Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Προκαλεί το ψευδοκράτος - Καταγγέλλει στον ΟΗΕ την έγκριση της τροπολογίας για τον εορτασμό του δημοψηφίσματος της ένωσης με την Ελλάδα


Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει η λεγόμενη «πρόεδρος της Βουλής» του ψευδοκράτους, Σιμπέλ Σιμπέρ, η έγκριση της τροπολογίας του νόμου για εορτασμό στα κυπριακά σχολεία του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950, εν μέσω διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού «είναι ένα ιστορικό λάθος το οποίο μπορεί να ανοίξει το δρόμο για άλλα προβλήματα».


Η λεγόμενη «Βουλή» του ψευδοκράτους κατά τη σημερινή της συνεδρία συζήτησε το θέμα και ψήφισε ομόφωνα διακήρυξη ενώ ζήτησε την άμεση λήψη πρωτοβουλίας από τα Ηνωμένα Έθνη στα οποία -όπως ανακοίνωσε- θα προβεί και σε καταγγελία, σύμφωνα με την κ. Σιμπέρ.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Κίπρις Πόστασι», στη διακήρυξη αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η φιλοσοφία της ένωσης ήταν εναντίον της ύπαρξης των Τουρκοκυπρίων σε ένα νησί με δύο κοινότητες, και ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά παρά τα όσα έχει ζήσει εντούτοις πάντα είχε επιδείξει τη θέληση για λύση του Κυπριακού και αυτό διαφάνηκε στο δημοψήφισμα του 2004 αφού ήταν η πλευρά που το αποδέχτηκε ενώ η ελληνοκυπριακή το απέρριψε.
Αναφέρεται ακόμα ότι η λεγόμενη «Βουλή» πάντα στήριζε τις προσπάθειες για λύση και έχει πάρει αποφάσεις για τη στήριξη των διαπραγματεύσεων μέσα στις παραμέτρους του ΟΗΕ ενώ τη στήριξή της εξέφρασε και στο κοινό ανακοινωθέν των δύο ηγετών στις 11 Φεβρουαρίου 2014.
Η έγκριση της Κυπριακής Βουλής να εορτάζεται το ενωτικό δημοψήφισμα στα σχολεία είναι αντίθετη με το κοινό ανακοινωθέν αλλά και τη διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού, προστίθεται.
Αυτή η απόφαση, όπως αναφέρεται στη διακήρυξη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποτελεί ασέβεια στη φιλοσοφία της τουρκοκυπριακής πλευράς στο θέμα των διαπραγματεύσεων, επηρεάζει αρνητικά το αίσθημα της ασφάλειας των Τουρκοκυπρίων και αυξάνει ταυτόχρονα τις αμφιβολίες για τη στάση της ε/κ πλευράς στις διαπραγματεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Και “ΗΠΑνθρωποι” και κομμουνιστές! Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου.

Δεν υπάρχει Δεξιά και Αριστερά - Υπηρετούν όλοι την ξενοκρατία Σημεία και τέρατα ζούμε στις ημέρες μας. Ζούμε την εποχή μίας πλήρους ...