Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Γαλλία: Πορεία του Εθνικού Μετώπου στο Παρίσι


Ο αριθμός των ανθρώπων στη χώρα αυτή των 65 εκατομμυρίων, οι οποίοι αναζητούν εργασία, αυξήθηκε σε 3,2 εκατομμύρια τον Μάρτιο.

Πορεία στο Παρίσι με την ευκαιρία του εορτασμού της Πρωτομαγιάς πραγματοποίησαν επίσης χιλιάδες οπαδοί του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου. Επικεφαλής της πορείας ήταν η πρόεδρος τους Μαρίν Λε Πεν, η οποία ισχυροποιεί τη θέση της στις δημοσκοπήσεις εν μέσω επιδείνωσης της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και της μεγάλης πτώσης της δημοτικότητας της κυβέρνησης.Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν "Ολάντ παραιτείσου" και "Μπλε, Λευκό Κόκκινο, η Γαλλία στους Γάλλους".

Όπως κάθε Πρωτομαγιά, κατέθεσαν στεφάνι μπροστά από άγαλμα της Ιωάννα της Λωραίνης, αγίας της Καθολικής Εκκλησίας και σύμβολο υπερηφάνειας για την ακροδεξιά επειδή οδήγησε τις γαλλικές δυνάμεις στη νίκη κατά των 'Αγγλων τον 15ο αιώνα.

'Ενα χρόνο μετά το 17,9% που έλαβε στις προεδρικές εκλογές η Μαρίν Λε Πέν προηγείται σε τρεις δημοσκοπήσεις στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνοντας 21%, 22% ή 23%, ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο αυτού του Φρανσουά Ολάντ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι κλέφτες, οι ψεύτες και η Χρυσή Αυγή!

Άρθρο της διευθύντριας της "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου στην στήλη "Εγέρθητι" Στο περασμένο φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ κα...