Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο ηρωϊκός αγώνας του 1955-59 έγινε με σκοπό την αποτίναξη του βρετανικού ζυγού και την Ένωση της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα. Αντί να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι του Ελληνισμού της Μεγαλονήσου, μας παραχωρήθηκε από τις ξένες δυνάμεις και τους ντόπιους εντολοδόχους τους, ένα ξεχωριστό κράτος, η Κυπριακή Δημοκρατία.
Κάποιοι θυσιάστηκαν για τα ιδανικά του Έθνους και κάποιοι άλλοι είτε δεν συμμετείχαν είτε κατέδιδαν τους αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. στους κατακτητές. Το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία.
Η δημιουργία του νέου κράτους είχε ως σκοπό την απόσχιση της από αρχαιοτάτων χρόνων Ελληνικής Μεγαλονήσου από τον υπόλοιπο Ελληνικό κορμό. Παράλληλα βοήθησε στην ανάπτυξη της απεχθούς νεοκυπριακής ιδεολογίας.
Το νέο κράτος της 1ης Οκτωβρίου 1960 άντεξε τρία χρόνια, όσο και η συνύπαρξη των Ελλήνων με την τουρκο"κυπριακή" μειονότητα. Ακολούθησε η τουρκανταρσία με αποτέλεσμα η βία και ο φόβος να κυριαρχήσουν σε όλη την Κύπρο.
Το 1974 η Τουρκία εισέβαλε στην Μεγαλόνησο με αποτέλεσμα την προσφυγιά και το ξεριζωμό από την πανάρχαια Ελληνική πατρώα γη μας.
Οι κυπριακές κυβερνήσεις από τότε μέχρι σήμερα δεν στάθηκαν ικανές να απελευθερώσουν ούτε μία σπιθαμή Ελληνικού εδάφους. Έκαναν βέβαια μαχητικότατα διαβήματα διαμαρτυρίας στους διεθνείς οργανισμούς καταγγέλοντας την Τουρκία, την οποία ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος από το βήμα του Ο.Η.Ε. είχε καλέσει να επεμβεί ως εγγυήτρια δύναμη για να παραμείνει ο ίδιος πρόεδρος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σημερινός πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κατηγόρησε σε ομιλία του στις Η.Π.Α. την Ελλάδα ότι εισέβαλε μαζί με την Τουρκία στην Κύπρο, αποδεικνύοντας ότι η αριστερή δεξαμενή σκέψης παραμένει αναλλοίωτη και σταθερή στους στόχους της!
Εμείς την 1η Οκτωβρίου θα σκεφτούμε όλους αυτούς που έπεσαν για την Ελευθερία και την Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα και θα τονίσουμε την πεποίθησή μας ότι ο αγώνας εκείνος συνεχίζεται.


Αλλιώς δεν έχουμε να γιορτάσουμε τίποτα.
Κύπρος Γη Ελληνική ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...