Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΒΟΜΒΑ ΧΙΛΙΩΝ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κυπριακέ Λαέ είναι πλέον γνωστόν ότι μοναδικός στόχος και σκοπός των κυβερνώντων κομμουνιστών , είναι ο αφελληνισμός της Κύπρου διά της πλαστογραφήσεως της ιστορίας μας, ως και της αλλαγής της Ελληνορθόδοξου παιδείας του τόπου. Φαίνεται ότι πρωτεύοντα ρόλον στους προαναφερόμενους σχεδιασμούς διαδραματίζει ο κ. Χριστόφιας ο οποίος κατά την διάρκειαν του χρόνου που προεδρεύει μας είπεν πάρα πολλά ανιστόρητα γεγονότα , τα οποία διεψεύσθησαν τόσο από τον υποφαινόμενον ως και από άλλους αρθογράφους, και οργανωμένους φορείς. Ιδού ακολούθως μερικά από τα πλέον σοβαρά που μας είπεν ο κ. Χριστόφιας.
-Οι μασκοφόροι της ΕΟΚΑ δολοφονούσαν αριστερούς με μόνον λόγο διότι ήσαν αριστεροί!
-Παράνομες εξτρεμιστικές ομάδες τούρκο «κυπρίων» και Ελληνοκυπρίων εδημιούργησαν τα γεγονότα του 1963-64
-Ας μη γινόταν το πραξικόπημα για να μην έλθουν οι Τούρκοι! Επειδή το ας μην γινόταν πραξικόπημα για να μην έλθουν οι Τούρκοι αποτελεί βαρυσήμαντο ιστορικόν γεγονός, που σχετίζεται άμεσα με τους μόλις πρό μερικών ημερών μεγαλύτερο ολίσθημα του κ. Χριστόφια, το παραθέτει και πάλιν προς ενημέρωσιν του Κυπριακού Λαού.
Όχι κ. Χριστόφια το πραξικόπημα δεν έδιδεν νομικώς κάλυψιν στην Τουρκίαν για εισβολή στην Κυπρον. Νομικήν κάλυψιν στην Τουρκίαν έδωσεν ο Μακάριος με την ομιλίαν του στο Συμβούλιον Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την νύχταν της 19ης Ιουλίου 1974. Ιδού ακολούθως μέρος των πρακτικών του Συμβουλίου Ασφαλείας εκείνης της νύκτας(19-7-1974)
Μακάριος: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αποδέχονται τους ισχυρισμούς του Ελληνικού καθεστώτος. Το πραξικόπημα δεν συνέβη υπό ταύτας περιστάσεις ώστε να θεωρείται εσωτερικόν ζήτημα των Ελληνοκυπρίων. Αποτελεί καθαρώς εισβολήν έξωθεν, κατά κατάφορων παραβίασην της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Κύπρου. Δυνατόν να υποστηριχθεί ότι, ότι συνέβη εν Κύπρω είναι μια επανάστασις και ότι μια κυβέρνησις εγκαθιδρύθη επαναστατικό δικαίω. Αυτή δεν είναι η περίπτωσις .Δεν ηδύνατο να θεωρηθεί ως εσωτερική, υπόθεσις. Ήτο μια εισβολή η οποία παρεβίασεν την ανεξαρτησίαν και την κυριαρχίαν της Δημοκρατίας. Και η εισβολή συνεχίζεται εφόσον υπάρχουν Έλληνες αξιωματικοί εις Κύπρον»
Έτσι την επόμενην μέραν 20 Ιουλίου 1974 ο Τούρκος πρεσβευτής στον Ο.Η.Ε Οσμάν Ολτσάυ δηλώνει:
«Η Τουρκία εκπληρεί την νόμιμην ευθύνη της δια της τοιαύτης πράξεως. Η παρούσα πράξις της Τουρκίας δεν είναι εισβολή αλλά ενέργεια εναντίον της εισβολής(πρακτικά συμβουλίου ασφαλείας σελις 86) και ακόμη ότι «η λέξις εισβολή δεν είναι δική μου ελέχθην υπό του Μακαρίου διά να περιγράψη αυτό το οποίον έπραττε η Ελλάς»(πρακτικά συμβούλιον ασφαλείας σελίς 87)
Δια των προαναφερόμενων αποκαλύψεων που σημειωτέον είναι η τρίτη φορά που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας , καταρρίπτεται σαν χάρτινος Πύργος ο ισχυρισμός του κ. Χριστόφια ότι το πραξικόπημα έφερεν τους Τούρκους στην Κύπρον την 20η Ιουλίου του 74! Κατόπιν αυτού αντί ο κ. Χριστόφιας σαν πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας να δεχθεί την αλήθειαν και να πάψει να μας λέει ανιστόρητα γεγονότα, έπραξεν εντελώς το αντίθετον. Βρήκαν την ευκαιρίαν στην φετινή καθιερωμένη σύγκλησιν της φετινής Γενικής Συνέλευσις του Ο.Η.Ε που ήταν παρών σαν αρχηγός κράτους, και αντί να διεκδικήσει τα δίκαιον του Κυπριακού Λαού, θέτοντας την Τουρκίαν ενώπιον των ευθυνών της, για την βάρβαρην εισβολή της πατρίδας μας, την κατάληψιν και συνεχιζόμενην κατωχήν του 37% του εδάφους μας, τον εποικισμόν της κατεχόμενης περιοχής κ.τ.λ., έριξεν την βόμβαν του, χιλίων μεγατόνων κατά των θεμελίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την εγκληματική του διάλεξιν στο Ινστιτούτο Μπρουκινγς (Brookings Institute) στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με εκείνον το ανεπανάληπτον «ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟΝ κτλ»


Χρήστος Μιτσίδης


Αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α.


Ε/Α Αξιωματικός .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...