Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Τουρκική πρόκληση: Απαγόρευσαν σε πρόσφυγες να επισκεφθούν κοιμητήριο

Τουρκική πρόκληση: Απαγόρευσαν σε πρόσφυγες να επισκεφθούν κοιμητήριο
Μέσα στα πολυδιαφημιζόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ή αλλιώς ΜΟΕ και μέσα στο καλό κλίμα των τελευταίων μηνών με την άλλη πλευρά, όπως την αποκαλούν, επεισόδιο δημιουργήθηκε μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκο''κυπρίων'' στο κατεχόμενο χωριό Άσσια, όπως αναφέρουν τουρκο"κυπριακές" ιστοσελίδες. 
Ο λεγόμενος "δήμαρχος" της Άσσιας, Χαμπίλ Τουλουτσού είπε ότι, τρία λεωφορεία και έξι ιδιωτικά αυτοκίνητα με Ελληνοκυπρίους μετέβησαν στο κατεχόμενο χωριό, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι Ελληνοκύπριοι ήθελαν να επισκεφθούν το νεκροταφείο του χωριού.
Ο Χαμπίλ Τουλουτσού είπε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν ζήτησαν "άδεια" για την επίσκεψη αυτή και ως εκ τούτου έγινε καταγγελία στη λεγόμενη αστυνομία.
Αναφέρεται ακόμα ότι τους Ελληνοκυπρίους συνόδευε και τηλεοπτικό συνεργείο, "γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις" ...
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ελληνοκύπριοι ήταν πρόσφυγες από την Άσσια και πήγαν για να επισκεφθούν τα σπίτια και τους τάφους των συγγενών τους.
Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο αυτών που κάποιοι θέλουν να μας παρουσιάζουν ως "αδέλφια" μας, προσπερνώντας την βάρβαρη εισβολή του Αττίλα και την συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή από τα τουρκικά στρατεύματα.
Όλα αυτά φυσικά ενισχύονται από την ανοχή των πολικάντηδων που μας κυβερνούν, οι οποίοι αναρωτιόμαστε, μέχρι πότε θα συναινούν συγκαταβατικά και θα αποδέχονται ελαφρά τη καρδία, την τουρκική αδιαλλαξία να καρποφορεί, πάνω στα Ιερά Ελληνικά χώματα της Πατρίδας μας, βαραίνοντας τις πλάτες του κυπριακού Ελληνισμού ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...