Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Δολοφονία Άντη Χατζηκωστή - Οι ομοιότητες με την δολοφονία Θ.Γεωργιάδη - "Προγραφή" με έγγραφο-σοκ


Σοκ στην Κύπρο: Λίγο πριν της 9 απόψε, δολοφονήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του εκδοτικού ομίλου «Δίας» Άντης Χατζηκωστής. Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον 43χρονο επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στην Έγκωμη. Το θύμα είχε "στοχοποιηθεί" για την πατριωτική του δράση (βλέπε σχετικό έγγραφο). Οι πληροφορίες μιλούν για δύο δράστες, ένας εκ των οποίον τον πυροβόλησε εξ επαφής με δύο σφαίρες.

Επιβιβάστηκε εν συνεχεία σε μοτοσικλέτα όπου τον περίμενε ο δεύτερος δράστης και διέφυγαν μέσω χωραφιών παρά την Αμερικάνικη πρεσβεία. Επί τόπου βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία διεξάγει έρευνες προκειμένου να βρει τα στοιχεία των δραστών.

Πολύ πρόσφατα ο Άντης Χατζηκωστής τέλεσε τους γάμους του. Ο τηλεοπτικός σταθμός «Σίγμα» ιδιοκτησίας της οικογένειας Χατζηκωστή ανακοίνωσε λίγο μετά τις 22.00 τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή, διακόπτοντας τη ροή του προγράμματος του. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από το σταθμό, οι δολοφόνοι, δύο στον αριθμό, έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του και τον πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση, στις 20.30, μόλις στάθμευσε το όχημα του ένα μικρό Smart, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Η περιοχή όπου διέμενε, κοντά στην αμερικανική Πρεσβεία, αποκλείστηκε από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Ο ηλικίας 43 ετών Αντης Χατζηκωστής εγκαταλείπει σύζυγο και δύο παιδιά. Οπωσδήποτε εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένας τόσο σημαντικός παράγοντας στην οικονομική και πολιτική ζωή της Κύπρου, εκινείτο χωρίς αστυνομική ή ιδιωτική φυλαξη...

Ο Άντι Χατζηκωστής και ο πατέρας του ιδιοκτήτες του πιο ισχυρού oμίλου media της Κύπρου, ήταν από τους πατριώτες που πολέμησαν το σχέδιο Άναν και ήταν κατά της ενδοτικής γραμμής στις πρόσφατες συνομιλίες Χριστόφια με τους Τουρκο"κύπριους".

Το εντυπωσιακό είναι ότι στις 19 Σεπτεμβρίου το defencenet.gr, όπως δημοσιεύσμαμε στην σελίδα του κινήματος μας παλιά, είχε αποκαλύψει σειρά εγγράφων μέσα από τα οποία στοχοποιούντο ως αντίπαλοι ενός νέου σχεδίου Άναν στην Κύπρο οι Κωστής Χατζηκωστής και ο...δολοφονημένος απόψε γιός του Ανδρέας!

Ιδού απόσπασμα από το σημείωμα του defencenet.gr στις 18 Σεπτεμβρίου:

"Οι δραστηριότητες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γεράσιμου Αρσένη, του επίτιμου προέδρου του ΕΔΕΚ Βάσσου Λυσσαρίδη, αλλά και των εκδοτών Κωστή Χατζηκωστή και του γιου του του Άνδρέα Χατζηκωστή, ιδιοκτητών του ομίλου ΜΜΕ, ΔΙΑΣ, παρακολουθούνται πολύ στενά και οι ίδιοι «φακελώνονται» προκειμένου να «αντιμετωπιστούν» και να εξουδετερωθούν όταν θα έρθει το νέο σχέδιο Ανάν προς ψήφιση!

Σημειώνουμε ότι οι δύο Κύπριοι εκδότες φέρονται ως αγοραστές του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ, σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΠΑΡΟΝ της περασμένης Κυριακής! Το έγγραφο του ΟΗΕ για τους δύο εκδότες έχει ημερομηνία 2 Ιουνίου και στο πρωτότυπο που δημοσιεύουμε αναφέρεται ο αξιωματούχος του ΟΗΕ που έκανε την αναφορά και αποδέκτης που είναι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Κυπριακό."
H δολοφονία του Άντη (Ανδρέα) Χατζηκωστή έχει πολλές, κατ'αρχήν, ομοιότητες με την δολοφονία του Θεόφιλου Γεωργιάδη.

Στις 10 το βράδυ της Κυριακής, 20ης Μαρτίου 1994, στην οδό Θουκυδίδη της Αγλαντζιάς, ένας άγνωστος δολοφόνησε, με πέντε πυροβολισμούς, τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν, Θεόφιλο Γεωργιάδη στο χώρο στάθμευσης του αυτοκινήτου του, έξω από το σπίτι του.

Για την δολοφονία του Θεόφιλου Γεωργιάδη θεωρήθηκαν υπεύθυνες οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...