Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

"Η κοιλάδα των λύκων" βάζει φωτιά στις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας



Νέα ένταση στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ προκάλεσε η μετάδοση της δημοφιλούς ταινίας "Η κοιλάδα των λύκων" από τη τουρκική τηλεόραση. Ο Τούρκος πρέσβης στο Ισραήλ κλήθηκε εσπευσμένα σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών στην Ιερουσαλήμ, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Danny Ayalon να διαμαρτύρεται ότι "παρουσιάζει το Ισραήλ και τους Εβραίους ως απαγωγείς παιδιών και ως εγκληματίες πολέμου".
Υπενθυμίζεται ότι τόσο η συγκεκριμένη ταινία με κόστος παραγωγής $10 εκατ. όσο και το μπεστ-σέλερ μυθιστόρημα με τίτλο "Μεταλλική Καταιγίδα", που αναφέρεται σε ένα φανταστικό πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, είχαν προκαλέσει επιδείνωση στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις το 2006.
Αφορμή για τα γυρίσματα της ταινίας στάθηκε η σύλληψη και η εξευτελιστική αντιμετώπιση 11 Τούρκων αξιωματικών στις 4 Ιουλίου του 2003 στη Σουλεϊμανίγια του βορείου Ιράκ από μονάδα της αμερικανικής 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας.


Από το STRATEGY - GEOPOLITICS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...