Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ομιλία για την επέτειο της εισβολής στη Κύπρο στα γραφεία της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης με συμμετοχή εκπροσώπου του Ε.ΛΑ.Μ. (20-07-2012)




Την 20η Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης από τον υπεύθυνο ιδεολογικής κατάρτισης με θέμα την τουρκική εισβολή στην μαρτυρική Κύπρο. Σε μια κατάμεστη αίθουσα αναπτύχθηκαν τα αίτια της εισβολής αλλά και οι επιπτώσεις της στην διαμόρφωση της πολιτικοστρατιωτικής κατάστασης στην περιοχή.

Με συγκίνηση έγινε αναφορά στα γεγονότα από τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων του Ε.ΛΑ.Μ. κο Στράτο Καρανικολάου ο οποίος στιγμάτισε τόσο τον ρόλο του αγγλικού και τουρκοκυπριακού παράγοντα όσο και την στάση του Μακαρίου και του ΑΚΕΛ πριν και μετά την εισβολή. 

Εμείς είμαστε πεπεισμένοι για την προδοσία που συντελέστηκε αλλά δυστυχώς ο περίφημος φάκελος της Κύπρου δεν άνοιξε ποτέ. Γιατί άραγε; Μήπως οι πραγματικοί υπεύθυνοι δεν τιμωρήθηκαν και δεν στιγματίστηκαν αλλά τιμώνται ακόμη είτε εν ζωή είτε μετά θάνατον; Αυτό το ερώτημα ας βασανίσει λίγο το μυαλό όλων αυτών που για τόσα χρόνια δέχονται και παραμυθιάζονται από αυτούς που ωφελήθηκαν από τα γεγονότα που ακολούθησαν την εισβολή τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Κύπρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...