Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Απάντηση στην Άγκυρα από τον Μητροπολίτη Χίου: «Έχουμε αρχαιότερους τίτλους ιδιοκτησίας στα ελληνικά νησιά»


Ο μητροπολίτης Χίου, Μάρκος, απάντησε όπως έπρεπε στην Άγκυρα που αμφισβητεί την ελληνικότητας των νησιών μας όπως τις Οινούσσες, όπου βρισκόταν σήμερα για την εορτή του Αγίου Νικολάου, συνοδευόμενος από τον αντιστράτηγο διοικητή της ΑΣΔΕΝ δηλώνοντας ότι «οι δικοί μας τίτλοι ιδιοκτησίας στα ελληνικά νησιά είναι αρχαιότεροι».
 

Ο μητροπολίτης, αφού τόνισε πως ο σύγχρονος χριστιανός πρέπει να είναι πράος και μαχητής για την πίστη του και τις αρχές του όπως ο τιμώμενος άγιος, σημείωσε πως «οι δικοί μας τίτλοι ιδιοκτησίας στα ελληνικά νησιά είναι αρχαιότεροι».

Έχουμε κι εμείς «χαρτιά» και είναι πιο κιτρινισμένα» είπε και προσέθεσε: «Ένα είναι το χρέος μας, να παραδώσουμε την Ελλάδα μας στα παιδιά μας ελεύθερη».
Είναι ο ίδιος μητροπολίτης οποίο παραπέμφθηκε εκ μέρους του γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστή Παπαϊωάννου στην Εισαγγελέα κατά του ρατσισμού και στην Εισαγγελία Χίου. επειδή υπήρξαν δημοσιεύματα που έφεραν τον Μητροπολίτη να χρησιμοποιεί τη λέξη «λαθρομετανάστες» σε ομιλία του.
Γνωστός για το έργο του υπέρ των προσφύγων καθώς υπήρξε ο πρώτος ιεράρχης που άνοιξε τις ενορίες και τις εκκλησίες για να στεγάσει τους πρόσφυγες ακόμα και σε συνεννόηση με το ΚΚΕ και κόμματα της αριστεράς πραγματοποίησε συσσίτια, ο Μητροπολίτης Χίου κατηγορήθηκε βάσει ενός δημοσιεύματος για υποκίνηση μίσους αν και όπως κύκλοι της Μητρόπολης απαντούν «ουδέποτε ζητήθηκε διευκρίνιση από τον ίδιο έστω και με ένα τηλεφώνημα»!
 
Ελπίζουμε να μην κατηγορηθεί και τώρα που υπερασπίστηκε την ελληνικότητα των νησιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...