Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Ο Τζον Γουέιν, τα πράσινα μπερέ και οι αντιρατσιστές

Ο Τζον Γουέιν, τα πράσινα μπερέ και οι αντιρατσιστές

Δεν ήταν μόνον “ρατσιστής” ο Τζον Γουέιν, ήταν και αντικομουνιστής! Για όσους δεν το ξέρουν ο Τζον Γουέιν ήταν ο πρωταγωνιστής μίας θρυλικής ταινίας, ξεκάθαρα αντικομουνιστικής των “Πράσινων μπερέδων”, που αναφερότανε στην πράγματι ηρωϊκή δράση τον Λοκατζήδων των ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ. Ποτέ δεν τον συγχώρεσαν οι αριστεροί και οι λίμπεραλ, γιατί την πολιτική του ταυτότητα.


Έτσι προ ημερών η Washington Post κατηγόρησε τον Τζον Γουέιν γιατί υπήρξε μέλος της αντικομμουνιστικής οργάνωσης «John Birch Society», και ήταν παραγωγός (συμμετείχε επίσης στο cast) μιας ταινίας για την Επιτροπή Αντιαμερικανικών Δραστηριοτήτων του Κογκρέσου (House Un-American Activities Committee – HUAC).

Σύμβολο της παραδοσιακής Αμερικής, ο δημοφιλέστερος καουμπόι του αμερικάνικου κινηματογράφου, Τζον Γουέιν εξέφρασε «απόψεις υπέρ της ανωτερότητας των λευκών, κατά της ΛΟΑΤ κοινότητας και ενάντια των αυτοχθόνων», ανέφερε ψήφισμα που εγκρίθηκε την Παρασκευή το βράδυ από το Δημοκρατικό Κόμμα της κομητείας Όραντζ, νότια του Λος Άντζελες.

Το κόμμα αναφέρθηκε σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε το 1971 στο περιοδικό Playboy, όπου ο ηθοποιός δηλώνει: «Πιστεύω στην υπεροχή των λευκών» και «δεν αισθάνομαι ένοχος για το γεγονός ότι πριν από πέντε ή δέκα γενιές, αυτοί οι άνθρωποι ήταν σκλάβοι».

«Το Δημοκρατικό Κόμμα της κομητείας Όραντζ καταδικάζει τις ρατσιστικές και μισαλλόδοξεις δηλώσεις του Τζον Γουέιν και ζητεί να αφαιρεθεί το όνομα του Τζον Γουέιν από το αεροδρόμιο της κομητείας Όραντζ», ανέφερε το ψήφισμα.

Στο πυρ το εξώτερον λοιπόν και ο Τζον Γουέιν και έπεται συνέχεια μέσα στο υστερικό κλίμα του “αντιρατσισμού” που έχει δημιουργηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...