Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Παραιτήθηκε ο διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας



Ο παραιτηθείς διευθυντής της BfV Heinz Fromm.

Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, Heinz Fromm, λόγω του ανεπαρκούς χειρισμού της υπόθεσης του δικτύου των νεοναζί που διέπραξε δέκα δολοφονίες και δρούσε ανενόχλητο μεταξύ 2000 και 2007. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία για την προστασία του πολιτεύματος (BfV) όχι μόνο δεν είχε αντιληφθεί την ύπαρξη της οργάνωσης Nationalsozialistischer Underground (ΝSU), αλλά κατέστρεψε και σημαντικά έγγραφα, κατ’ εντολή του Fromm, που σχετίζονταν με την υπόθεση.



 Η εξάρθρωση της οργάνωσης ξεκίνησε με την πρόσφατη ανακάλυψη όπλου στο Τσβικάου της Σαξονίας, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στις δολοφονίες. Ο υπουργός Εσωτερικών χαιρέτισε την παραίτηση του Fromm σχολιάζοντας ότι ανέλαβε την ευθύνη για την αδικαιολόγητη συμπεριφορά των υφισταμένων του. Γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ένα στέλεχος της υπηρεσίας πληροφοριών φέρεται να κατέστρεψε τα αρχεία μιας επιχείρησης στρατολόγησης ακροδεξιών σε ρόλο πληροφοριοδοτών μια ημέρα αφού αποκαλύφθηκε η ανάμιξη της NSU στις δολοφονίες.
Παρά την αποχώρησή του από τη θέση, ο Fromm αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση της NSU σε επιτροπή του κοινοβουλίου εντός της εβδομάδας, είπε ένας βουλευτής.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...