Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ : ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΙΗΡΟΥΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!Η συμμετοχή στην τελετή έναρξης της τριήρους «Ολυμπιάς», που είχε παραχωρηθεί από το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ακυρώθηκε από την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012. Η τριήρης, αντίγραφο πλοίου της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, θα μετέφερε μέσω του Τάμεση την Ολυμπιακή φλόγα στο νεόκτιστο Ολυμπιακό Στάδιο του ανατολικού Λονδίνου.

Σύμφωνα με email του στελέχους της οργανωτικής επιτροπής και επικεφαλής των τελετών των Αγώνων, Μάρτιν Γκριν η τριήρης στον Τάμεση θα προκαλούσε μεγάλους κινδύνους ασφαλείας για τον κόσμο, καθώς εκτιμάται ότι συγκέντρωνε υπερβολικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων στις όχθες και τις γέφυρες του ποταμού. Γνώστης των συζητήσεων που διημείφθησαν ώστε να ληφθεί η απόφαση ακύρωσης συμμετοχής του πλοίου στην τελετή έναρξης δηλώνει στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ότι εκφράστηκαν φόβοι ακόμα και για ανθρώπους που θα θέλουν να βουτήξουν στο ποτάμι.

Η οργανωτική επιτροπή δηλώνει ότι ποτέ δεν είχε επιβεβαιώσει ότι η τριήρης θα συμμετείχε στις εκδηλώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο η αμερικανική εταιρεία στην οποία το ελληνικό Ναυτικό είχε αναθέσει την ανακαίνιση της τριήρους απαντά ότι η απόφαση ελήφθη εντελώς απρόσμενα.

Η International Advantage Corporation έχει ήδη διαθέσει 150.000 ευρώ για εργασίες στην τριήρη, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε μια «γενική αίσθηση» ότι το σκάφος θα συμμετείχε στην τελετή έναρξης.

Ελπίζουμε η αλήθεια να λάμψει και σύντομα… 


1 σχόλιο:

Μαρία Κάπα είπε...

Αγαπητέ φίλε,

Κατόπιν των εξελίξεων προσωπικά αν ήμουν στην κυβέρνηση θα αρνιόμουν να στείλω την φλόγα, καθώς κανένα σεβασμό δεν έχει οποιοσδήποτε Άγγλος για τον θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το θέμα της τριήρης είναι το κερασάκι στην τούρτα!

ΚΥΠΡΟΣ 1974 - ΛΟΧΑΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΟΥΝΤΑΣ: Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΡΑΜΠΟ!

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κωνσταντίνος Α. Δημητριάδης Αποφάσισα να αναφερθώ σήμερα σε έναν Έλληνα που μπροστά του ο Αμερικάνος Ράμπο φαντάζει ως «προσκοπάκ...