Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

Με μια μεγάλη πορεία, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 200 συναγωνιστές, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) διαμαρτυρήθηκε χτες για τις δηλώσεις του προέδρου Χριστόφια και την ακολουθούμενη πολιτική των υποχωρήσεων.
Η πορεία μας ξεκίνησε από το χώρο στάθμευσης δίπλα από το μέγαρο της Πα.Συ.Δ.Υ. με σύντομη ομιλία - χαιρετισμό, από τον τελευταίο συναγωνιστή του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, κ. Αυγουστή.
Η καθ' όλα πειθαρχημένη παρουσία των μελών και φίλων του κινήματός μας, κέρδισε και πάλι τις εντυπώσεις, αφού συντεταγμένα η πορεία μας πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας και έφθασε έξω από το προεδρικό.
Εκεί ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από εκπρόσωπο του Πυρήνα Πάφου μέλος του πολιτικού συμβουλίου, ομιλία από το μέλος του Πολιτικού συμβουλίου Μαρίνο Αριστείδου και τέλος ομιλία παρέμβαση από τον τομεάρχη της ΕΟΚΑ Φώτη Παπαφώτη... Τα συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα ήταν τα ακόλουθα. Μάνα Ελλάς Σκέπασε κι εμάς. Δόξα και τιμή στ' αδέλφια της ΕΛΔΥΚ. Κάτω τα χέρια ομοσπονδιακοί η Κύπρος είναι Ελληνική. Η εκδήλωση στον χώρο του προεδρικού τελείωσε με την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου και ακολούθησε πορεία προς την αφετηρία μας στον χώρο στάθμευσης της ΠΑΣΥΔΥ.
Η δυναμική και μαζική για τα δεδομένα μας πορεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) έρχεται ως μία απάντηση στην υποχωρητικότητα που επιδεικνύεται από την πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται όμως να μείνουμε μέχρι εδώ. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί αμείωτος μέχρι την την τελική νίκη.


Ζήτω το Έθνος
Ζήτω το Ε.ΛΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...