Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Πορεία βετεράνων Λεττονών στρατιωτών που πολέμησαν κατά της Σοβιετικής εισβολής



Πριν ένα μήνα περίπου πάνω από 1000 Λεττονοί βετεράνοι πολέμου πραγματοποίησαν ειρηνική διαδήλωση στη Ρίγα, προκαλώντας τις γνωστές κραυγές υστερίας των απανταχού αριστερών. Η αιτία είναι ότι οι βετεράνοι αυτοί πολέμησαν στο πλευρό της Γερμανίας και εντάχθηκαν στον στρατό του Άξονα εθελοντικά μαζί με χιλιάδες άλλους στρατιώτες από τις Βαλτικές χώρες, θέλοντας να προστατεύσουν τις πατρίδες τους από την θηριωδία του Σοβιετικού επεκτατισμού, που μόλις πρόσφατα το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε τον τρόπο με τον οποίο γινόταν αυτός ο επεκτατισμός και ποια ήταν τα αποτελέσματα του (σφαγή του Κατύν).

Παρά τις αντιδράσεις και τις προσπάθειες του δημοτικού συμβουλίου να απαγορεύσει τη συγκέντρωση, τελικά τα οποιαδήποτε νομικά εμπόδια ξεπεράστηκαν και η εκδήλωση κατέληξε στο Μνημείο Ελευθερίας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, όπου αφέθηκαν μερικά λουλούδια στη μνήμη των νεκρών μαχητών που έχυσαν το αίμα τους για την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας τους.

Σε μια Βαλτική χώρα λοιπόν όπως η Λεττονία, η οποία προσαρτήθηκε κατά τον Β’ Π.Π. στην τότε ΕΣΣΔ και μόλις το 1991 απέκτησε την ανεξαρτησία της, σήμερα γιορτάζει και τιμά τους στρατιώτες της που πέθαναν για να γλιτώσουν τη χώρα τους από τη μανία του Στάλιν. Του Στάλιν που κυριολεκτικά θέριζε οποιοδήποτε κράτος αντιστεκόταν στα σχέδια του και του οποίου το όνομα τιμάται ως ιερό στο Ελλαδιστάν.


Από την ιστοσελίδα του Ε.ΛΑ.Μ.

1 σχόλιο:

daskalos είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...