Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Η Πολωνία και πάλι διαφοροποιείται από την Ευρώπη - Πού το πάει η Βαρσοβία

Η Πολωνία και πάλι διαφοροποιείται από την Ευρώπη - Πού το πάει η Βαρσοβία

Ανησυχία για την πρόθεση της πολωνικής πατριωτικής κυβέρνησης να καταγγείλει τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, απόφαση η οποία θα ισοδυναμούσε με «ένα σημαντικό βήμα προς τα πίσω» στην προστασία των γυναικών από την έμφυλη βία εξέφρασε σήμερα το Συμβούλιο της Ευρώπης.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας Ζπίγκνιου Ζιόμπρο, είχε χαρακτηρίσει τη Σύμβαση ως «επινόηση, ένα φεμινιστικό δημιούργημα που στοχεύει να δικαιολογήσει την ομοφυλοφιλική ιδεολογία». Ο ίδιος τόνισε χθες πως προτίθεται να παρουσιάσει τη Δευτέρα μία επίσημη πρόταση, ζητώντας από το Υπουργείο Οικογένειας να προετοιμάσει την καταγγελία της συνθήκης.

«Εάν υπάρχουν παρανοήσεις ή παρεξηγήσεις σχετικά με τη Σύμβαση, είμαστε έτοιμοι να τις ξεκαθαρίσουμε μέσω εποικοδομητικού διαλόγου», πρότεινε από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τι σημαίνουν όλα αυτά και αφορούν ιδιαίτερα την Ελλάδα: Η Πολωνία είναι «με το ένα πόδι» εκτός ΕΕ, εδώ και πολύ καιρό. Και δεν είναι η μόνη από την Ανατολική Ευρώπη που προβάρει κοστούμι εκτός ΕΕ...

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...