Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Τα αποκαΐδια της μεταπολίτευσης

Τα αποκαΐδια της μεταπολίτευσης

Σήμερα υπό άλλες συνθήκες, το πολιτικό κατεστημένο της χώρας θα εόρταζε τα 44 χρόνια της Μεταπολιτεύσεως. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας, θα υποδέχονταν τους πολιτικούς αρχηγούς του «συνταγματικού τόξου» που θα κατέφθαναν στον χώρο με τα υπερπολυτελή τους αυτοκίνητα και τις κουστουμάρες τους.


Θα ανταλλάσσαν μεταξύ τους εγκάρδιους χαιρετισμούς, θα έπιναν την ακριβή τους σαμπάνια στην υγειά των κορόιδων και έπειτα θα στήνονταν μπροστά στις κάμερες των φίλων τους καναλαρχών, για να απευθύνουν τα βαρύγδουπα μηνύματά τους για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.
Όμως σήμερα η Ελλάδα μετράει ακόμα νεκρούς από την κόλαση πυρός στην Αττική. Δεκάδες νεκροί, ανάμεσά τους ένα βρέφος και μικρά παιδιά που πέθαναν στην αγκαλιά των μανάδων τους. Πολλοί περισσότεροι σοβαρά τραυματισμένοι. Εκατοντάδες σπίτια, επιχειρήσεις και οχήματα έγιναν στάχτες. Και μέχρι στιγμής ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.
Και μην πει κανείς ότι εκμεταλλευόμαστε πολιτικά μια εθνική τραγωδία, γιατί το πρόβλημα είναι πολιτικό. Όταν μέσα σε δέκα χρόνια έχεις υποβαθμίσει τις κρατικές δομές ελέω μνημονίων, το πρόβλημα είναι πολιτικό. Όταν ο ίδιος ο Τόσκας δώριζε πριν από μία εβδομάδα πυροσβεστικά οχήματα στην Αλβανία, το πρόβλημα είναι πολιτικό.
Όταν η κυβέρνηση δεν απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο της Χρυσής Αυγής για τα μέτρα πυρόσβεσης, το πρόβλημα είναι πολιτικό. Όταν στη Περιφέρεια Αττικής της συντρόφισσας Δούρου, πεθαίνει κόσμος πότε από πλημμύρες και πότε από φωτιές, το πρόβλημα είναι πολιτικό.
Δεν έχει γιορτή για κανέναν σήμερα στο προεδρικό μέγαρο λοιπόν. Το πάρτι αναβάλλεται. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι υποψήφιοι «σωτήρες» είναι να κάτσουν στα σπίτια τους. Ούτε κανένας ενδιαφέρεται για τις δηλώσεις τους.
44 ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε η μεταπολίτευση για να μας φέρει σε αυτό το τριτοκοσμικό επίπεδο. Μια ανοχύρωτη πολιτεία με υποτυπώδεις λειτουργίες στον αυτόματο πιλότο. Και χωρίς ποτέ να υπάρχει ένοχος. Χωρίς τύψεις. Χωρίς ντροπή…
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ta-apokaidia-ths-metapoliteushs#ixzz5M9jld4bG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...