Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

Πάλι ξεφτίλισε την τιμημένη στολή του Έλληνα Στρατιώτη ο Καμμένος

Πάλι ξεφτίλισε την τιμημένη στολή του Έλληνα Στρατιώτη ο Καμμένος

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για την παρακμή που έχει επέλθει στην πολιτική ζωή της χώρας από τα πρόσωπα τα οποία έχουν αναλάβει τις τύχες της Ελλάδος, όντας στις πιο νευραλγικές θέσεις. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ένα από τα σπουδαιότερα υπουργεία, δυστυχώς, διοικείται από ένα πολιτικό ανδρείκελο, του οποίου η συμπεριφορά ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας.


Ο εν λόγω υπουργός, που με τη συμπεριφορά του επιβεβαιώνει τον τίτλο που του προσδίδει το επίθετό του, σίγουρα δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ποιος είναι ο ρόλος και ποιες οι αρμοδιότητές του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Τη στιγμή που η Τουρκία σχεδόν σε καθημερινή βάση παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας, η χώρα βουλιάζει από τις ορδές των λαθρομεταναστών που παραβιάζουν τα σύνορά μας και οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες με χιλιάδες ελλείψεις, ο Καμένος σαν επηρεασμένος από περίοδο καρναβαλιού, εμφανίζεται δημοσίως, την μία με την στολή παραλλαγής των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού, την άλλη με την καλοκαιρινή στολή παραλλαγής των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ).
Η γελοία συμπεριφορά του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ είναι άκρως προκλητική για τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι τίμησαν και τιμούν τη στολή αυτή, η οποία σε καμία των περιπτώσεων δεν αποτελεί καρναβαλικό κουστούμι. Αντιθέτως, θα έπρεπε να θυμάται πως χιλιάδες Ελλήνων φορώντας τη στολή του Έλληνα Στρατιώτη έδωσαν τη ζωή του υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας.
Ο Αντιστράτηγος ε.α, Ιωάννης Δραγωνάκης, μέσω ανοιχτής επιστολής εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ η οποία παρατίθεται παρακάτω:
«Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2016
Αξιότιμε κ. Υπουργέ Εθνικής Άμυνας
Ονομάζομαι Ιωάννης Δρακωνάκης και είμαι Αντιστράτηγος ε.α, επίτιμος Διοικητής της 1ης Μεραρχίας. Αποστρατεύτηκα το Μάρτιο 2013, που ήταν και η τελευταία φορά, που φόρεσα την τιμημένη στολή του Έλληνα Αξιωματικού και τον πράσινο μπερέ του Έλληνα Καταδρομέα. Αυτήν τη στολή, θεωρώ ότι την τίμησα, όπως μαρτυρούν προϊστάμενοι, ομοιόβαθμοι, υφιστάμενοι αλλά και κληρωτοί οπλίτες, που κατά καιρούς είχα υπό τις διαταγές μου, καθώς και οι αξιολογήσεις των προϊσταμένων μου.
Με λύπη μου διαπιστώνω, ότι το διάστημα της θητείας σας ως ΥΕΘΑ, φοράτε αρκετά συχνά στολή, με διακριτικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όλων των Κλάδων και προσφάτως εμφανιστήκατε με διακριτικό ΟΥΚ (Υποβρύχιου καταστροφέα), στο στήθος. Αυτήν τη στολή θα υπερασπιστώ, αντλώντας το ηθικό δικαίωμα, από τα σαράντα σχεδόν χρόνια που τη φόρεσα. Δεν θα μείνω στο νομικό μέρος, που αφορά την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά θα αναφερθώ στην ηθική πλευρά του θέματος θεωρώντας, ότι αυτό είναι και το σημαντικότερο.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ με ποιό ηθικό δικαίωμα φοράτε στολή; Θεωρείτε, ότι οι υφιστάμενοι σας θα σας θεωρήσουν "δικό" τους, επειδή φορέσατε στολή; Θα σας πρότεινα να ρωτήσετε στελέχη όλων των βαθμών και όλων των κλάδων, όχι αυτούς που έχετε δίπλα σας στα Επιτελεία, αλλά αυτούς που περιπολούν στον Έβρο και τα νησιά, ή βρέχονται από τα νερά του Αιγαίου πλέοντας στην επιφάνεια ή κάτω από αυτήν, ή αγρυπνούν στις βραχονησίδες ή κάθονται στο πιλοτήριο του F-16 περιμένοντας την εντολή για αναχαίτιση.
Αλήθεια κ. Υπουργέ, πως νιώθετε όταν φοράτε τη στολή; Αισθάνεστε τα G στο σώμα σας που νιώθουν οι ήρωες πιλότοι μας; Αισθάνεστε την πίεση του νερού και το άγχος της μοναξιάς του βατραχανθρώπου, που κολυμπά εν καταδύσει με μόνο σύντροφο την πυξίδα και το φόρτο του; Νιώθετε αυτό που νιώθει ο αλεξιπτωτιστής, όταν περιμένει να ανάψει το πράσινο για να πηδήξει στο κενό από το αεροπλάνο, βλέποντας από κάτω του μόνο μαύρο σκοτάδι; Νιώθετε όπως ο πεζοναύτης, που κατεβαίνει από το αρματαγωγό στην αποβατική άκατο μεταμεσονύχτιες ώρες στη μέση του πουθενά; Αισθάνεστε όπως ο πυροτεχνουργός, όταν πλησιάζει να εξουδετερώσει την βόμβα;
Κύριε Υπουργέ, μπορείτε εύκολα με την ιδιότητα σας να ζητήσετε ενημέρωση για όλες τις εκπαιδεύσεις αλλά και όλες τις δράσεις και έργα των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα διαπιστώσετε πως, όλοι αυτοί που κόσμησαν τους ώμους και το στήθος τους με διακριτικά, έχουν θυσιάσει πολλά, που εσείς δεν τα έχετε δει ούτε στον ύπνο σας. Αν μετά από αυτήν την ενημέρωση που θα σας γίνει, θεωρήσετε ότι έχετε το ηθικό δικαίωμα να φέρετε την στολή και τα διακριτικά, συνεχίστε να την φοράτε.
Απλά να γνωρίζετε, ότι μόνο κακό κάνετε μ' αυτή σας την πράξη. Με βαθύτατη εκτίμηση και σεβασμό προς το θεσμό του Υπουργού
Ιωάννης Γ. Δρακωνάκης
Αντιστράτηγος ε.α
»


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pali-jeftilise-th-stolh-tou-ellhna-stratiwth-o-kammenos#ixzz4JlQZWNsV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Και “ΗΠΑνθρωποι” και κομμουνιστές! Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου.

Δεν υπάρχει Δεξιά και Αριστερά - Υπηρετούν όλοι την ξενοκρατία Σημεία και τέρατα ζούμε στις ημέρες μας. Ζούμε την εποχή μίας πλήρους ...