Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Φόβοι στην Αυστρία για μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Φόβοι στην Αυστρία για μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Τα όσα συνέβησαν την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2016, με τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών στην Γερμανία, οδήγησαν την αυστριακή αστυνομία να φροντίσει να λάβει μέτρα. Έτσι, λοιπόν, η αυστριακή αστυνομία θα διανείμει 6.000 συναγερμούς τσέπης για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες πρόληψης περιστατικών παρόμοιων με τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα την περασμένη χρονιά στη  Γερμανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.


«Είναι μια εθνική εκστρατεία που επικεντρώνεται κυρίως στις γυναίκες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Καρλ-Χάινζ Γκρουντμποέκ. Εφόσον ενεργοποιηθούν, οι μικρές αυτές συσκευές θα εκπέμψουν έναν οξύ, διαπεραστικό ήχο, σκοπός του οποίου είναι η εκδίωξη των πιθανών δραστών.
Στο μεταξύ, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την ασφάλεια σε όλα τα χριστουγεννιάτικα δημόσια δρώμενα των ημερών. Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες αναμένεται να επισκεφθούν την αυστριακή πρωτεύουσα για την αλλαγή της χρονιάς, στο κέντρο της οποίας θα διεξαχθεί το ετήσιο μεγάλο πάρτι για τον ερχομό του νέου χρόνου. Επομένως, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στο πλαίσιο των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας θα χορηγηθούν συναγερμοί τσέπης και σε όλους τους παρευρισκόμενους του πάρτι.
Εν τω μεταξύ, οι ανησυχίες του αυστριακού κράτους φαίνεται να έχουν κάποια βάση, καθώς συνελήφθη την Τρίτη ένας 25χρονος Μαροκινός που αιτούνταν άσυλο στη χώρα, ο οποίος είναι ύποπτος για τον σχεδιασμό επίθεσης στην πόλη Σάλτσμπουργκ κατά την περίοδο των γιορτών. Παρότι δεν βρέθηκε «υλικό αναγκαίο για την εκδήλωση επίθεσης» στον χώρο υποδοχής αιτούντων άσυλο, όπου διέμενε ο νεαρός άνδρας, υπάρχουν κατηγορίες εναντίον του για συμμετοχή σε μία μη προσδιορισμένη “τρομοκρατική οργάνωση”, ανέφερε με ανακοίνωσή του το εισαγγελικό γραφείο του Σάλτσμπουργκ.
«Η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί τους τελευταίους μήνες πως ορισμένοι άγνωστοι άνδρες συζητούσαν για πιθανή τρομοκρατική επίθεση στο Σάλτσμπουργκ την περίοδο των Χριστουγέννων», ανέφερε επιπλέον το γραφείο του εισαγγελέα, χαρακτηρίζοντας τον Μαροκινό ως τον κύριο ύποπτο.
Γυρίζοντας στην αρχική είδηση, ποιος μπορεί να ξεχάσει τι συνέβη στην Γερμανία πέρυσι, ιδίως στην Κολωνία; Με την χαρακτηριστική αδράνεια της γερμανικής αστυνομίας και την εμφανή προσπάθειά της να «θάψει» το περιστατικό, προκειμένου  να μην γκρεμιστεί ένα κόμη οχυρό της επιβαλλόμενης «πολιτικής ορθότητας»;
Λίγες μόλις ημέρες μας χωρίζουν από την Πρωτοχρονιά του 2017, προκειμένου να δούμε εάν τέτοιες ντροπιαστικές στιγμές επαναληφθούν.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/foboi-sthn-austria-gia-mazikes-sejoualikes-epitheseis-thn-paramonh-ths-prwt#ixzz4TaKd7ipx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...