Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ‘’ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΝ’’


Με αυτά ασχολείτο το ''παιδί του λαού'' και ηγέτης του ΑΚΕΛ ο ''αξεπέραστος'', αυτό το ανόητο και άρρωστο ανθρωπάκι που κυβέρνησε την Κύπρο και μας έφερε το χάος και την απόλυτη καταστροφή. Αντί Ο ‘’αμίμητος’’ να εκτίει σήμερα ποινή πολυετούς φυλάκισης, τα πουλημένα ΜΜΕ του δίνουν ακόμη βήμα για να προβάλλει τις ανοησίες του και να μας ανεβάζει ακόμη πιο πολύ την πίεση.



Όμως ο Χριστόφιας, δεν είναι ο μεγαλύτερος ένοχος για την κατάντια της Κύπρου σήμερα, καθ’ ότι του ανθρώπου πρέπει να του αναγνωρίσουμε ‘’Το ακαλόγιστο των πράξεων του’’ καθ’ ότι άρρωστος από κάθε άποψη. Η μεγαλύτερη ευθύνη ανήκει στο κόμμα του το ΑΚΕΛ που ανέχθηκε τις βλακείες και τις εμμονές του, και κυρίως στον Νίκο Αναστασίαδη που βοήθησε στην εκλογή του, γνωρίζοντας ότι μόνο αν προηγηθεί στην εξουσία ένας ανόητος Χριστόφιας και ένα δογματικό ΑΚΕΛ θα μπορούσε και αυτός να αρπάξει την εξουσία. Για μένα οι ηθικοί αυτουργοί της καταστροφικής διακυβέρνησης Χριστόφια είναι ο Νίκος Αναστασιάδηςο Αβέρωφ Νεοφύτου και Τάσος και Νικόλας Παπαδόπουλος, που βοήθησαν με τον ένα η τον άλλο τρόπο στην εκλογή του, για λόγους που αναφέρθηκα επανειλημμένως στο παρελθόν.

Κάποιοι ίσως προστρέξουν να με κατηγορήσουν ότι είμαι απαξιοτικός και σκληρός με τους πολιτικούς. Απαντώ. Μετά από την απίστευτη καταστροφή, που κάποιοι πολιτικοί και τα κόμματα τους έχουν προξενήσει στην Κύπρο και τον Λαό της, και δεδομένου ότι η χειραγωγημένη Κυπριακή Δικαιοσύνη παραμένει αδικαιολόγητα αδρανής, είναι η όχι δικαιολογημένοι κάποιοι πολίτες που τολμούν να ασκούν έντονη κριτική;

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑ Ο ‘’ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ’’ ΚΑΙ ΤΟ ‘’ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ’’.

Όμηρος Αλεξάνδρου  

Αποκαλύψεις σοκ σε δίκη Μ.Νεοφύτου – Δ.Χριστόφια

Αποκαλύψεις σοκ σε δίκη Μ.Νεοφύτου – Δ.Χριστόφια
http://www.philenews.com/Templates/images/home/zoom.png
<<Λευκωσία: Πέραν των €22 εκατ. απαιτεί με αγωγή που καταχώρησε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο εργολήπτης Μιλτιάδης Νεοφύτου, ο οποίος κατέθεσε χθες στο Δικαστήριο με την έναρξη της ακρόασης της υπόθεσης. Παρών ήταν και ο κ. Χριστόφιας που άκουε ήρεμα τη μαρτυρία του ενάγοντα.

Το μεγαλύτερο ποσό που ζητείται με την αγωγή και φθάνει στα €21 εκατ. αφορά στην «Ομόνοια» Λευκωσίας, της οποίας πρόεδρος διετέλεσε ο ενάγων μετά από προτροπή και βοήθεια του εναγόμενου. Στην ένορκη δήλωσή του ο Μιλτιάδης Νεοφύτου ανέφερε ότι γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Χριστόφια το 2001 όταν ανέλαβε την ανακαίνιση και την επέκταση του κτηρίου της Βουλής. Η υπόθεση η δική μου, πρόσθεσε ο ενάγων, χωρίζεται σε τρεις πτυχές: (α) Οικοδομικές εργασίες στο Κελλάκι για το εξοχικό του κ. Χριστόφια και στο σπίτι του στη Μακεδονίτισσα, (β) Έξοδα για την προεκλογική εκστρατεία του Δημήτρη Χριστόφια το 2007 και (γ) Χρήματα που κατέβαλε ο ίδιος ο ενάγων για το Σωματείο της Ομόνοιας. Τα περισσότερα χρέη όμως αφορούν στην Ομόνοια και φθάνουν μέχρι τα €13.600.000 με τόκους ύψους €8.000.000 μέχρι σήμερα.

Η συμφωνία που είχαν για τα σπίτια του εναγόμενου ήταν πως ο ενάγων και η εταιρεία του δεν θα είχαν κανένα κέρδος και πως ο τελευταίος θα πλήρωνε μόνο το κόστος κατασκευής. Λόγω των εργασιών αυτών αναπτύχθηκε στενή φιλία μεταξύ τους, η οποία διακόπηκε άδοξα λόγω των πολλών χρεών που είχε δημιουργήσει ο κ. Χριστόφιας στην εταιρεία του ενάγοντα. Κατά την περίοδο που ο εναγόμενος έκανε πληρωμές (χωρίς όμως να ξοφλήσει τα οφειλόμενα) η λογίστρια του έστειλε μήνυμα στην εταιρεία όπου ουσιαστικά γίνεται παραδοχή για τα οφειλόμενα ποσά και παράλληλα η λογίστρια παρακάλεσε (Μάη 2013 όταν ο κ. Χριστόφιας θα υπέβαλλε δήλωση για το πόθεν έσχες) να προχρονολογήσει η εταιρεία τις αποδείξεις ώστε να φαίνεται ότι ο εναγόμενος είχε καταβάλει νωρίτερα €200.000 που πλήρωσε τον Γενάρη του 2013. Βέβαια η εταιρεία δεν ικανοποίησε το αίτημα αυτό γιατί ήταν παράνομο. «Κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2007», συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, «ο εναγόμενος με πληροφόρησε ότι θα διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας και μου ζήτησε να του βρω ένα ακίνητο κοντά στα γραφεία του ΑΚΕΛ το οποίο θα χρησιμοποιούσε για σκοπούς της προεκλογικής του εκστρατείας.

Εντοπίσαμε ένα ακίνητο και με οδηγίες του εναγόμενου προέβηκα σε μεγάλες βελτιώσεις, ενώ μου ζήτησε να αναλάβω και την ενοικίαση των διαμερισμάτων, πράγμα που έπραξα και μου είπε πως ''ότι στοιχίσει θα τα πληρώσουμε''. Πλήρωσα τα ενοίκια, πλήρωσα το νερό, το ρεύμα, τη διαμόρφωση των διαμερισμάτων και τα έξοδα ανέβηκαν στις €64.000. Περαιτέρω είχα ενεργή εμπλοκή και σε άλλες πτυχές της προεκλογικής εκστρατείας, οργανώνοντας μεγάλες συγκεντρώσεις και συναντήσεις με επιχειρηματίες. Όλα αυτά τα έξοδα έγιναν με την υπόσχεση του εναγόμενου ότι θα τα κανονίσει».
Αναβάθμιση πολεοδομικής ζώνης
 
Αναφορικά με την πληρωμή των χρεών από τον Δημήτρη Χριστόφια, ο ενάγων αναφέρει: «Το σχέδιό του ήταν, για την εξόφληση των χρεών προς εμένα, να πωληθεί ένα κτήμα που ανήκε σε εταιρεία του ΑΚΕΛ στην περιοχή Χαλεπιανές. Η ιδέα για αναβάθμιση της πολεοδομικής ζώνης ανήκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών Χαρίλαο Σταυράκη. Μετά την αναβάθμιση ο ενάγων υπολόγιζε το κτήμα να πωληθεί σε επενδυτές έναντι 50-60 εκατομμυρίων ευρώ. Το 2010 ο εναγόμενος έδωσε οδηγίες στον τότε υπουργό Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη να ξεκινήσει τις διαδικασίες για αλλαγή ζώνης. Ήμουν παρών σε αυτή τη συνάντηση στο Προεδρικό. Μετά τη ρήξη μου με τον εναγόμενο, ο Άντρος Κυπριανού προσπάθησε να βρεθούν τρόποι να εξοφληθούν τα οφειλόμενα ώστε η υπόθεση να μην καταλήξει στο δικαστήριο. Δυστυχώς η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε».

«Η κακή πορεία της Ομόνοιας επηρέαζε το ΑΚΕΛ»
«Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετώπιζε στην προεκλογική του εκστρατεία ο εναγόμενος –όπως μου το περιέγραψε ο ίδιος– ήταν η κακή πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ομόνοιας, η οποία ταυτίζεται με την Αριστερά και είναι ευρέως γνωστό ότι από της ιδρύσεώς της σχετίζεται και ελέγχεται από την ηγεσία του ΑΚΕΛ. Η κακή πορεία της Ομόνοιας επηρέαζε αρνητικά τη συσπείρωση του Κόμματος εν όψει των βουλευτικών εκλογών. Πρόσφατα μάλιστα, μερίδα οπαδών της Ομόνοιας διαδήλωσε έξω από τα γραφεία του ΑΚΕΛ, απαιτώντας να παύσει ο έλεγχος του Σωματείου από το Κόμμα. Ο εναγόμενος φοβόταν ότι η κακή πορεία της ομάδας θα είχε αντίκτυπο στη συσπείρωση του κόσμου του ΑΚΕΛ, και μου αποκάλυψε πως στις διάφορες προεκλογικές εκδηλώσεις και συλλαλητήρια ο κόσμος τον ρωτούσε συνεχώς για το θέμα της Ομόνοιας. Ο εναγόμενος μου έλεγε επίσης ότι πολλοί ζητούσαν την παραίτηση του τότε προέδρου της Ομόνοιας Δώρου Σεραφείμ, ο οποίος είχε στενή φιλία μαζί του.

»Εγώ αν και ποτέ δεν είχα ιδιαίτερη σχέση με το ποδόσφαιρο, ήμουν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομόνοιας. Είχα εκλεγεί με πρωτοβουλία του εναγόμενου ώστε να εξετάσω τις πιθανότητες ανέγερσης ιδιόκτητου γηπέδου της Ομόνοιας. Σε μια συνεδρία μας ο κ. Σεραφείμ, στις αρχές Ιανουαρίου 2008, μας ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρία του Σωματείου λέγοντας ότι αυτή ήταν η επιθυμία ''των φίλων μας πάνω'', εννοώντας τον ενάγοντα και την ηγεσία του ΑΚΕΛ. Ο Σεραφείμ προέτρεψε τα υπόλοιπα μέλη να μην παραιτηθούν για να μην δημιουργηθεί διοικητικό αδιέξοδο και έτσι την προεδρία την ανέλαβε για λίγο ο Άγις Ιακωβίδης. Τον Μάρτιο του 2008 ο εναγόμενος και ο Άντρος Κυπριανού με κάλεσαν μέσω τηλεφώνου και όταν επικοινώνησα μαζί τους ο εναγόμενος μου είπε πως θα πρέπει να βοηθήσω επειγόντως στο θέμα της Ομόνοιας. Συγκεκριμένα, μου είπε να αναλάβω την προεδρία. Τις αμέσως επόμενες μέρες διέρρευσε στον Τύπο ότι θα ήμουν ο επόμενος πρόεδρος της Ομόνοιας.

»Ο εναγόμενος μου τόνισε στη συνέχεια ότι η Ομόνοια πάση θυσία έπρεπε να πρωταγωνιστήσει και να κατακτήσει τίτλους και διακρίσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Μου ανέφερε επίσης ότι η επιτυχής πορεία της Ομόνοιας ήταν απαραίτητη για να επιτύχει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του 2013. Γι’ αυτό έπρεπε να αναλάβω την προεδρία του Σωματείου και να ακολουθώ πιστά τις οδηγίες που θα μου έδινε προσωπικά. Όταν ρώτησα για τα έξοδα, ο εναγόμενος μου είπε ότι ήταν δικό του θέμα το πώς θα πληρώνονταν όλα τα έξοδα και ότι θα μεριμνούσε για να καλύψει όλα τα χρήματα που θα βάζαμε τόσο εγώ όσο και η εταιρεία μου. Εγώ αποδέχθηκα λόγω φιλίας και μεγάλης εμπιστοσύνης που έτρεφα για τον εναγόμενο και επειδή δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι ο καλός μου φίλος όντας μάλιστα και Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορούσε να με ξεγελάσει. Έτσι στις 26 Μαρτίου 2008 η Γενική Συνέλευση της Ομόνοιας εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ακολούθως καταρτίστηκε σε σώμα με πρόεδρο εμένα, πάντα με την παρέμβαση και καθ’ υπόδειξη του εναγόμενου, όπως μου είχε πει ότι θα φρόντιζε να γίνει».

«Η Ομόνοια έπρεπε να πρωταγωνιστήσει»
«Είμαι σε θέση να γνωρίζω», ανέφερε ο Μιλτιάδης Νεοφύτου, «ότι ο εναγόμενος μπορούσε να ελέγχει πλήρως τα συλλογικά όργανα της Ομόνοιας. Ως πρόεδρος του Σωματείου συμμετείχα σε συνεδρίες του γραφείου αθλητισμού του ΑΚΕΛ, το οποίο είναι αρμόδιο για τα θέματα της Ομόνοιας. Κάθε φορά που υπήρχε εκλογική συνέλευση του Σωματείου, το γραφείο αυτό κατάρτιζε τον συνδυασμό υποψηφίων και φρόντιζε όπως οι υποψήφιοι της αρεσκείας του εκλεγούν. Στις συναντήσεις που είχα κληθεί ήταν παρόντες τα έμμισθα στελέχη του ΑΚΕΛ Φανής Χριστοδούλου, Ματθαίος Ματθαίου και Κώστας Κούκος. Όταν ανέλαβα την προεδρία διαπίστωσα ότι τα οικονομικά της Ομόνοιας βρίσκονταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και χρειάζονταν άμεσα πολύ μεγάλα ποσά, τα οποία ανέρχονταν σε εκατομμύρια ευρώ. Όταν ανέφερα αυτό στον εναγόμενο μου είπε να μην ανησυχώ, με καθησύχασε και με διαβεβαίωσε ότι θα με αποζημίωνε για οποιαδήποτε χρήματα χρειαζόταν να καταβάλω είτε εγώ είτε η εταιρεία μου.

»Ο εναγόμενος μου επαναλάμβανε την απαίτησή του ότι η Ομόνοια έπρεπε να πρωταγωνιστήσει και συνεπώς τα έξοδά της δεν θα έπρεπε να περιοριστούν, αλλά αντιθέτως να αυξηθούν. Ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιείτο το σχέδιο του εναγόμενου ήταν να καταβάλει η εταιρεία μου τα χρήματα στην Ομόνοια, τα οποία στη συνέχεια θα επιστρέφονταν μέσω πληρωμών από εταιρείες που ήλεγχε ο εναγόμενος στο ΑΚΕΛ. Τα πρώτα χρόνια τηρείτο η συμφωνία και μας επιστράφηκαν πολλά χρήματα. Δυστυχώς, όμως, όταν η δημοτικότητα του εναγόμενου κατακρημνίστηκε με αποτέλεσμα να μην έχει πιθανότητες επανεκλογής, σταμάτησε να τηρεί τη συμφωνία. Στις 26 Μαρτίου 2008 μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 2012 οπότε και παραιτήθηκα από την προεδρία της Ομόνοιας, για τη λειτουργία και τις οφειλές του Σωματείου η εταιρεία μου κατέβαλε το συνολικό ποσό των €21.606.000».

«Εις και μοναδικός ο Δ. Χριστόφιας»
 
Αντεξεταζόμενος ο ενάγων από τους δικηγόρους του κ. Χριστόφια, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους και Θανάση Κορφιώτη, αποκάλυψε πως η ηγεσία του ΑΚΕΛ φρόντισε να εκλεγεί στην προεδρία της Ομόνοιας, ενώ σε ερώτηση γιατί δεν ζητά τα οφειλόμενα από το ΑΚΕΛ, απάντησε πως με εκείνον που εσυνεννοείτο για όλα τα θέματα ήταν ο Χριστόφιας. Εκείνον τον καιρό, πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου, «ο Χριστόφιας ήταν ο εις και μοναδικός, αποφάσιζε, διέτασσε και αυτός μου έλεγε τι θα έκανα. Πάντοτε συνεννοούμουν με αυτόν και όχι με κανέναν άλλο ή το ΑΚΕΛ».

»Ακόμα, ο ενάγων είπε πως η Ομόνοια δεν πήγαινε καλά και ο Χριστόφιας ήταν θορυβημένος γιατί ο κόσμος του ΑΚΕΛ είχε φτάσει σε απελπισία και θα έπρεπε να βγει να πανηγυρίσει όπως πανηγύριζε ο κόσμος της Ανόρθωσης και ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ. Ήθελε εξάλλου να ευχαριστήσει τον κόσμο του ΑΚΕΛ για την εκλογή του με μια δυνατή Ομόνοια που θα κέρδιζε τίτλους. Έπρεπε με κάθε τίμημα να πρωταγωνιστήσει η Ομόνοια και για τον σκοπό αυτό έκανε μεταγραφές ποδοσφαιριστών προσφέροντας υπέρογκα ποσά χρημάτων, όπως €600.000 τον χρόνο για τον Γιάννη Οκκά, τον Μιχάλη Κωνσταντίνου και τον Λούα-Λούα. Το ύψος του ποσού που δαπανήθηκε για τους τελευταίους δύο, δεν το θυμάται. Υψηλά ποσά χρημάτων βρίσκονταν επίσης και στα συμβόλαια των Γιώργου Εφραίμ και Στάθη Αλωνεύτη. Η αντεξέταση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα. Για τον ενάγοντα εμφανίζεται ο δικηγόρος Γιάννος Βελάρης. 

Δάνειο €2 εκατ. από Ρωσική Τράπεζα
 
Στην κατάθεσή του ο ενάγων είπε πως τέλη του 2011 η Ομόνοια χρειαζόταν επειγόντως €2.000.000, ώστε να περάσει τα κριτήρια του Δεκεμβρίου της UEFA και να μην της επιβληθούν κυρώσεις από τις ποδοσφαιρικές Αρχές. Ο εναγόμενος του τηλεφώνησε και του είπε να πάει στη Λεμεσό να βρει τον Κιρίλ Ζιμάριν, ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της «Russian Commercial Bank» (RCB), o οποίος θα του έδινε τα χρήματα που χρειαζόταν η Ομόνοια. Πράγματι έγινε η συνάντηση ενάγοντα - Ζιμάριν στην παρουσία του συνεργάτη του πρώτου Σταύρου Αλετρά και η εν λόγω τράπεζα συμφώνησε και δανειοδότησε την Ομόνοια με €2.000.000 με μόνη εξασφάλιση την προσωπική του εγγύηση. Παρόλες όμως τις διαβεβαιώσεις του εναγόμενου, το δάνειο δεν αποπληρώθηκε και η τράπεζα του κίνησε αγωγή ως εγγυητή.>>

Γράφει: Χριστάκης Γιαννακού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...