θα νικήσουν οι Εγγλέζοι, κάτι που εκείνη τη στιγμή έμοιαζε παράλογο. Και, βεβαίως, ταίριαζε πολύ και με τη νοοτροπία του θρόνου, που ήταν αγγλόφιλος...».


3. Γρηγόρης Φαράκος*


Στην κηδεία του Μεταξά εγώ παρευρέθηκα Ήμουν από εκείνους που με τίποτα δεν τον ήθελα, αλλά παρευρέθηκα. Και παρευρέθηκε πολύς τέτοιος κόσμος..
«...Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου το περίμενα γιατί θα είχα το πρώτο μου μάθημα στο πρώτο έτος του Πολυτεχνείου... Εκείνο που αισθάνομαι μέχρι τώρα –και πιστεύω το αισθάνεται και ο περισσότερος κόσμος από τότε– ήταν ότι η ζωή, γενικά η ζωή και της χώρας και του κάθε ατόμου, χωρίστηκε στα δύο. Στο πριν και το μετά. Κι αυτό κατά τη γνώμη μου καθόρισε και την εξέλιξη όλης της χώρας στα κατοπινά.
...Η στάση της Σοβιετικής Ένωσης στον ελληνοϊταλικό πόλεμο ήταν διφορούμενη. Επιπλέον, το σοβιετογερμανικό Σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπερντοφ δημιούργησε προβλήματα σε όλα τα κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης που είχαν ταχθεί κατά του Αξονα...
......Ο,τι και να πεις για τον Μεταξά, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου εξέφρασε το λαϊκό αίσθημα. Και βεβαίως, επειδή και το ΚΚΕ αυτή είχε ως μοναδική κατεύθυνση, με αυτή την έννοια ταυτίζονται... Βεβαίως, αρνιέμαι τους διθυράμβους που συνήθως ακούγονται υπέρ του Μεταξά που είπε το “ΟΧΙ”, αλλά και από την άλλη μεριά, δεν μπορώ να δεχθώ αυτή τη συνεχή κριτική των αριστερών, οι οποίοι δεν είπαν ΠΟΤΕ ότι εν πάση περιπτώσει ο Μεταξάς εκείνο το πρωί είπε αυτό που αισθανόταν όλος ο ελληνικός λαός. Και θα πω και κάτι ακόμα: Στην κηδεία του Μεταξά εγώ παρευρέθηκα. Ήμουν από εκείνους που με τίποτα δεν τον ήθελα, αλλά παρευρέθηκα. Και παρευρέθηκε πολύς τέτοιος κόσμος...».
* Ο κ. Γρηγόρης Φαράκος υπήρξε γ.γ. του ΚΚΕ.


Β) Ο Μεταξάς αντιμέτωπος με την Ιστορία


«..Πολλοί δεν μπορούν να του συγχωρήσουν ότι υπήρξε πιο αποτελεσματικός ως αγωνιστής για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη για τον λαό, για τις κατώτερες κοινωνικές τάξεις του μόχθου των αγροτών και των εργατών. Ίσως το πιό προσβλητικό για εμας τους Έλληνες » γράφει ο αείμνηστος Παναγιώτης Γ. Βατικιώτης(1928-1998), καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου – διεθνώς ανεγνωρισμένος ως ένας από τους μεγάλους ειδήμονες στην πολιτική Ιστορία της εγγύς και μέσης ανατολής- στο βιβλίο του ''Μια πολιτική βιογραφία του Ιωάννη Μεταξά'' « ήταν , ότι ο Μεταξάς κατόρθωσε να κυβερνήσει την χώρα για τεσσεράμισι χρόνια με ένα ουσιαστικά προσωπικό καθεστώς φωτισμένης δεσποτείας χωρίς καμία υποστήριξι από κάποιο πολιτικό κόμμα.. Ένα καθεστώς που στηριζόταν απόλυτα σε μιά αμοιβαία συμφωνία με τον βασιλιά... σε ένα σώμα αξιωματικών που τον σεβόταν ως τον κάποτε λαμπρό επιτελικό απόστρατο στρατηγό ..και στη δική του εντυπωσιακή ηθική αυθεντία…»


γ) Η Ιστορία μετά το ΟΧΙ…


Η θανατηφόρος «ασθένεια «του Ιωάννη Μεταξά..
Στο βιβλίο του David Irving «Ο Πόλεμος του Χίτλερ» εκδόσεις Γκοβοστη, Δεύτερος Τόμος σελίς 774 αναφέρεται ότι ο καθηγητής Hans Eppinger, ο πιο σπουδαίος γιατρός του Γ' Ράϊχ, εξετάζοντας τον θανόντα Βασιλιά Βορι, της Βουλγαρίας, παρατήρησε ότι τα κάτω άκρα του Βασιλιά είχαν μαυρίσει, κάτι που είχε δη μόνον μια φορά πριν , όταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Ιωάννης Μεταξάς είχε δηλητηριαστή, τον Ιανουάριο του 1941..» Ενώ στο ίδιο βιβλίο σον πρώτο Τόμο σελίς 454, για το ενδεχόμενο επιθέσεως κατά της Ελλάδος ανάφερε τα εξής:
«..Έτσι διαμορφώθηκε το στρατηγικό χρονοδιάγραμμα του Χίτλερ. Θα πραγματοποιούσε , νωρίς τον Μάρτιο 1941, την επίθεση κατά της ΕΛΛΑΔΟΣ , με την κωδικη ονομασία ΜΑΡΙΤΑ, από το όνομα της μιας κόρης του Αρχιστρατήγου Γιοντλ. Φυσικά αν οι Έλληνες αποφάσιζαν να απομακρύνουν τους άγγλους καλεσμένους τους θα ανακαλούσε οριστικά την ΜΑΡΙΤΑ. Δεν είχε το παραμικρό ενδιαφέρον να καταλάβει την Ελλάδα...»


δ) Τα έργα του Ιωάννη Μεταξά.. Ο,τι το αριστεροκρατουμενο δουλόφρον της Ελλαδικής Σοβιετίας κατεστημένο υποκρύπτει
Όμως ο Ιωάννης Μεταξάς και το καθεστώς της 4ης Αυγούστου 1936 είχε ήδη αφήσει έργο πρίν την ηρωική αυγή της 28ης/10/1940.


• Η δημιουργία του ΙΚΑ, η θέσπισις ιατρικής περιθάλψεως και δώρου εργασίας.
• Η καθιέρωσις του οκταώρου και των υπερωριών.
• Η πρωτομαγιά ως αργία και εορτή των εργατών.
• Τα κατώτατα όρια μισθών,η ρύθμισις των αγροτικών χρεών, η θέσπισις υποχρεωτικής αδείας μετ' αποδοχών, ο εκσυγχρονισμός των Γεωργικών Συνεταιρισμών και της ποινικής δικονομίας.
• Η θέσπισις της υποχρεωτικής παιδείας,
• ο Νόμος περί υποχρεωτικής διαιτησίας και επίλυσεως των εργατικών διαφορών.
• Ακόμη η πρώτη συστηματική προσπάθεια για την καθιέρωσι της Δημοτικής.
• Αλλά και ο εκσυγχρονισμός του Στρατού και του Ναυτικού.
• Η αθόρυβη και αποτελεσματική προετοιμασία των συνόρων σε μήκος πέραν των 200 χιλιομέτρων με οχυρωματικά έργα.
• Η «γραμμή Μεταξά», που αναφέρεται σε όλα τα στρατιωτικά συγγράμματα του κόσμου, στρατηγικό και κατασκευαστικό επίτευγμα αξιοθαύμαστο έως σήμερα για την τεχνική αρτιότητα αλλα και το σύντομο χρονικό διάστημα που πραγματοποιήθηκε με τα ασήμαντα μέσα της εποχής εκείνης υπο άκρα μυστικότητα.
Είναι όλα μέρος από το τεράστιο έργο που φέρει φαρδιά πλατειά την υπογραφή του Ιωάννου Μεταξά. Είναι λοιπόν ευθύνη μάλλον της αδέκαστης ιστορίας παρά της μικροψυχίας των πολιτικών και της κακεντρέχειας των Μέσων Ενημερώσεως Αριστερών Απόψεων να κρίνουν τον Ιωάννη Μεταξά, το Έργο του και την αναγκαιότητα ή μη του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου 1936, την Εθνική συνεισφορά του Ιωάννη Μεταξά. Στην υλική προπαρασκευή, στον Εθνικό φρονηματισμό. Στην δόξα του ΟΧΙ.


Ε) Ο Μεταξάς για το τι σημαίνει Ελλάδα, Έλλην, Ελληνισμός..


«Το σφάλμα είναι ότι ενομίσαμε ότι ημπορούμε κατ'αναλογίαν με άλλα έθνη να περιλάβωμεν εντός ορίων εδαφικών τον Ελληνισμόν. Ενώ ακριβώς η ιδιοφυία της φυλής μας είναι να μην έχει όρια. Εις όλην την ιστορίαν μας , πλήν του Βυζαντίου, οι Έλληνες αποτελούμεν ένα ή πλειότερα ισχυρά κρατικά κέντρα με όρια ακτινοβολούντα προς πάσας τα κατευθύνσεις.. ..Χάρις εις πολιτικήν εσφαλμένην , πολλοί από τους πλοκάμους αυτούς απεκόπησαν.Αλλά θα ξαναγίνουν πάλι. Διότι προς τα εκεί μας οδηγεί η φυλετική μας ιδιοφυία και η μοίρα μας. Ούτε θα πρέπει να επηρεαζόμεθα από τας αντιξόους περιστάσεις της στιγμής τας οποίας άλλωστε ημείς με τα σφάλματα μας προεκαλέσαμε και αι οποίαι αποτελούν παρωδικό φαινόμενο.Αυτη λοιπόν δύναται και κατ ανάγκην θα είναι η μεγάλη ιδέα μας, όχι με το βυζαντινό εδαφικό περιεχόμενο αλλά με το περιεχόμενο της αρχαίας δηλαδή κατ ουσίαν και πάλιν η επικράτησις της φυλής μας και εκτός των ορίων του ελληνικού κράτους ....»


Από την αρθρογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Ιωάννου Μεταξά... (σελίς 526, Εκδοτικός οίκος Κυρομάνου , 70ον άρθρον του


Έτσι, μολονότι οι Έλληνες, φιμωμένοι από τον μεγάλο αδελφό των Μέσων Εξαπατήσεως θα παρακολουθήσουν ακόμη μια φορά την υβρι την αχαριστία την μικροπρέπεια, την αγνωμοσύνη στους λόγους της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας αλλά και στους λόγους και στα παράθυρα των νανοειδών «ιστορικών και «εκπαιδευτικών» των Μονοπωλητών της «αλήθειας» Γνωρίζουν... Και ευλαβικά τιμούν την μνήμη του Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά.

ΙΑΣΩΝ ΤΙΦΕΥΣ Από την ιστοσελίδα ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΙ

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Μυστικό Σχέδιο: H Ανεξαρτησία της ΚΡΗΤΗΣ

ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ

ΤΟ DVD ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ

Να διευκρινίσουμε ένα πράγμα:
O Κρητικός Θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα και ποτέ από τα βάθη της αρχαίας Ιστορίας του Κρητικού Λαού δεν αμφισβητήθηκε αυτό. Άλλωστε οι Θυσίες του Κρητικού Λαού εναντίον των κατακτητών το απέδειξαν αυτό με τον πιο περίτρανο τρόπο. Ωστόσο μια μικρή ομάδα Κρητικών με ύποπτη δραστηριότητα ζητούν την ανεξαρτησία της Κρήτης.


ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ;


Η Κρήτη λόγω της θέσης της εχει τεράστια Στρατηγική σημασία. Ελέγχει την Ευρωπη, την Αφρική, την μέση Ανατολή και την Ασία καθως και τις Θαλλάσιες οδούς εμπορίου και τα πετρέλαια της διορυγας του Σουέζ.


ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ


Το όλο θέμα έχει σαν αφετηρία την ημερομηνία 1912-13 κατά την οποία υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου. Μέχρι τότε η Κρήτη κι από το 1898 (τυπικά από το 1896, βάσει της συνθήκης του Βερολίνου), αποτελούσε αυτόνομο τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (με ταυτόχρονο έλεγχο των Μεγάλων Δυνάμεων), με όνομα «Κρητική Πολιτεία» και πρωτεύουσα τα Χανιά, ενώ είχε και δική της σημαία, βουλή, χωροφυλακή (υπό ξένη διοίκηση), σύνταγμα, ύμνο, νομίσματα, παράσημα κ.α., τα οποία ήταν, κατά βάση, παραλλαγές των αντίστοιχων του ελληνικού κράτους.
Ουσιαστικά η «διακυβέρνηση» της Κρητικής Πολιτείας, ασκούνταν από ένα μεικτό συμβούλιο το οποίο απαρτίζονταν απ' τα επιμέρους συμβούλια των Κρητών και των Μεγάλων Δυνάμεων. Το συμβούλιο όμως των Μεγάλων Δυνάμεων είχε ουσιαστικά την πρωτοκαθεδρία, καθώς είχε το δικαίωμα, ανά πάσα στιγμή, να αναστείλει την λειτουργία του συμβουλίου των Κρητών και να ζητήσει την ανασύστασή του, αν θεωρούσε ότι παραβαίνει κάποια όρια ή αυθαιρετεί.
Η εξωτερική πολιτική του νησιού παρέμεινε δέσμια των «προστατών» του. Η Κρητική Πολιτεία π.χ. δεν είχε δικαίωμα πολέμου κι οι σχέσεις της με άλλα κράτη περνούσαν, ουσιαστικά, από την έγκριση των Μεγάλων Δυνάμεων. Λόγω επίσης της υψηλής επικυριαρχίας του Σουλτάνου στο νησί, δεν ήταν επιτρεπτή η συγκρότηση κρητικού στρατιωτικού σώματος (αντ' αυτού δημιουργήθηκε η λεγόμενη «Πολιτοφυλακή», η οποία βεβαίως δεν είχε στρατιωτικό ρόλο και ισχύ).


Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.


Η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας» βασίζονταν σε μια παραλλαγή της ελληνικής σημαίας του 1822. Τα τρία γαλάζια τεταρτημόρια, συμβόλιζαν την χριστιανική-ελληνική πλειοψηφία της Κρήτης. Το πρώτο όμως από τα τεταρτημόρια (χρώματος ερυθρού, το οποίο αποδίδεται στην μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα) το οποίο απεικόνιζε το λευκό αστέρι, συμβόλιζε και δήλωνε την υψηλή επικυριαρχία του Σουλτάνου στο νησί (και όχι έτσι απλά την μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα ή «το κρητικό αίμα που χύθηκε στους αγώνες», όπως, είτε σκοπίμως είτε από άγνοια υποστηρίζουν με παρρησία αρκετοί).


Η ΚΡΗΤΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ"


Ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητο κράτος της Κρήτης, αλλά μια (ημι)αυτόνομη και πλήρως ελεγχόμενη περιοχή από τις Μεγάλες Δυνάμεις.


Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ" ΗΤΑΝ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Ως εκ τούτου, η σημαία δεν συμβόλιζε την ανεξάρτητη Κρήτη (όπως δυστυχώς, λανθασμένα πιστεύουν πολλοί και την αναρτούν με «υπερηφάνεια»), αλλά την υποταγή στην Οθωμανική Πύλη, καθώς το νησί εξακολουθούσε να αποτελεί εδαφικό τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Επιπλέον, η συγκεκριμένη σημαία, ουδέποτε αποτέλεσε αγωνιστικό λάβαρο ή επαναστατικό σύμβολο που καθιερώθηκε από τους Κρήτες, αλλά ήταν μια επινόηση των Μεγάλων Δυνάμεων και του Σουλτάνου (το αστέρι μπήκε μετά από δική του απαίτηση).
Η σημαία λοιπόν της Κρητικής Πολιτείας, πέραν της όποιας ιστορικής σημασίας και παρουσίας της στην νεότερη ιστορία, δεν αποτελεί ένα σύμβολο το οποίο θα πρέπει να δημιουργεί «ρίγη» συγκίνησης και συναισθήματα «υπερηφάνειας»,σε κανέναν Έλληνα και πολύ περισσότερο σε κανέναν Κρητικό.


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ "ΥΠΟΠΤΑ" ΑΤΟΜΑ ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ


Η «Ανεξάρτητη Κρήτη» δεν φαίνεται να αποτελεί στόχο μόνο μιας χώρας, ή τουλάχιστον, οι διασπαστικές κινήσεις δεν υποκινούνται μόνο από μία, αλλά περισσότερες (κατά κύριον λόγο, Τουρκία, Ισραήλ, Γερμανία, Αγγλία, Η.Π.Α).


Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ


Μια πρώτη αναφορά, μαρτυρείται απ' τον οπλαρχηγό της κρητικής αντίστασης κατά των Γερμανών, Καπετάν Μανώλη Μπαντουβά.
Όπως αφηγήθηκε ο ίδιος, στον συγγραφέα Αντώνη Σανουδάκη, του προτάθηκε από τον Βρετανό πράκτορα των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων (Special Operations Executive), Μόντι Γουντχάουζ (Monty Woodhouse), που βρίσκονταν τότε στο νησί και συνεργάζονταν με τις ντόπιες δυνάμεις, να ηγηθεί (ο Μπαντουβάς) αυτονομιστικής κίνησης με την οικονομική στήριξη της Αγγλίας. Σε αντάλλαγμα, ο Μπαντουβάς θα χριζόταν πρώτος πρόεδρος της αυτόνομης Κρήτης.
Ο Μανώλης Μπαντουβάς, αντέδρασε σαν γνήσιος Έλληνας και δη Κρητικός: Αρνήθηκε, κι όπως λέγεται, συνέλαβε επί τόπου τον Γουντχάουζ και τον διέταξε να εγκαταλείψει την Κρήτη άμεσα.


Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΙΣΡΑΗΛIΝΩΝ


Το θέμα άρχισε να ανακινείται πάλι στα τέλη της δεκαετίας του 70 και γνώρισε μια έξαρση στην δεκαετία του 80.
Το 1975 η αθηναϊκή εφημερίδα «Αθηναϊκή» (26-6-1975) απεκάλυπτε σε δημοσίευμα της ότι από το 1963 οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες επιδίδονταν στη δημιουργία σεναρίων, τα οποία στόχευαν στη συγκρότηση αυτονομιστικών κινήσεων στη Κρήτη.
Εδώ αξίζει να γίνει μνεία και στην αυτονομιστική δραστηριότητα που ανέπτυξε μεταπολιτευτικά ομάδα 6 Εβραίων στα Χανιά, λόγος ο οποίος έγινε και η αιτία απελάσεώς τους, ενώ άπλετο φως στις ισραηλινές ραδιουργίες ρίχθηκε το 1976, όταν ο καταδικασθείς από δικαστήριο του Ηρακλείου αυτονομιστής Ε. Ράμελ, αποφυλακίστηκε κατά τρόπο ανεξιχνίαστο, για να γίνει αργότερα γνωστό ότι επρόκειτο για αξιωματικό της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας ΜΟΣΑΝΤ.
Το 1977, πράκτορες της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ, «μεταμφιεσμένοι» σε επιχειρηματίες-επενδυτές, περιέτρεχαν τη Μεγαλόνησο και προσπαθούσαν να πείσουν τους εύπορους κυρίως Κρήτες, ότι η Κρήτη είναι αυτάρκης και θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητη. Προς τιμήν τους, η συντριπτική πλειοψηφία των Κρητικών που άκουσαν αυτή την θεωρία, κυνήγησαν τους Ισραηλινούς πράκτορες με πέτρες και μπαλωθιές.
Το ενδιαφέρον που επεδείκνυαν ανέκαθεν οι Ισραηλινοί για την παρουσία της Κρήτης ως κέντρο του «ιουδαϊκού πολιτισμού» είναι πασίγνωστο. Για την ενίσχυση αυτών των ανυπόστατων θεωριών τους, οι Εβραίοι μετέρχονται διάφορα μέσα, ανάμεσα στα οποία εντάσσεται και η ρίψη προκηρύξεων με εμπρηστικό περιεχόμενο σε κάθε γωνιά του νησιού (Αύγουστος 1977).
Η επιδίωξή τους για να πείσουν ότι η Κρήτη αποτελεί πανάρχαια ιουδαϊκή εστία εστιάζεται σε μια προπαγανδιστική διαδικασία ψευδεπίγραφων επιστημονικών ερευνών, στα πλαίσια των οποίων εντάχθηκε και η κυκλοφορία του βιβλίου «Ιουδαϊκή Κρήτη». Η συγγραφή του ήταν έργο του Εβραίου καθηγητή και στελέχους της ΜΟΣΑΝΤ, Άνκορι, η δε έκδοσή του εξυπηρετούσε προφανείς σκοπιμότητες.
Παράλληλα με το εβραϊκό αυτό σύγγραμμα που πλαστογραφούσε βάναυσα τις ιστορικές καταβολές του κρητικού πολιτισμού, προκειμένου να εδραιώσει τα ψευδώς υποστηριζόμενα από τους Εβραίους, πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες μυστικές επισκέψεις εβραϊκών πλοίων στο θαλάσσιο χώρο της Κρήτης. Οι επισκέψεις αυτές είχαν το χαρακτήρα ερευνητικών ταξιδιών και αποσκοπούσαν στη δήθεν πραγματοποίηση υποθαλάσσιων ερευνών, με σκοπό την ανακάλυψη...αρχαιολογικών ευρημάτων τα οποία θα καταδείκνυαν την...εβραϊκή ιστορία της Κρήτης. Στην πραγματικότητα, αυτά τα «ευρήματα» που αναζητούσαν, τα είχαν ρίξει εκ των προτέρων στη θάλασσα οι ίδιοι οι Ισραηλινοί και δεν ήταν τίποτε άλλο από...τεχνητά οξειδωμένες μαρμάρινες πλάκες και υδρίες, έτσι ώστε να δείχνουν «αρχαιοφανείς», τις οποίες στην συνέχεια ανέσυραν ως...ευρήματα.
Ο Τζβη Άνκορι, προκειμένου να ενισχύσει την ανυπόστατη αυτή θεωρία του, συμμετείχε σε όλα τα κρητολογικά συνέδρια, στα πλαίσια των οποίων πραγματοποιούσε...επιστημονικές ανακοινώσεις.
Αρχικά επιδίωξή του ήταν να καταστήσει αποδεκτό το ιστορικό ψεύδος ότι ο Μινωικός Πολιτισμός προήλθε...από Εβραίους. Στη πορεία της ιστορικής παραχαράξεως και πλαστογραφίας όμως, καθώς διαπίστωνε ότι οι επιστημονικοφανείς ανακοινώσεις του ετύγχαναν μιας γενικής ανοχής, διεύρυνε το αρχικό σχέδιο εβραιοποίησης των νησιών του Αιγαίου πελάγους και της Κρήτης, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και τη Σπάρτη. Η ασέβεια μάλιστα και το θράσος του Άνκορι δεν είχαν όρια, αφού δε δίστασε να καταφύγει στην επίκληση κίβδηλων επιχειρημάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν το εξωφρενικό ότι ο Γεώργιος Πλήθων...ήταν Εβραίος.
Ασφαλώς και το διαστρεβλωτικό έργο του Άνκορι δε διεξαγόταν σε άγονο έδαφος. Οι ευνοϊκές συνθήκες για τη παρουσίαση αυτής της ανυπόστατης θεωρίας, είχαν διαμορφωθεί ήδη από το 1965 με μια σειρά άρθρων του Εβραίου...αρχαιολόγου Σάιρους Γκόρντον, ο οποίος υποστήριζε αντιεπιστημονικά την...σημιτική προέλευση του Μινωικού Πολιτισμού.
Η ανάμειξη του Άνκορι στο «ερευνητικό» αυτό θέμα κατά κάποιο τρόπο διαστρεβλωτικό, γίνεται κατανοητό ότι δεν ήταν πρόσκαιρη. Αποτελούσε αναπόσπαστη πτυχή ενός ευρύτερου ανθελληνικού σχεδίου το οποίο υφίσταται και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την απόσπαση της Κρήτης, μόλις οι συγκυρίες το επιτρέψουν, από τον ελλαδικό κορμό.


ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ "ΤΥΠΟΣ"


Ήδη έχουν εκδηλωθεί και άλλες συναφείς κινήσεις. Ειδικότερα έχει παρατηρηθεί από τον βρετανικό τύπο, η παρουσίαση της Κρήτης ως ανεξάρτητης από την Ελλάδα. Χαρακτηριστική επ' αυτού είναι η περίπτωση της εβραϊκής ιδιοκτησίας αγγλικής εφημερίδας «Sunday Times», η οποία σε αγαστή σύμπνοια με το ευρωπαϊκό κανάλι EYRONEWS, σε πίνακα που δημοσιεύει καθημερινά παρουσιάζοντας τις θερμοκρασίες που επικρατούν στις πρωτεύουσες των μεσογειακών κρατών, παρουσιάζει τη Κρήτη ως ανεξάρτητη χώρα.
Στις αρχές του 1990 οι Αρχές της Κρήτης άρχισαν να επικεντρώνουν τις έρευνές τους γύρω από κάποιες ανώνυμες ευχετήριες επιστολές που αποστέλλονταν σε τοπικές εφημερίδες παραμονές Πρωτοχρονιάς και Πάσχα. Στις επιστολές αυτές υπήρχαν σκίτσα που παρουσίαζαν την Ελλάδα ως ένα τέρας, που άπλωνε το χέρι του και στραγγάλιζε την Κρήτη. Το κρίσιμο ερώτημα το οποίο καλούνταν να απαντήσουν ήταν ποιοι υποκινούσαν όλες αυτές τις ενέργειες.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι Αρχές αντελήφθησαν μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Οι μυστικές έρευνες, που έφτασαν μέχρι το εξωτερικό, είχαν οδηγήσει σε ένα σημείο που υποχρέωνε τους υποκινητές να... αναστείλουν το σχέδιό τους. Προσωρινά, όπως αποδείχθηκε...
Τα ανησυχητικά μηνύματα τόσο για την ΕΥΠ όσο και τις υπηρεσίες ασφαλείας άρχισαν να επανεμφανίζονται τα δύο τελευταία χρόνια.
Στη διετία αυτή έχει παρατηρηθεί μία εκστρατεία διάδοσης της Κρητικής Πολιτείας και τα αποτελέσματα είναι άκρως ανησυχητικά για τις Αρχές. Ολοένα και περισσότερες σημαίες «φιγουράρουν» σε σπίτια, ενώ δεκάδες είναι πλέον τα αυτοκίνητα (ακόμη και επιφανών Κρητικών) στα οποία είναι τοποθετημένο το σύμβολο της Κρητικής Πολιτείας στις πινακίδες. Επίσης κατά εκατοντάδες φτάνουν τα SMS και τα MMS σε κινητά τηλέφωνα. Το φαινόμενο είναι εντονότερο στο Ηράκλειο, όπου οι Αρχές έχουν καταγράψει εκατοντάδες περιπτώσεις ανθρώπων (τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά) που έχουν κάνει κεντρικό τους σύνθημα την «Κρητική Πολιτεία» και το όραμα της «αυτόνομης Κρήτης».


Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


Οι Αρχές ασφαλείας έχουν έγκυρες πληροφορίες ότι η κινητικότητα αυτή... υποκινείται κυρίως από επιχειρηματικούς κύκλους που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, με αιχμή του δόρατος τη Γερμανία. Πολλοί Κρητικοί λαμβάνουν e-mail με ανάλογο περιεχόμενο που τους προτρέπει να συσπειρωθούν για το μεγάλο όραμα της ανεξαρτησίας της Κρήτης. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι όλη η δραστηριότητα υποκινείται και χρηματοδοτείται από μία οργάνωση που εδρεύει στη Γερμανία.


ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ


Είχαν μάλιστα καταλήξει και στον επικεφαλής. Επρόκειτο για άτομο κρητικής καταγωγής, με ισχυρή θέση και ρόλο στο εξωτερικό, που όμως ως όνομα δεν είναι γνωστό στη μεγαλόνησο. Επιπλέον οι διάφορες έρευνες κατέληξαν και σε μερικά άτομα που εξυπηρετούν τούρκικα συμφέροντα.


Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ "ΔΙΑΛΥΣΗ" ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΡΑΤΗ


Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Γερμανία είναι η χώρα η οποία φιλοξενεί και χρηματοδοτεί την FUEN (Federal Union of European Nationalities). Στη Γερμανία, η εύνοια της «εθνικής μειονότητας» είναι καθοριστική για τη συγκρότηση της εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής της. Για τη Γερμανία η «οργανωτική αναδιάρθρωση» της Ευρώπης αποτελεί μια μακροχρόνια στρατηγική και οι εθνικές οντότητες/ μειονότητες συστατικό στοιχείο της. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία ενός τέτοιου σχεδίου είναι η αποδιάρθρωση/ υποβιβασμός του εθνικού κράτους και η ανάδειξη των εθνικών ομάδων. Οι όποιες άλλες μειονότητες (π.χ. θρησκευτικές, γλωσσικές κ.λπ.) δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο, γιατί αντιστοιχούνται στο δίπολο πλειοψηφία/ μειοψηφία του εθνικού κράτους. Όσο για το κενό ισχύος, αυτό μπορεί να καλυφθεί από υπερεθνικούς θεσμούς - και στην προκειμένη περίπτωση την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής, μπορεί να ενισχύσει αυτήν την ερμηνεία - διάλυση της Γιουγκοσλαβίας με μικρά κράτη που μπορούν να επιβιώσουν μέσα στην ΕΕ.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως και σε σχέση με το γεωπολιτικό βάρος της Κρήτης η Γερμανία δεν μπορεί παρά να είναι μόνο το βαγόνι μιας αμαξοστοιχίας της οποίας η ατμομηχανή βρίσκεται πέραν του Ατλαντικού, ενώ η Αγγλία και το Ισραήλ έχουν τις δικές τους βλέψεις. Στο γεωπολιτικό «βάρος» της Ελλάδας, το μεγαλύτερο μέρος ανήκει στην Κρήτη κατά κύριο λόγο και μετά στο Αιγαίο.


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΩΣ ... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ !!!


Την αρχή έβαλε το υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο στη σχετική ιστοσελίδα περιγράφει τη διαδικασία που μπορούν να ακολουθούν επιχειρηματίες προκειμένου να απλοποιούν τον τελωνειακό έλεγχο, χάρη στη χρήση μιας προσωρινής δήλωσης, γνωστής ως ΑΤΑ (Temporary Admission). Στο ενημερωτικό σημείωμα που περιλαμβάνει τις πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών, γνωστό ως FAQ (Frequently Asked Questions), οι Αμερικανοί συμπεριλαμβάνουν και τη λίστα των χωρών που κάνουν δεκτές αυτές τις προσωρινές δηλώσεις εκτελωνισμού προϊόντων. Εκεί κάπου ανάμεσα σε 90 αναγραφόμενες χώρες υπάρχει και η αναφορά στην... Κρήτη ως ανεξάρτητο κράτος, ανάμεσα σε άλλα όπως η Κύπρος, η... Ελλάδα, η Ιταλία, αλλά και σχετικά άγνωστες στο ευρύ κοινό χώρες!
Σε δεκάδες αμερικανικά πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών η Κρήτη καταγράφεται ως ανεξάρτητο κράτος, γεγονός που προκαλεί εύλογο προβληματισμό, καθώς, αν ένα τέτοιο λάθος συγχωρείται από γραφειοκράτες, όπως οι άνθρωποι των υπουργείων, είναι ασυγχώρητο για ανθρώπους του πνεύματος. Η λίστα είναι μεγάλη και αξιοσημείωτη.Η Κρήτη δε γλιτώνει όμως την... ανεξαρτησία της ούτε από τα καναδικά ταχυδρομεία, τα οποία γνωστοποιούν ότι αν θέλουν να επικοινωνήσουν ταχυδρομικά με το νησί μας μπορούν να στείλουν κι αυτοί ό,τι θέλουν ταχυδρομικά στη... χώρα Κρήτη ή στη νήσο Κέρκυρα, που επίσης καταγράφεται ως... κράτος, ενώ η Νότια Αφρική δε θα νοιαστεί πολύ για το τι γίνεται στην Κρήτη αφού σύμφωνα με την κυβέρνηση τους και τα επίσημα έγγραφα της, το 2003 τους πήγαν μόλις 2 Κρητικοί ενώ οι Έλληνες ήταν 7,732.
H UNESCO μας πληροφορεί οτι και η Κρήτη είναι μέσα στις χώρες που συμμετέχουν στο Global Ocean Observing System (το 2003). Οι μηχανικοί απο την Κρήτη έχουν την τιμητική τους στο Institute of Electrical and Electronics Engineers.


ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΑ "ΛΑΘΗ" ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΑΝ


Η ομογένεια και το Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασαν άμεσα στη συντονισμένη αυτή πρόκληση, αποστέλλοντας επιστολές διαμαρτυρίας, πετυχαίνοντας να διορθωθούν οι περισσότερες από τις «λανθασμένες» αναφορές περί κράτους Κρήτης.
Στο γνωστό πρόγραμμα εγγραφής σε DVD Avi2dvd, μαθαίνουμε ότι το συγκεκριμένο λογισμικό υποστηρίζει και την...κρητική διάλεκτο! Αν και οι προγραμματιστές δηλώνουν πως δεν έχουν σχέση με αποσχιστικά κινήματα και τα συναφή, είναι απορίας άξιον πως τελικά η σημαία της Κρητικής Πολιτείας δεσπόζει δίπλα στις υπόλοιπες επίσημες εθνικές σημαίες (και πρώτη πρώτη μάλιστα!).


ΝΕΟΤΕΡA ΣΥΜΒΑΝTA


Ένα άλλο συμβάν έλαβε χώρα στην Κορσική στα πλαίσια των «Παιχνιδιών των Νήσων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η αποστολή της Κρήτης καταφθάνοντας στο αεροδρόμιο της Κορσικής ήρθε αντιμέτωπη με μια δυσάρεστη έκπληξη. Οι διοργανωτές στα επίσημα έντυπα που μοίραζαν εμφάνιζαν την Κρήτη με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας σε αντίθεση με την αποστολή της Κέρκυρας που συμβολίζονταν με την ελληνική σημαία.
Οπως ήταν αναμενόμενο, η διαπίστωση αυτή αιφνιδίασε τους νομάρχες της Κρήτης και τους υπόλοιπους φορείς που συμμετείχαν στην αποστολή, οι οποίοι εξοργισμένοι ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκα ο οποίος ήρθε σε επικοινωνία με τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών.
Από την περιφέρεια Κρήτης εστάλη διάβημα διαμαρτυρίας προς τη διοργανώτρια Αρχή των Αγώνων, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζονταν: «Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η Κρήτη αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και κατ' επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκπροσωπείται από το επίσημο σύμβολο του ελληνικού κράτους, την ελληνική σημαία».
Η κρητική αντιπροσωπεία απαίτησε να αποσυρθούν τα επίσημα έντυπα που θέτουν ζήτημα αυτονομίας της Κρήτης και ζήτησαν να κυκλοφορήσουν νέα. Στα νέα φυλλάδια πρέπει να ζητείται συγνώμη γι αυτό το σοβαρό θέμα που άπτεται των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας.
Η χλιαρή έρευνα σταμάτησε και πάλι -όπως και το 1990- στη διαπίστωση ότι κάποιοι Κρητικοί, μόνιμοι κάτοικοι Γερμανίας, χρηματοδοτούν και υποκινούν την αυτονομιστική προπαγάνδα.


ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ


Μια από τις πρώτες «κουμπουριές» δώθηκε από την τοπική αεροπορική εταιρία Sky Express (ιδρύθηκε το 2005), η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο κι ανήκει σε έναν πρώην πιλότο της Ολυμπιακής, τον Μιλτιάδη Τσαγκαράκη.
Η εν λόγω αεροπορική εταιρία επέλεξε ως έμβλημά της, την σημαία της Κρητικής Πολιτείας. Το νέο λογότυπο της Sky ExpressΜετά από διαμαρτυρίες αναγκάστηκε να το αποσύρει και να το αντικαταστήσει (όχι όμως κι απ' τα οχήματά της, ή την σελίδα των online κρατήσεων), με «βαριά καρδιά» όμως καθώς φαίνεται κι από την ανακοίνωση που κοσμεί την ιστοσελίδα της, μέσα από την οποία παραδίδονται και κάποια «μαθήματα ιστορίας».


ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ - ΝΕΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΙΑ


Το επόμενο επεισόδιο έλαβε χώρα στο Παγκρήτιο Στάδιο. Μία τεράστια σημαία της Κρητικής Πολιτείας που ανάρτησαν στην κερκίδα νεαροί από τα Μάλια στην έναρξη της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου ΕΠΣΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο (ο οποίος μεταδιδόταν απευθείας από την «ΚΡΗΤΗ ΤV»), κινητοποίησε τις αστυνομικές Αρχές, που ζήτησαν να αποσυρθεί και να διπλωθεί τάχιστα.
Οι νεαροί δεν προέβαλαν αντίρρηση, ωστόσο πριν κατεβάσουν το πανό (στο οποίο αναγραφόταν «Ανεξαρτησία 2012») έσπευσαν να τραβήξουν αναμνηστικές φωτογραφίες, καμαρώνοντας μπροστά από τη σημαία.
Στην Ασφάλεια Ηρακλείου οι δύο νεαροί υποστήριξαν ότι ανύψωσαν τη σημαία επειδή αγαπούν την Κρήτη. Σε ερωτήσεις για το ζήτημα της «Κρητικής Πολιτείας», δήλωσαν άγνοια.
Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως εδώ, ότι η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας», δεν έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της σε γήπεδο, στο παραπάνω περιστατικό. Από Κρήτες χρήστες του διαδικτύου, έχει αναφερθεί ότι η εν λόγω σημαία αποτέλεσε «λάβαρο» των «φανατικών» οπαδών της «Θύρας 4» του Ο.Φ.Η και των οπαδών της ομάδας της Χερσονήσου.


ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !!


Την επόμενη μέρα, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου υποδέχτηκε στη Βουλή τούς μαθητές ενός σχολείου του Ηρακλείου και τότε αντιλήφθηκε ότι στην πλάτη της μπλούζας είχαν «σταμπάρει» τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας. Ευλόγως ο άνθρωπος παραξενεύτηκε και έσπευσε να διευκρινίσει στους μαθητές ότι η συγκεκριμένη σημαία δε συμβολίζει την επανάσταση, αλλά είχε επιβληθεί από τις μεγάλες δυνάμεις στην Κρητική Πολιτεία.
Είναι πάντως απορίας άξιο πώς οι μαθητές αυτοί έφτασαν στο σημείο να «φιγουράρουν» με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας στις μπλούζες τους. Ποιος και γιατί τους... ενέπνευσε άραγε;
Κληθείς να σχολιάσει τόσο το περιστατικό του Παγκρητίου όσο και αυτό με το σχολείο, ο κ. Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι κανένα θέμα δεν είναι δύσκολο, αρκεί κάποιος να το αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα και με ενημέρωση.


ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙΛΟΥΝ : Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !


Τις απόψεις τους για το θέμα κατέθεσαν και άλλοι βουλευτές του νομού Ηρακλείου.
Επαναστατικός εμφανίστηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Μπαντουβάς, ο οποίος διεμήνυσε ότι αν υπάρξει τέτοια κίνηση (που σαφέστατα κατά τον ίδιο υποκινείται από άτομα εκτός μεγαλονήσου) «θα μας βρουν απέναντι τους και θα τους κόψουμε τα κεφάλια».
Ο κ. Μπαντουβάς, αναφερόμενος στα «πολλά κιλά αίμα» που έδωσαν οι Κρήτες για να αποτινάξουν τουρκικό και βενετσιάνικο ζυγό, τόνισε ότι, αν υπάρχει μία μειοψηφία που επιχειρεί ένα τέτοιο ατόπημα, τότε σίγουρα «πρόκειται για ηλίθιους» που επιδιώκουν να δημιουργήσουν πρόβλημα αυτονομίας. «Κάλλιο να σε βαστά η μάνα σου και ας είναι να σε βαστά από τους αστραγάλους με το κεφάλι ίσια κάτω», δήλωσε με νόημα ο Ηρακλειώτης βουλευτής.


ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ


Στον Άγιο Νικόλαο φαίνεται πως η «κατοχή» της Κρήτης από την Ελλάδα έληξε και η ανεξαρτησία έχει ήδη πραγματοποιηθεί, καθώς η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας» ανερτήθη σε ιστό και σε εμφανές σημείο της πόλης.
Η φωτογραφία που βλέπετε τραβήχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου του 2007 στον χώρο όπου βρίσκεται το γλυπτό των αδελφών Σωτηριάδη στον Άγιο Νικόλαο.


ΕΠΙΛΟΓΟΣ


Σε κάθε περίπτωση πάντως η ιδέα της «Ανεξάρτητης Κρήτης», εντός του νησιού, δεν φαίνεται ικανή προς το παρόν να πάρει μια οργανωμένη μορφή. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται και τον εφησυχασμό. Το Σκοπιανό κάπως έτσι ξεκίνησε και λίγοι έδωσαν σημασία...


Πηγή: HeLLeNiCReVeNgE

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ

ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ
ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΗ ΠΑΤΗΣΕΙ
ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ
ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ
ΓΑΝΤΣΩΜΕΝΑ ΤΑ Β Α Τ Ρ Α Χ Ι Α

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ TEA PARTY H EDL ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ

Η σημαία του Tea Party

Φίλος της EDL
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Observer  το κόμμα της άκρας δεξιάς English Defence League το οποίο μάχεται εναντίον του << εξισλαμισμού >> των βρετανικών πόλεων , έχει συνάψει συνεργασία με το βορειοαμερικανικό Tea Party  το οποίο εκφράζει την συντηρητική πλευρά των Η.Π.Α.

Εκείνο το οποίο προκαλεί ανησυχία είναι η ανάμιξη στις δραστηριότητες των δύο κινημάτων , του ραβίνου Ναχούν Σίφρεν, υποψηφίου Γερουσιαστή της Καλιφόρνια ο οποίος σε σειρά ομιλιών του σε εκδηλώσεις του Tea Party ανέλυσε τους κινδύνους που προέρχονται από την δράση των ισλαμιστών στις Η.Π.Α.
Από την άλλη πλευρά όλο και πιο στενοί γίνονται οι δεσμοί της English Defence League με την Πάμελα Γκέλλερ . Η Γκέλλερ αγωνίζονταν και αυτή εναντίων των ισλαμιστών στις Η.Π.Α. ενώ ξαναήρθε στο προσκήνιο με την προσπάθεια κύκλων της Νέας Υόρκης κατά της ανέργεσης τζαμιού κοντά στο σημείο που βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι .
Η Γκέλλερ αποτελεί την γέφυρα επικοινωνίας του Tea Party και της EDL . Είναι φανερή η εβραϊκή επιροή σε κάποια, ελάχιστα ευτυχώς, ευρωπαϊκά και αμερικανικά κινήματα τα οποία θέλουν να εκδιώξουν τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες αλλά δεν τολμούν να θίξουν τα εβραϊκά συμφέροντα από τα οποία εξαρτώνται . 

ΓΙΑΟΥΡΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΑΒΑΝΟ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


Με γιαούρτια υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα , στην Αθήνα , τον πολιτικό που αγωνίζεται για το καλό της Ελλάδας , τον προοδευτικό άνδρα που από το υστέρημά του διεξάγει πολιτικό αγώνα για να βοηθήσει αποκλειστικά τους φτωχούς Έλληνες το γένος να ανακάμψουν  οικονομικά .
Απαράδεκτα πράγματα !

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΑΘΗΝΑ

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» πρόκειται να παρουσιαστεί σε μία πανηγυρική εκδήλωση που θα λάβει χώρα αυτή την Κυριακή στις 7μμ, στο ξενοδοχείο Stanley στην πλατεία Καραϊσκάκη (σταθμός Μετρό Μεταξουργείου).
Καλούνται όλοι οι φίλοι και τα μέλη του Κινήματος να δώσουν το παρόν, να ενημερώσουν σχετικά τους Έλληνες πολίτες των Αθηνών, να βοηθήσουν με όσα μέσα διαθέτουν ώστε να σπάσει η συνωμοσία της σιωπής και να αποκτήσει και αυτή η εκδήλωση την απαιτούμενη μαζικότητα. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητές μας, οι οποίες θα εντείνονται όσο πλησιάζει η 7η Νοεμβρίου.
Θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των ανοικτών εκδηλώσεων του συνδυασμού, το πρόγραμμα των περιοδειών του κ. Μιχαλολιάκου και του επιτελείου του, καθώς και η ημερομηνία της κεντρικής προεκλογικής μας συγκέντρωσης. Θα λειτουργήσει επίσης γραμματεία όπου θα ενημερώνονται και θα δηλώνουν συμμετοχές, όσοι φίλοι προτίθενται να είναι εκλογικοί αντιπρόσωποι την ημέρα των εκλογών.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ.ΑΥΓΟΥΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ Ε.ΛΑ.Μ.

Oμιλία του κ. Αυγουστή, τελευταίου συμπολεμιστή του ήρωα μας Γρηγόρη Αυξεντίου (ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό) στην Πορεία διαμαρτυρίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) κατά των συνεχών υποχωρήσεων στα Εθνικά θέματα.

Εμείς να ευχαριστήσουμε για ακόμα μια φορά τον κ. Αυγουστή για την συμπαράσταση του, και να τονίσουμε πως αποτελεί τιμή για εμάς να τον έχουμε στο πλευρό μας.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ιωάννης Χασιώτης: Εφόσον το ζήτημα του ονόματος με τα Σκόπια δεν λύθηκε δεν έληξε και ο αγώνας

Ο κ. Ιωάννης Χασιώτης απάντησε στις ερωτήσεις που του θέσαμε με ιδιαίτερη ενάργεια, χωρίς να κρύβει και τη αγωνία του για την πορεία του Μουσείου, αφού εδώ και τέσσερα χρόνια οι δραστηριότητες του Ιδρύματος και του Μουσείου βρίσκονται χωρίς κρατική επιχορήγηση.
-Ο Γερμανός Καραβαγγέλης ήταν ένας ιδιαίτερα προικισμένος άνθρωπος με ξεχωριστή μόρφωση, ο οποίος μάλιστα προοριζόταν να αναλάβει διευθυντής - σχολάρχης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ή ακόμη και να αναδειχθεί σε σημαντικό παράγοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Εντούτοις η δράση του ήταν κυρίως εθνική και μάλιστα κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για τον Ελληνισμό. Έτσι είναι ιδιαίτερα ταιριαστός ο τίτλος που δόθηκε στην έκθεση. Εσείς ως ιστορικός πώς αξιολογείται την πορεία του έλληνα ιεράρχη;
-Την εποχή της δράσης του, το εθνικό και το εκκλησιαστικό ταυτιζόταν στη συνείδηση όλων σχεδόν των Ελλήνων ιεραρχών. Γι’ αυτό και ο μητροπολίτης Γερμανός, όταν στρατεύθηκε στη μητρόπολη Καστοριάς για να προστατεύσει τα πατριαρχικά δικαιώματα στη Μακεδονία έναντι της Εξαρχίας, υπηρέτησε ταυτόχρονα και τα εθνικά συμφέροντα του Ελληνισμού στον μακεδονικό χώρο.
-Η μορφή του μητροπολίτη Καστοριάς έχει μελετηθεί όσο θα έπρεπε από την ελληνική ιστοριογραφία; Διδάσκεται ως ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο στα πανεπιστήμια;
-Και ναι και όχι. Ο κόσμος γνωρίζει κάπως τον Καραβαγγέλη για τη δυναμική του παρουσία στον Μακεδονικό Αγώνα, αλλά αγνοεί τη γενικότερη δράση του, π.χ. το ρόλο του στον Πόντο εναντίον του νεοτουρκικού καθεστώτος. Σχετικά με τη διδασκαλία: Πιστεύω ότι η δράση του στην Καστοριά δεν μπορεί να λείπει από καμιά εξιστόρηση του μακεδονικού ζητήματος.
-Ποια είναι η θέση της λοιπής ιστορίας του Μακεδονικού Αγώνα στην παιδεία μας;
-Θα έλεγα περιορισμένη και, πάντως, ποιοτικά υποβαθμισμένη. Αλλά βέβαια δεν είναι το μόνο κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας μας, που “αδικείται” στην εκπαίδευση...
-Σήμερα μπορούμε να διδαχθούμε κάτι από τον αγώνα αυτόν;
-Φυσικά. Εφόσον δεν λύθηκε το ζήτημα του ονόματος “Μακεδονία” με τα Σκόπια, δεν έληξε και ο αγώνας. Στο Μακεδονικό Αγώνα κερδίσαμε μιαν εξαιρετικά δύσκολη αναμέτρηση σε πολλά επίπεδα, κυρίως της παιδείας και των ιδεών και λιγότερο των όπλων. Τώρα ο αγώνας διεξάγεται σε διπλωματικά και όχι πολεμικά πεδία, αλλά με αποφασιστικό και πάλι τον ρόλο της παιδείας και της ιδεολογίας. Συνεπώς, πρόκειται για έναν αγώνα, που θα συνεχιστεί ακόμα και όταν “λήξει” (όπως θα λήξει) η διαφορά μας με τα Σκόπια, αφού αφορά το πεδίο της εθνικής αυτοσυνειδησίας. Με άλλα λόγια: θα πρέπει διαρκώς να αποδεικνύουμε ότι ήμασταν και είμαστε και Μακεδόνες και Έλληνες. Αν αδρανήσουμε μπορεί να μη χάσουμε την εθνότητά μας, αλλά θα μας υποκλαπεί το “μακεδονικό” της περιεχόμενο, που είναι συνυφασμένο όχι μόνο με την ιστορία μας, αλλά και με τον τόπο, την ιδιαίτερη πατρίδα, όπου γεννηθήκαμε και ζούμε. Και μια εθνική ιδεολογία χωρίς “πάτριο χώρο” είναι έωλη και μάλλον ευάλωτη.
-Ποιες είναι οι λοιπές δράσεις του Ιδρύματος και του Μουσείου αυτόν τον καιρό;
-Το Μουσείο έχει, όπως ξέρετε, ανακαινίσει εκ βάθρων τους εκθεσιακούς του χώρους. Αλλά για να το καταφέρει αυτό, έμεινε για μεγάλο διάστημα κλειστό. Τώρα ανακτούμε τον παλιό αριθμό των ώριμων στην ηλικία και των νεαρών επισκεπτών μας (που άρχισαν ήδη να αυξάνονται με εντυπωσιακό ρυθμό). Οι περιοδικές εκθέσεις μας άρχισαν και πάλι να διαδέχονται η μια την άλλη. Το επιστημονικό κέντρο του ιδρύματος δεν σταμάτησε ποτέ τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά του προγράμματα.
-Το επιστημονικό έργο του ιδρύματος αξιοποιείται από την πολιτεία στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας; Είναι αρκετά τα κονδύλια που παρέχονται από το κράτος για το έργο σας;
-Η συνδρομή μας στην εξωτερική πολιτική της χώρας εντοπίζεται (σε ποιο βαθμό δεν είμαι σε θέση να ξέρω) στις επιστημονικές μας εκδόσεις, πολλές και στα αγγλικά. Αλλά και η ίδια η λειτουργία του Μουσείου αποτελεί σταθερό συνήγορο της ιστορικής βάσης των εθνικών μας θέσεων. Επίσης έντονη είναι και η επιστημονική (και γι’ αυτό έγκυρη) παρέμβασή μας στο διαδίκτυο (στα ελληνικά και κυρίως στα αγγλικά), που διευκολύνει, πιστεύω, εκείνους που αγωνίζονται στις τρέχουσες φάσεις του “Μακεδονικού”. Εξάλλου η πάρα πολύ υψηλή επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων μας δείχνει, αν τίποτε άλλο, ότι μας “μελετούν” οι φίλοι και μας “παρακολουθούν” οι αντίπαλοι. Εννοείται ότι, εκτός από τους διπλωμάτες, είναι και οι Έλληνες της Διασποράς, που βρίσκουν στη διαδικτυακή μας παρουσία το υλικό που όχι μόνο τους ανασυνδέει με την πατρίδα, αλλά που επιπλέον τους προσφέρει και υλικό για κάθε χρήση στα δικά τους παροικιακά ή διεθνή φόρα.
Σχετικά με το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, δεν θα είμαι τόσο αισιόδοξος: Δυστυχώς, εδώ και αρκετά χρόνια (ουσιαστικά από τον Οκτώβριο του 2006) μένουμε χωρίς τακτική κρατική επιχορήγηση. Πώς είναι δυνατόν ένα ίδρυμα, σαν το Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα, να αναπτύξει τις δραστηριότητές του (μουσειακές, παιδαγωγικές, εκδοτικές, επιστημονικές κλπ.) χωρίς τη συμπαράσταση της πολιτείας; Έχουμε βέβαια περιορίσει τα λειτουργικά μας έξοδα στο ελάχιστο δυνατόν. Αλλά υπάρχουν οι ανελαστικές δαπάνες, που απαιτούν άμεσες λύσεις. Πόσο θα αντέξουμε; Θα είναι τραγικό το Μουσείο, που είναι αφιερωμένο στον αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, να αναστείλει τη λειτουργία του, όταν θα γιορτάζουμε τα 100χρονα αυτού του μεγάλου γεγονότος, τόσο αποφασιστικού για την τύχη ολόκληρου του Ελληνισμού!
-Ο κόσμος της Μακεδονίας βρίσκεται κοντά σας;
-Αν οι ευαισθητοποιημένοι συμπατριώτες μας δεν ήταν μαζί μας, θα είχαμε κλείσει προ πολλού και το Μουσείο και το Επιστημονικό του Κέντρο. Αλλά η συνδρομή τους, που μας ενισχύει ηθικά και υλικά, δεν φτάνει. Χρειάζεται για πολλούς λόγους (και όχι μόνο υλικούς) και η συμπαράσταση της πολιτείας.


- Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα
Έκθεση: Γερμανός Καραβαγγέλης,
ο μητροπολίτης των εμπεριστάτων
- Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα
Προξένου Κορομηλά 23, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 229778
- Διάρκεια μέχρι 31 Μαΐου
Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη-Παρασκευή: 9.00-14.00
Σάββατο: 10.00-14.00

Από την ιστοσελίδα  MACEDONIA IS GREEK

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

H Τουρκική ανταρσία του 1963-64 και η πανηγυρική δικαίωσις μου


Οι κυβερνώντες κομμουνιστές στην προσπάθειαν τους να αφελληνίσουν την Κύπρο μας πλαστογραφώντας την ιστορίαν, μας είπαν πρό έτους περίπου δια στόματος του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως και του υπουργού της παιδείας ,οτι τα γεγονότα των ταραχών του 1963-64 δεν ήταν Τουρκική ανταρσία αλλα τα δημιούργησαν παράνομες εξτρεμιστικές ομάδες τ/"κ" και Ε/Κ.
Μόλις ελέχθησαν τα προαναφερόμενα τα διέψευσα με δύο άρθρα μου στην εφημερίδα «ΜΑΧΗ» ως και ένα στην «ΑΛΗΘΕΙΑ», και με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξα ότι τα γεγονότα εκείνα ήταν μέρος σχεδίου της Τουρκίας για ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ της Κυπρου μακροχρονίως. Το σχέδιον εκείνο είχε καταρτισθή από το Γενικόν Επιτελείο του Τουρκικού Στρατού μόλις οι δόλιοι Άγγλοι ενέπλεξαν και την Τουρκίαν στο πρόβλημα της Κύπρου το 1956! Πρώτη ενέργεια της Τουρκίας τότε όπως αποκάλυψα, ήταν η οργάνωσις των τ/"κ" στην εξτρεμιστικήν οργάνωσιν «ΒΟΛΚΑΝ» μετονομασθέντης λίγο αργότερα ως ΤMΤ, με πρώτον υπεύθυνον τον ταγματάρχη του τουρκικού στρατού ΙΣΜΑΗΛ ΤΑΝΣΟΥ ο οποίος άνηκεν στες δυνάμεις ανορθόδοξου πολέμου. Τα προαναφερόμενα που απεκάλυψα πρό έτους περίπου δίδοντας και γραπτά στοιχεία που ευρέθησαν μέσα στον χαρτοφύλακα του αντιπροέδρου της Κυπριακής δημοκρατίας τότε τ/κ Φαζίλ Κουτσιούκ και στο χρηματοκιβώτιο του Υπουργείου Γεωργίας που προϊστατο ο Υπουργός Πλούνερ οι οποίοι με τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 1963 τα εγκατέλειψαν, τα επαναβεβαιώσαμεν κείνην την περίοδον σε ραδιοφωνική εκπομπή του «ΛΟΓΟΥ» ομού με τους συναδέλφους μου Χαράλαμπου Λότταν ε.α Αντ/γον, και Ευάγγελον Νίκον Συνταγματάρχη ε.α διαβάζοντας μάλιστα και μέρος από τα έγγραφα εκείνα.
Συνεχίζω με την παράθεσιν μέρους από πρόσφατην συνέντευξη του εν αποστρατεία Τούρκου στρατηγού ΓΙΡΜΙΜΠΕΣΟΓΛΟΥ, ο οποίος το 1974 ήταν ο Διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων του τουρκικού στρατού, που επιβεβαιώνει απόλυτα αυτά που αποκαλύψαμεν προ έτους ως προαναφέρω. Ιδού λοιπόν του λόγου το αληθές! «Στην Κύπρο οργανώσαμεν τους τ/"κ" στην μυστικήν οργάνωση «ΒΟΛΚΑΝ» που μετ’έπειτα ονομάσθην ΤMΤ κατόπιν σχεδίου, εάν θέλετε να προκαλέσετε αναταραχή στο λαό και να αντισταθεί αυτός σε κάτι, μπορείτε να το καταφέρετε αν δείξετε ότι ο εχθρός, η απέναντι πλευρά κάνει κάτι εναντίον των αξιών που σέβεται ο λαός. Υπάρχει ένας κανόνας στον ανορθόδοξον πολεμο. Προκειμένου να αυξήσετε την αντιστασιακή δύναμη του λαού, προβαίνετε σε δολιοφθορές εναντίων ορισμένων αξιών, δημιουργώντας την εντύπωση οτι το έκανε ο εχθρός. Για παράδειγμα πυρπολείτε ένα τζαμί. Στην Κύπρο έχουμε πυρπολήσει ενα τζαμί εμείς.»
Τι λέτε τωρα μετά και την προαναφερόμενην αποκάλυψιν, ήταν αυτό που είπατε σεις κ. Χριστόφια οτι δηλαδή τα γεγονότα του 1963-64 τα εδημιούργησαν παράνομες εξτρεμιστικές ομάδες Ε/Κ και τ/"κ", ή αυτό που αποκαλύψαμεν εμείς οτι ήταν μέρος σχεδίων της Τουρκίας για επανακατάληψιν της Κύπρου; Πείτε στον Κυπριακόν Λαόν παρακαλώ ποιά είναι η αλήθεια.


Μετά τιμής,
Χρήστος Μιτσίδης

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Αναδημοσίευση από το περιοδικό «Επίκαιρα» και την λίστα μηνυμάτων << Εθνικισμός >>



<< Ήταν μία από τις χειρότερες στιγμές που έχω ζήσει. Σκέφτηκα ότι δεν είναι δυνατόν να βρίσκομαι σε ευρωπαϊκό έδαφος. Πως δεν μπορεί όλα αυτά να συμβαίνουν στην Ελλάδα. Τέτοιες σκηνές, τόσο φανατισμό και μίσος συναντά κανείς μόνο στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν, όχι σε μία χώρα που είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε. Και στη Γαλλία υπάρχουν μουσουλμάνοι, αλλά τέτοια φαινόμενα όπως αυτά που βίωσα στο μειονοτικό χωριό Θέρμες της Θράκης, δεν θα τα δεις να συμβαίνουν πουθενά μέσα στη γαλλική επικράτεια>>.
 Με αυτά τα λόγια περιγράφει, μιλώντας στα «Επίκαιρα» την εξάωρη ομηρία της από φανατικούς μουσουλμάνους της μειονότητας στο χωριό Θέρμες στο νομό Ξάνθης, η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Λιμπερασιόν» και ανταποκρίτρια του γαλλικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού «France 3» στην Αθήνα, Έφη Τσελίκα. Μαζί της και τρία μέλη του γαλλικού τηλεοπτικού συνεργείου που παρακολουθούσαν αμήχανα και φοβισμένα περισσότερα από 150 άτομα να τους βρίζουν σε μία άγνωστη γι’ αυτούς γλώσσα, να τους φτύνουν και να τους προπηλακίζουν, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν το γιατί. «Για μια στιγμή νόμισαν ότι βρίσκονταν στην Καμπούλ», ανέφερε η κ Τσελίκα, σπεύδοντας να προσθέσει ότι ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα τους που ένιωθαν ένα τόσο μεγάλο πολιτισμικό σοκ.
Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου μήνα όταν και στο πλαίσιο ενός ταξιδιωτικού αφιερώματος, με χορηγία μάλιστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το συνεργείο της εκπομπής «Λεωφόρος της Ευρώπης» που μεταδίδεται κάθε εβδομάδα από τον τηλεοπτικό σταθμό «France 3», αποφάσισε να επισκεφθεί τα Πομακοχώρια στον ορεινό όγκο της Ξάνθης, προκειμένου να αναδείξει σε ένα ρεπορτάζ τεσσάρων μόλις λεπτών την πολιτισμική κουλτούρα της περιοχής. Τέσσερα λεπτά που στην πορεία όμως φάνηκαν στο συνεργείο του γαλλικού καναλιού σαν ένας ολόκληρος αιώνας…

Όμηροι του πλήθους


Ένας ολόκληρος μηχανισμός στην ευρύτερη περιοχή, που έχει στηθεί με ευθύνη και του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, κινητοποιήθηκε μέσα σε χρόνο – ρεκόρ, κρατώντας επί έξι συνεχείς ώρες τους Γάλλους σε ομηρία. Εκατοντάδες άνθρωποι ξεφύτρωσαν στην κυριολεξία από το πουθενά εγκλωβίζοντας το τηλεοπτικό συνεργείο μέσα στο αυτοκίνητο που το μετέφερε, απειλώντας ταυτόχρονα με τσεκούρια, μαχαίρια και ρόπαλα, τα μέλη του ότι θα τους «κόψουν τα κεφάλια» και όλα αυτά υπό το… άγρυπνο βλέμμα 10 περίπου Ελλήνων αστυνομικών οι οποίοι παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα για να σταματήσουν όλα όσα εξωπραγματικά συνέβαιναν. Δίπλα σε αυτούς, κοινοτάρχες και δημοτικοί σύμβουλοι από τα γύρω χωριά, οι οποίοι είχαν επίσης καταφθάσει μέσα σε διάστημα λίγης μόλις ώρας στις Θέρμες, με την πλειονότητά τους να δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το φανατισμό του πλήθους εναντίον των γάλλων. «Καμία Αρχή, δεν έπαιξε το ρόλο της ως Αρχή. Κανείς δεν επιχείρησε να επιβάλει το νόμο και τη τάξη. Ήμασταν στην κυριολεξία στο έλεος του όχλου» τονίζει η κ. Τσελίκα προσθέτοντας ότι για όλο αυτό το διάστημα ένιωθε σαν να βρίσκεται σε μία χώρα «εκτός δικαίου».
Από την πρώτη στιγμή που το γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο έφτασε στις Θέρμες, συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων Ιμάμ Αχμέτ, ήρθε αντιμέτωπο με μία πρωτόγνωρη εχθρότητα από την πλευρά του τοπικού πληθυσμού. Στο πρώτο μόλις πλάνο που επιχείρησε να τραβήξει το συνεργείο, έκανε την εμφάνισή της, σύμφωνα με την κ. Τσελίκα, «μία μαυροντυμένη γυναίκα ντυμένη με την παραδοσιακή αράβικη φορεσιά που άφηνε ακάλυπτο μόνο το πρόσωπο και ξεκίνησε να μας βρίζει με χυδαία λόγια, λέγοντας ότι εδώ είναι Τουρκία. Σε κλάσματα δευτερολέπτων μαζεύτηκαν γύρω της πάνω από 150 άτομα, τα οποία ξεπετάχτηκαν μέσα από ένα παρακείμενο τζαμί. Απαίτησαν να τους δείξουμε τα πλάνα που είχαμε τραβήξει για να δουν εάν μέσα εμφανίζονταν τα παιδιά του σχολείου που εκείνη την ώρα έπαιζαν στην αυλή του, η οποία όμως δεν ήταν παρά ένας δρόμος όπου περνούσαν συνεχώς αυτοκίνητα. Την ίδια στιγμή μία ομάδα από αυτούς κύκλωσε το αυτοκίνητο του συνεργείου και με απειλές μας ζητούσαν να τους δείξουμε τα πλάνα που είχαμε τραβήξει. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο προκειμένου να προφυλαχτούμε, αφού φοβηθήκαμε ακόμη και για την ίδια μας την ζωή, εξαιτίας του μένους του πλήθους. Μαζί τους κουβαλούσαν τσεκούρια και μαχαίρια οι άνδρες και ρόπαλα οι γυναίκες» σημειώνει η κ. Τσελίκα.

Ο αστυνομικός με το ροζ μπλουζάκι


Η συνέχεια θα έκρυβε όμως ακόμη χειρότερες εκπλήξεις για τα μέλη του γαλλικού τηλεοπτικού συνεργείου. «Επικοινωνήσαμε με την αστυνομία και σε λίγα λεπτά εμφανίστηκε ένας άνδρας ο οποίος φορούσε ένα ροζ μπλουζάκι και μας συστήθηκε ως αστυνομικός, χωρίς όμως να προσφέρει καμία ουσιαστική βοήθεια» τονίζει η ελληνογαλίδα δημοσιογράφος. Λίγη ώρα μετά, σαν να είχαν ειδοποιηθεί από ένα αόρατο τηλεφωνικό κέντρο, στην πλατεία των Θερμών φθάνει, με κάθε είδους μέσο, πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά, Μελίβια, Εχίνο, Κοτύλη, Δημάριο. Το πλήθος πλέον ελέγχεται δύσκολα. Ουρλιάζει και απειλεί να λυντσάρει τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του «France 3».
Περισσότερα από 700 άτομα πλέον είχαν μαζευτεί γύρω από τους Γάλλους, οι οποίοι από το πουθενά βρέθηκαν να πρωταγωνιστούν σε ένα σκηνικό που όμοιό του συναντά κανείς στα χωριά και τις πόλεις των Ταλιμπάν. Εν ριπή οφθαλμού στην περιοχή έφτασαν το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ΤRT, οι υπεύθυνοι των εφημερίδων MILLET και BIRLIK, ο δήμαρχος Μύκης Μεχμέτ Αγγά, ο αντινομάρχης Μεμίς Τουρκές, ο Μουσταφά Τσουκάλ και οι πρόεδροι όλων των γύρω χωριών. «Μας ζήτησαν να βγάλουμε την κασέτα μέσα από την κάμερα και να τους δείξουμε τι είχαμε τραβήξει. Εγώ αρνήθηκα και τους είπα ότι σύμφωνα με την δεοντολογία και τους νόμους του ελληνικού κράτους κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο παρουσία εισαγγελέα ή άλλων θεσμικών παραγόντων του ελληνικού κράτους και σίγουρα όχι υπό καθεστώς βίας και απειλές εναντίον της ζωή μας. Δεν καταλάβαιναν τίποτα. Απειλούσαν ότι εάν δεν τους δίναμε την κασέτα δεν θα μας άφηναν να φύγουμε. Ένας μάλιστα από τους προέδρους που ήταν μαζεμένοι εκεί μου είπε επί λέξη πως έπρεπε να πάμε σε αυτόν πριν κάνουμε το οτιδήποτε, προκειμένου εν συνεχεία εκείνος να υποδείξει σε αυτούς με τους οποίους συνομιλήσαμε τι θα έπρεπε να πουν. Σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά σε μία χώρα που θέλει να λέγεται ελεύθερη. Αντιμετωπίζαμε ένα καθεστώς κράτους εν κράτη. Το κλίμα τρόμου δε, ήταν τέτοιο που κάθε φορά που επιχειρούσαμε να βγούμε από το αυτοκίνητο μας, -όπου και όλες αυτές τις ώρες μας είχαν εγκλωβισμένους – προκειμένου να διαπραγματευτούμε μαζί τους μας έλουζαν με βρισιές και μας έφτυναν. Έκαναν σαν δαιμονισμένοι. Μείναμε έξι ώρες εκεί και μας πρόσφεραν ένα ποτήρι νερό μόνο όταν ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαπραγματεύσεις» αναφέρει η κ Τσελίκα.

Οι απεσταλμένοι του τουρκικού Προξενείου


Είναι η στιγμή που στο χωριό κάνει την εμφάνισή του ένας άτυπος μάλλον απεσταλμένος του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, μαζί με έναν δικηγόρο. Ο μεν πρώτος εμφανίζεται να έχει ειδικότητα στις κάμερες, αφού εκτός από την κασέτα ζητάει να ελέγξει και την ίδια την τηλεοπτική κάμερα θεωρώντας ότι μπορεί ενδεχομένως να έχουν καταγραφεί εικόνες στην εσωτερική της μνήμη, όπως και τελικά γίνεται. Η προβολή είναι δημόσια και γίνεται κάτω από τις απειλές και τα ουρλιαχτά του φανατισμένου πλήθους. Από την πλευρά του ο δικηγόρος έχοντας ήδη έτοιμο ένα έγγραφο το οποίο βγάζει μέσα από την τσάντα του, το δείχνει στην κ Τσελίκα και της ζητάει να το υπογράψει. «Νόμιζε ότι δε ξέρω να διαβάζω ελληνικά και είχε γράψει ένα ολόκληρο κατεβατό. Το διάβασα και μου σηκώθηκε η τρίχα από αυτά που έγραφε. Δεν υπήρχε περίπτωση με τίποτα να βάλω την υπογραφή μου σε κάτι τέτοιο. Πήρα ένα στυλό και έσβησα τα πάντα από ένα σημείο και κάτω. Άφησα μόνο τη φράση ότι στα πλάνα μας δεν είχαμε τραβήξει και δεν επρόκειτο να δείξουμε τα παιδιά του σχολείου» συνεχίζει τη διήγησή της η κ Τσελίκα.
Σαν σκηνή βγαλμένη μέσα από αμερικανική κινηματογραφική ταινία, στο χωριό μιάμιση ώρα περίπου μετά την έναρξη του επεισοδίου έφτασαν περιπολικά οχήματα της αστυνομίας από την Ξάνθη. Η διαδικασία απεγκλωβισμού του γαλλικού τηλεοπτικού συνεργείου είχε μόλις ξεκινήσει. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις «απεγκλωβισμού των ομήρων» θα κρατήσουν πάνω από τέσσερις ώρες. Συνοδεία περιπολικών μπρος και πίσω, το αυτοκίνητο που μετέφερε τους Γάλλους πήρε το δρόμο της επιστροφής προς τον πολιτισμό. «Έπρεπε να μας είχατε ειδοποιήσει ότι θα ανεβαίνατε να κάνετε ρεπορτάζ στα χωριά που κατοικούν οι μουσουλμάνοι» ήταν η φράση με την οποία υποδέχτηκε την κ. Τσέλικα ο επικεφαλής των αστυνομικών. «Είναι μία ελεύθερη χώρα η Ελλάδα ή όχι; Εφόσον είναι, τότε ο δημοσιογράφος μπορεί και πρέπει να κάνει την δουλειά του οπουδήποτε χωρίς να χρειάζεται γι αυτό άδεια της αστυνομίας» ήταν η απάντηση της ελληνογαλλίδας δημοσιογράφου. Ενδιαφέρον για όσα συνέβησαν στους γάλλους υπηκόους και εξηγήσεις για το θέμα ζήτησε από την ελληνική πλευρά και το γαλλικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στη Ξάνθη προτίθεται να μεταβεί και ο Γάλλος πρόξενος κ. Κριστιάν Τιμονιέ.
Επρόκειτο βεβαίως για ένα περιστατικό το οποίο καταδεικνύει αφενός ότι η κατάσταση στα χωριά που κατοικεί η μουσουλμανική μειονότητα έχει ξεφύγει από τον έλεγχο του ελληνικού κράτους, αφετέρου κάνει σαφές την τεράστια επιρροή που ασκεί στην περιοχή το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Το εντυπωσιακό είναι ότι τέτοιου είδους περιστατικά αφορούν μόνο τα ελληνικά ή ξένα τηλεοπτικά συνεργεία που επιχειρούν να τραβήξουν εικόνες από την περιοχή και όχι τα τουρκικά ΜΜΕ που τριγυρνούν συνεχώς στα χωριά της μειονότητας σε Ξάνθη και Κομοτηνή κάνοντας προπαγάνδα και προβάλλοντας την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα. Εξάλλου μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι σε όλα αυτά τα χωριά τα μόνο κανάλια που «πιάνουν» οι τηλεοπτικοί δέκτες, είναι τα τουρκικά… Να σημειώσουμε ότι στα Πομακοχώρια ένας μεγάλος αριθμός Πομάκων διαφωνεί με τις πρακτικές του τουρκικού προξενείου, ζητώντας να σταματήσει να τους διδάσκεται με το ζόρι στα σχολεία η τουρκική γλώσσα, αφού δεν είναι η γλώσσα τους. Η στάση της Πολιτείας στο συγκεκριμένο αίτημα, είναι ανάλογη με τη στάση που τήρησε η ελληνική αστυνομία στο παραπάνω περιστατικό. Απλά παρακολουθεί «νίπτοντας τα χείρας της»…

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΥΠΡΙΩΝ - ΜΕΤΩΠΟ ΑΘΗΝΑΣ


Με χαρά, αλλά και απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που αναλάβαμε, σας ανακοινώνουμε την σύσταση του επίσημου Φοιτητικού παρακλαδιού του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), του Φοιτητικού Κινήματος Κυπρίων - Μέτωπο Αθήνας.
Σαν Φοιτητικό Κίνημα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), είναι δεδομένο και αδιαμφισβήτητο το ότι θα πολεμήσουμε με μόνο όπλο την Ιδεολογία μας και αντικειμενικό σκοπό την διάδοση της Εθνικιστικής Ιδέας. Δεσμευόμαστε πως θα πολεμήσουμε κάθε κομματικό φερέφωνο, του ξεπουλημένου πολιτικού κατεστημένου της Κύπρου που δρα στην Αθήνα. Αλλά και όχι μόνο.
Αναγνωρίζουμε πως το πιο επικίνδυνο πληθυσμιακό κομμάτι - για αυτούς που δρουν ενάντια στον Ελληνισμό της Κύπρου - είναι η Νεολαία. Γι` αυτό και το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου προσπαθεί να διαβρώσει την Νεολαία, προσπαθεί να την κάνει ένα παθητικό δέκτη των εξελίξεων, ένα ακόμη γρανάζι στο Σύστημα. Δυστυχώς οι ξεπουλημένοι πολιτικοί κατάφεραν να διαβρώσουν και τους κάποτε Εθνικά σκεπτόμενους Νέους που δρούσαν μακριά από τα κομματικά πλαίσια και αν τους καταστήσουν ψηφοθηρικά ανδρείκελα χωρίς ιδεολογία. Γι αυτό και η ανάγκη για την δημιουργία ενός πραγματικά Εθνικιστικού, Αντιομοσπονδιακού Φοιτητικού Κινήματος έγινε επιτακτική.
Έλληνες Κύπριοι Φοιτητές, σας καλούμε να ενώσετε την φωνή σας μαζί με το ΜΕΤΩΠΟ ΑΘΗΝΑΣ, μακρία από κομματικές παρατάξεις του κατεστημένου και "υπερπατριώτες" της υποταγής και του εξευτελισμού. Πυκνώστε τις γραμμές μας, για να περάσει ακόμα πιο δυνατά το μήνυμα αντίστασης σε κάθε τι ξεπουλημένο και σάπιο. Το μήνυμα Εθνικής Αντίστασης, για την Πατρίδα και τον Λαό.


Γραφείο Τύπου
Φοιτητικό Κίνημα Κυπρίων - ΜΕΤΩΠΟ ΑΘΗΝΑΣ
Καμιά Υποταγή
Κύπρος Γη Ελληνική

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...