Οι Βούλγαροι τόσο στα βιβλία της ιστορίας τους, αλλά και σε ακαδημαϊκό επίπεδο εμφανίζονται σαν η συνέχεια των Αρχαίων Θρακών. Πραγματοποιούν πολλές ανασκαφές στην χώρα τους και ευρίσκουν «όπως είναι φυσικό» αρχαίους τάφους που είναι γεμάτοι από Ελληνικές επιγραφές και αφιερώματα στους Έλληνες Θεούς. Για μία από αυτές τις ανασκαφές έγραψε πρόσφατα εφημερίδα τους:
«Τάφος ενός βασιλιά της Θράκης, ασυνήθιστης κατασκευής και γεμάτος από χρυσά και ασημένια αντικείμενα, που χρονολογείται στον 4ο π.Χ. αιώνα, ανακαλύφθηκε στην περιοχή Ελκοβο της νοτιοανατολικής Βουλγαρίας, κοντά στο χωριό Ζλατίνιτσα. Όπως δήλωσε ο Μποζιντάρ Ντιμιτρόφ, διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ο τάφος αυτός δεν μοιάζει με τα συνήθη θρακικά μαυσωλεία, ορθογώνια ή μετά τρούλου. Πρόκειται για μια τεράστια τρύπα στεγασμένη με ξύλο που περισσότερο μοιάζει με τους τάφους των Σκυθών της Νότιας Ρωσίας και της Ουκρανίας…»
Ασφαλώς και η αναφορά σε Σκύθες της Νότιας Ρωσίας και της Ουκρανίας δεν είναι καθόλου αθώα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι Βούλγαροι θέλουν να μας πουν με αυτό μάλλον ότι η Αρχαίοι Θράκες ήταν… Σλαβοι! Στη συνέχεια αναφέρεται:
«Η επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας που έκανε την ανασκαφή Ντανιέλα Αγκρ, εκτιμά ότι είναι ο πιο πλούσιος θρακικός τάφος που έχει ανακαλυφθεί τα εκατό τελευταία χρόνια. Μέσα στον τάφο βρέθηκε ένα χρυσό δακτυλίδι, ένα χρυσό δάφνινο στεφάνι, μια χρυσή κορόνα, ασημένιες επιγονατίδες, τμήματα πανοπλίας, στολίδια αλόγων, καθώς και πολλά νομίσματα χρυσά, ασημένια και χάλκινα. Ο βασιλιάς, που είχε ταφεί πιθανότατα παρέα με τα δύο άλογά του και τον σκύλο του, πιθανολογείται ότι είναι ο μυθικός βασιλιάς της Θράκης Ορφέας.»
Αυτό που δεν λένε βέβαια είναι ότι όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν άμεσα τον Eλληνικό εθνικό χαρακτήρα της Θράκης από αρχαιοτάτων χρόνων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου