Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Δίκτυο τούρκων κατασκόπων και προβοκατόρων σε ΜΚΟ και προξενείο ερευνούν οι αρχές.

Δίκτυο τούρκων κατασκόπων και προβοκατόρων σε ΜΚΟ και προξενείο ερευνούν οι αρχές
Άρθρο από την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" που κυκλοφορεί

Τα περιστατικά είναι ουκ ολίγα και οι αρμόδιες αρχές εκτιμούν ότι συνδέονται με έναν και μόνο τουρκικό εγκέφαλο που αποσκοπεί στην αποσταθεροποίηση της Ελλάδος σε κατάλληλη χρονική στιγμή.
Από την μία πλευρά, λοιπόν, έχουν τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα «εθελοντών» σε ΜΚΟ που συλλαμβάνονται να διαθέτουν φωτογραφίες από σκάφη του Λιμενικού και όχι μόνο. 40χρόνος «εθελοντής» σε ΜΚΟ συνελήφθη να έχει στήσει ολόκληρο σύστημα υποκλοπών με στόχο τις κινήσεις των Ελληνικών Σωμάτων Ασφαλείας. Στο αυτοκίνητό του είχε ειδική κεραία ραδιοσυχνοτήτων και εξειδικευμένο ακριβό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την άσκηση κατασκοπείας. Πέραν αυτού και άλλα μέλη και «εθελοντές» από ΜΚΟ έχουν συλληφθεί με «περίεργο» εξοπλισμό κατασκοπείας, τον οποίο δήθεν χρησιμοποιούσαν για την «διάσωση» λαθρομεταναστών.


Επιπλέον των παραπάνω, οι αρχές κάνουν λόγο για ένα ευρύ δίκτυο Ευρωπαίων που προφανώς έναντι αμοιβής έχουν διασυνδέσεις και πουλάνε πληροφορίες στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Μεταξύ αυτών και συνταξιούχοι που έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα με εξοπλισμό και φωτογραφίες ελληνικών φυλακίων ή σκαφών του Λιμενικού. Ένας εξ αυτών, ηλικιωμένος γερμανός, είχε βρεθεί με τουρκικά έγγραφα πέραν του υλικού κατασκοπείας που είχε.
Αν ως εδώ τα πράγματα μοιάζουν ανησυχητικά, αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος, αφού πέραν των κατασκόπων υπάρχουν και επιχειρησιακοί πράκτορες του Ερντογάν εντός Ελληνικού εδάφους. Αρκεί σε αυτή την κατεύθυνση να θυμηθούμε τα όπλα που είχαν βρεθεί σε τζαμί στην Θράκη ή γενικώς την δράση των τουρκοφρόνων πρακτόρων της Άγκυρας σε Θράκη και Έβρο. Σε αυτά τα περιστατικά προστίθεται η βάσιμη ανησυχία των αρχών πως οι εξεγέρσεις στα hot spot είναι υποκινούμενες και ουσιαστικά αποτελούν πρόβες αποσταθεροποίησης.
Οσμή «Αττίλα» στην υπόθεση
Όλα τα παραπάνω, βεβαίως, θυμίζουν εντόνως την δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών πριν από τον Αττίλα, όταν ήδη από το 1964 τροφοδοτούσαν με οπλισμό τους τούρκους εποίκους, ενώ λίγο πριν την εισβολή επιστρατεύτηκαν και άγγλοι στην χαρτογράφηση των οχυρωματικών έργων της Κύπρου. Θυμίζουν, επίσης, τις μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα μεταξύ του 1995 και του 1997, δηλαδή την περίοδο της κρίσης των Ιμίων.
Η διαφορά σε όλα αυτά είναι ότι τώρα οι πράκτορες της Τουρκίας έχουν την βοήθεια του ελλαδικού κράτους. Θυμίζουμε, σε αυτή την κατεύθυνση, την συμπαράσταση βουλευτών του Σύριζα και δη του συνομιλητή των τρομοκρατών, Παναγιώτη Λάμπρου, σε συλληφθέντα μέλη ΜΚΟ που κατηγορούταν, μεταξύ άλλων κατηγοριών, για την διευκόλυνση της παράνομης εισόδου των λαθρομεταναστών στην ελληνική επικράτεια, αλλά και την περιοδεία που έκανε στην Θράκη μας ο Ερντογάν με τις ευλογίες των Σύριζα – Ανέλ.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η δραστηριότητα της ΜΙΤ στην Ελλάδα έχει ενταθεί. Επισήμως η ανησυχία είναι μήπως εξυφανθεί κάποια επιχείρηση «απαγωγής» ή και δολοφονίας των τούρκων στρατιωτικών που έλαβαν άσυλο, όμως είναι σίγουρο πως ο «σουλτάνος» δεν έχει τόσο… μετριοπαθείς φιλοδοξίες για την δράση του κατασκοπικού του δικτύου.
Κώστας Αλεξανδράκης


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/diktuo-tourkwn-kataskopwn-kai-probokatorwn-se-mko-kai-projeneio-ereunoun-oi#ixzz5KSPJny00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...