Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

«Το κίνημα»: Ο Ντ.Τραμπ στέλνει τον Στηβ Μπάνον στην Ευρώπη για να ξεκινήσει ένα ενιαίο λαϊκό δεξιό κόμμα!




Ο Στιβ Μπάνον πρώην σύμβουλος και στρατηγικός σχεδιαστής του Αμερικανού προέδρου, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του, έρχεται στην Ευρώπη με σκοπό να δημιουργήσει ένα νέο "ευρωπαϊκό δεξιό λαϊκό κίνημα" για τις επόμενες ευρωεκλογές μέσω ενός ιδρύματος με το όνομα «Το Κίνημα».


Ο μη κερδοσκοπικός αυτός οργανισμός θα είναι μία κεντρική δεξαμενή δημοσκοπήσεων, συμβουλευτικής και ένα think tank έρευνας για ένα ετερόκλητο σχήμα δεξιών κομμάτων που πλημμυρίζουν την Ευρώπη, τις περισσότερες φορές χωρίς επαγγελματικές ή  πολιτικές δομές ή αξιοσημείωτο προϋπολογισμό.
Φιλοδοξία του Μπάνον για τον οργανισμό του είναι να συναγωνιστεί το ίδρυμα  της ΝΤΠ  «Open Society» του Τζορτζ Σόρος, που έχει δώσει 32 εκατ. δολάρια για μεγάλες καμπάνιες των φιλελεύθέρων και αριστερών κομμάτων  από την ίδρυση του το 1984.
Τα προηγούμενα χρόνια, ο Μπάνον είχε συνομιλίες με δεξιές ομάδες σε όλη την Ευρώπη, από τον Νάιτζελ Φάρατζ και μέλη του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν στη Δύση, μέχρι τον πρόεδρο της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν και τους Πολωνούς δεξιούς στην Ανατολή.
Οραματίζεται μία ενωμένη δεξιά  εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα μπορεί να προσελκύσει το ένα τρίτο των ευρωβουλευτών στις εκλογές του επόμενου Μαΐου.
Ένα ενωμένο μπλοκ αυτού του μεγέθους, σύμφωνα με τον Μπάνον, θα ήταν ικανό να εμποδίσει σε μεγάλο βαθμό κοινοβουλευτικές διαδικασίες, δίνοντας στον Μπάνον μεγάλη δύναμη εντός του λαϊκού δεξιού  κινήματος. 
Το αρχηγείο του «Κινήματος» πιθανώς θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου οι προσλήψεις για τη στελέχωσή του αναμένεται να ξεκινήσουν τους ερχόμενους μήνες. Ο Μπάνον σχεδιάζει να περνά το 50% του χρόνου του στην Ευρώπη, κυρίως στις Βρυξέλλες.
Η αποστολή λέγεται επίσης ότι θα λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ της Ευρωπαϊκής δεξιάς και του αμερικανικού «Freedom Caucus», που υποστηρίζει τον Τραμπ.
Αφότου εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τον Λευκό Οίκο, ο Μπάνον δράττεται της ευκαιρίας να σχεδιάσει την νέα Ευρωπαϊκή Δεξιά, αυτή που οραματίζεται και ο Ντ.Τραμπ με τον οποίο εξακολουθεί να έχει πολύ καλές σχέσεις παρά την πρόσφατη κρίση στις σχέσεις τους η οποία οφειλόταν και είχε ενορχηστρωθεί από άλλους... "δημοκρατικούς" παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...