Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Συγχαρητήριο μήνυμα της Χρυσής Αυγής στην Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη

Συγχαρητήριο μήνυμα της Χρυσής Αυγής στην Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη

H Χρυσή Αυγή συγχαίρει την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Άννα Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα της σκοποβολής. Η νεαρή πρωταθλήτριά μας απέδειξε πως οι Έλληνες μπορούμε να είμαστε πρώτοι στον κόσμο αν βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, στο ταλέντο και στην σκληρή, παραγωγική εργασία.
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου




Η Άννα Κορακάκη έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Μετά το χάλκινο μετάλλιο (το πρώτο μετά το 1920 για την ελληνική σκοποβολή) στα 10μ, «σημάδεψε» ακόμα ψηλότερα και κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στα 25μ. με αεροβόλο πιστόλι.

Η Άννα Κορακάκη καθήλωσε όλη την Ελλάδα και πανηγύρισε έξαλλα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η 20χρονη αθλήτρια του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης μετά από έναν εκπληκτικό τελικό, που σίγουρα έκανε πολλούς να λατρέψουν το άθλημα της σκοποβολής, επικράτησε με 8-6 της Γερμανίδας Καρς και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου γράφοντας ιστορία.

Η σκοπεύτρια από τη Δράμα, στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα επιστρέψει στην πατρίδα έχοντας δύο μετάλλιο, το χάλκινο στα 10μ. και το χρυσό στα 25μ., όντας η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά δύο μετάλλια στους ίδιους Αγώνες.

Η Άννα αφού προκρίθηκε ως πρώτη από τον ημιτελικό, ξεκίνησε απίστευτα τον τελικό, καθώς η Καρς φαινόταν να μην μπορεί να την ακολουθήσει.

Κέρδισε το πρώτο σετ με 3-2, το δεύτερο με 4-2, όπως και το τρίτο φτάνοντας έτσι στους 6 βαθμούς κι απέχοντας ένα μόλις βαθμό από το χρυσό!

Εκεί η Καρς έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενη και το φυσιολογικό άγχος της Ελληνίδας (είναι μόλις 20 χρονών ενώ η αντίπαλος της 34) και μείωσε σε 6-4 ενώ στην επόμενη πεντάδα βολών χάθηκε η πρώτη ευκαιρία για το χρυσό.

Οι δύο αθλήτριες είχαν από 3 εύστοχες βολές κι απέμενε άλλη μία. Αν ευστοχούσε η Άννα έπαιρνε το χρυσό ακόμη κι αν ευστοχούσε κι η Γερμανίδα, αλλά αστόχησε και το σκορ έγινε 6-6.

Όλα πλέον θα κρινόταν στο τελευταίο σετ κι εκεί η Άννα ήταν απλά απίστευτη. Ξεκίνησε με τρεις στις τρεις εύστοχες, αστόχησε στην επόμενη και πλέον στην τελευταία βολή ήξερε ότι αν έβρισκε στόχο είχε πάρει το χρυσό.

Σήκωσε το χέρι της, σημάδεψε και δευτερόλεπτα αργότερα το πράσινο φως στο στόχο ήταν η λύτρωση.

Το όνειρο είχε γίνει πραγματικότητα με την ίδια να γυρνά, να σηκώνει τα χέρια της ψηλά και αμέσως μετά να χάνεται στην αγκαλιά του πατέρα της και προπονητή της Τάσου Κορακάκη!



Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sugcharhthrio-mhnuma-ths-chrushs-aughs-sthn-ellhnida-chrush-olumpionikh-ann#ixzz4GwPciMHZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...