Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Κάθε λαός έχει τις δικές του διατροφικές συνήθειες. Οι Γάλλοι για παράδειγμα τρώνε βατράχια. Κανείς δεν τους εμποδίζει να απολαμβάνουν το συγκεκριμένο έδεσμα.

Η γαλλική αστυνομία δεν εισβάλλει σε εστιατόρια που σερβίρουν βατραχόσουπες και δεν προπηλακίζει τους εστιάτορες.
Στους Έλληνες αρέσει το κοκορέτσι.Πριν από μερικά χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε απαγορεύσει για ένα διάστημα την κατανάλωσή του.
Η Ελληνική αστυνομία δεν τόλμησε να εισβάλει σε κάποιο χωριό της Κρήτης για να κατασχέσει τις σούβλες από τους Κρητικούς!
Στις Φιλιππίνες τρώνε ακρίδες, κατσαρίδες, ερπετά.
Στους Κινέζους αρέσουν οι σκύλοι. Είναι γνωστή η ιστορία με τους κινέζους φοιτητές στην Λευκωσία και τα δυστυχή τετράποδα της γειτονιάς τους!
Στην Αφρική κάποιες φυλές μαύρων τρώνε ανθρώπους. Είναι οι γνωστοί σε όλους ανθρωποφάγοι . Κανένας δεν τους εμποδίζει να καταναλώνουν το συγκεκριμένο φαγητό. Εάν μάλιστα τους επισκεφθούν τα μέλη κάποιας αντιρατσιστικής οργάνωσης της Κύπρου για να τους συμπαρασταθούν τότε είναι πολύ πιθανό να τους φάνε και αυτούς οι κανίβαλοι δημιουργώντας έτσι ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην κυπριακή κοινωνία.
Στην Κύπρο το αγαπημένο έδεσμα των τουρκοκυπρίων και των πολυπληθών αιτητών ασύλου είναι το ροκάνισμα των κρατικών ταμείων προς τα οποία δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση. Τα συνήθη θύματα αυτής της προτίμησης είναι οι Έλληνες της Μεγαλονήσου οι οποίοι καταβάλουν φόρους και κοινωνικές ασφαλίσεις για να γεμίζουν τα ταμεία.
Αυτοί οι τελευταίοι όμως δεν έχουν δικαίωμα να απολαύσουν ένα από τα αγαπημένα τους εδέσματα, τα αμπελοπούλια .
Αν δε το τολμήσουν τότε η αστυνομία θα εισβάλει στο χωριό όπου διαπράττεται η παρανομία, θα ξυλοκοπήσει όσους τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν και στο τέλος θα αποχωρήσει από το χωριό.
Οι προτιμήσεις των ξένων είναι πάντα σεβαστές όχι όμως των ντόπιων. Μας καλούν να γίνουμε ανεκτικοί στις συνήθειες των αλλοδαπών και να προσαρμοσθούμε εμείς σε αυτές και όχι οι ξένοι που έρχονται λαθραία στην Κύπρο,στις δικές μας.
Μετά τον πόλεμο στην Ορθοδοξία, στην Ιστορία,στις Ένοπλες Δυνάμεις, στις Ελληνικές ρίζες μας τώρα μάχονται και κατά των διατροφικών μας προτιμήσεων!


Στράτος Καρανικολάου


Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...