Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ


Χαιρετίζω την ορθήν και ιστορικήν τοποθέτησιν του προκαθήμενου της εκκλησίας του τόπου μας, επί του εθνικού θέματος. Εύστοχα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ μας είπεν τα ακόλουθα. «Ο Ελληνισμός της Κύπρου αντιμετωπίζει σήμερα μια συντονισμένη προσπάθεια να πληγεί η ιστορική του μνήμη, να αμφισβητηθεί η γλώσσα και η καταγωγή του, και να νοθευτεί η συνοχή του με την ενθάρρυνση εγκατάστασης λαθρομεταναστών
Ομοίως τοποθετούμενος επί των εν εξελίξει ευρισκομένων συνομιλιών που είναι εφεύρεσης της παρούσης κυβέρνησης εκαυτηρίασεν τους χειρισμούς του κ. Χριστόφια λέγοντας μας μεταξύ άλλων και τα εξής βαρυσήμαντα και ορθότατα. «Αντί η κατοχική δύναμη να αποτελεί το πρόβλημα παρουσιάζεται ως εξωτερικός παρατηρητής και ότι η διολίσθηση του προβλήματος μας οδηγεί σε επικίνδυνους ατραπούς και πρέπει πάραυτα να σταματήσει. Είπεν ακόμα ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να υποθηκεύση το μέλλον του κυπριακού Ελληνισμού.» 
Μετά την προαναφερόμενην έυστοχην και ιστορικήν επαναλαμβάνω τοποθέτησην του Αρχιεπισκόπου, ως ήταν αναμενόμενων έσκισαν τα ιμάτια τους οι κυβερνόντες την δύστυχην πατρίδαν κουμουνιστές, και ενορχηστρωμένα εξαπέλυσαν τους κεραυνούς τους κατά του Αρχιεπισκόπου. Εκ του στόματος του προέδρου της δημοκρατίας μεταξύ άλλων ηκούσθησαν και τα εξής εκπληκτικά « τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, χρειάζεται να έχει ένα περιεχόμενο, και δεν είναι όλοι στην εκκλησίαν οι ίδιοι κ.τ.λ.» Στον Άντρον Κυπριανού Γ.Γ. του ΑΚΕΛ που σαν ξαναζεσταμένο φαγητό μας είπεν πάλιν ότι ο Αρχιεπίσκοπος πολιτεύεται κ.τ.λ απαξιώ απαντήσεως.

Στον πρόσεδρον Χριστόφια όμως υποχρεωτικά απαντώ υποδεικνύοντας του ότι κακώς επετέθην φραστικά κατά του Μακαριωτάτου, ο οποίος έπραξεν αυτό που το επιβάλλει ο εθναρχικός του ρόλος, και όσα είπεν κρίνονται απόλυτα ορθά. Για να αποδείξω του λόγου αληθές υποβάλλω στο κ. Χριστόφια τα ακόλουθα ερωτήματα και αν τα αμφισβητεί παρακαλώ να απαντήσει διαψεύδοντας τα.

Πρώτον: Μήπως δεν είστε εσείς κ. πρόεδρε που κάνατε ερήμην του εθνικού συμβουλίου, και κατ’ επέκτασην του Κυπρ. Λαού, όλες τις εκείνες τις παραχωρήσεις ( εκ περιτροπής προεδρίαν, παραμονή 50,000 εποίκων και σταθμισμένη ψήφον ; )

Δεύτερον: Μήπως δεν είστε εσείς κ. πρόεδρε που τον Οκτώβριο του 2010 μιλώντας στην δεξαμενήν σκέψεως του Brookings institute της Ουάσιγκτον ενώπιον δεκάδων διεθνών προσωπικοτήτων, είπατε εκείνον το αλησμόνητον « οι δυο υποτιθέμενες μητέρες πατρίδες εισέβαλαν στην Κύπρο το 1974» πουαποενοχωποίησεν πλήρως την Τουρκία από την βάρβαρη εισβολή της στην άοπλη μικρή μας πατρίδα;.

Τρίτον: Μήπως δεν είστε εσείς κ. πρόεδρε που μιλήσατε προ μερικών μηνών για κυπριακή παιδείαν;

Τέταρτον: Μήπως δεν είναι ο δικός σας υπουργός της παιδείας που πρόσφατα έστειλεν έγγραφο διαταγή στο Λύκειο Αγ. Γεωργίου Λάρνακος, για εγγραφήν μόνον του ονοματεπώνυμου στα απολυτήρια των τελειοφοίτων, καταργώντας το όνομα, πατρός , μητρός, το τόπο καταγωγής, το πολίτευμα και το θρήσκευμα;. Δηλαδή πρόεδρε πάμε για παγκοσμιοποίηση, θα λέμε π.χ. απόφοιτος Ανδρέας Δημητρίου, ή Αχμέτ Χουσεΐν, ή Αλί Απτούλαχ, ή Ναμάλ ίντικα, ή Ντημήτρη Ναούμοφ.

Τελειώνοντας ευθαρσώς αναφέρω ότι ο Αρχιεπίσκοπος υπό τας περιστάσεις, είναι υποχρεωμένος να επεμβαίνει στα πολιτικά δρώμενα, για να αποτρέψει τον αφελληνισμό του τόπου μας κ. Χριστόφια !

Μετά τιμής
Χρ. Μιτσίδης
Αγωνιστής Ε.ΟΚ.Α.
εν. απ. Αξ/κός,
πρόεδρος συνδέσμου
Εθελοντών αγ/ιστών Λ/κος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...