Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Ν. ΑΦΡΙΚΗ - ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΕΡΜΠΛΑΝΣ

<< Μεγάλωσα μαζί με τους μαύρους και γνωρίζω πως υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ μας . >>


Σκοτωμένος βρέθηκε στην φάρμα του ο ηγέτης του << Κινήματος Αφρικανικής Αντίστασης >>, Ευγένιος Τέρμπλανς .Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου , στην φάρμα του ,από δύο εργάτες , 21 και 15 χρονών αντίστοιχα για εργασιακές διαφορές .

Πανικοβλημένος ο πρόεδρος της Ν. Αφρικής ,Ζούμα , έκανε έκκληση για ψυχραιμία και ηρεμία !

Ηγετική φυσιογνωμία ο Τέρμπλανς αγωνίστηκε από τις αρχές της πτώσης του άπαρχάϊντ ,για να παραμείνει η χώρα στα χέρια των λευκών κατοίκων της προαισθανόμενος την κατάπτωση .

Ίδρυσε το << Κίνημα Αφρικανικής Αντίστασης >> στην αρχή σαν μία μυστική οργάνωση αργότερα σαν ένα φανερό πολιτικό Κίνημα .

Πρόσφατα είχε δηλώσει : << Η χώρα μας διοικείται από εγκληματίες που σκοτώνουν και κλέβουν . Ο τόπος μας ήταν ο καλύτερος και αυτοί ( οι μαύροι ) τον έχουν καταστρέψει. Είμαστε καταπιεσμένοι όμως θα αναγεννηθούμε >>

Να σημειωθεί πως από την κατάργηση του προηγουμένου πολιτεύματος της Ν. Αφρικής έχουν σκοτωθεί πάνω από 3.000 λευκοί ιδιοκτήτες γης .

Ο Τέρμπλανς αγωνίστηκε για ένα ελεύθερο Νοτιοαφρικανικό κράτος όπου οι λευκοί θα μπορούσαν να αποφασίζουν ανεξάρτητα για το μέλλον τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...