Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Νέο σήμα κινδύνου για τον δημογραφικό θάνατο του Έθνους μας: 6,5 εκατ. κατοίκους θα έχει η Ελλάδα το 2050!

Νέο σήμα κινδύνου για τον δημογραφικό θάνατο του Έθνους μας: 6,5 εκατ. κατοίκους θα έχει η Ελλάδα το 2050!

Ο κώδων του κινδύνου χτυπά συνεχώς για το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Έθνος μας, αυτό του δημογραφικού.
Η ειδική για το θέμα καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Αλεξάνδρα Τραγάκη, που μίλησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την υπογεννητικότητα, ανέφερε ανάμεσα σ’ άλλα και τα εξής: «Ο πληθυσμός γερνάει ταχύτερα από τις προβλέψεις. “Λίγα παιδιά και πιο αργά” είναι το μοντέλο που ακολουθούν πολλά ζευγάρια στις σύγχρονες κοινωνίες. Τα τελευταία έξι χρόνια “χάθηκαν” 110.000 γεννήσεις, δηλαδή περισσότερες από τις γεννήσεις ενός έτους.


Το ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων βαίνει μειούμενο από την δεκαετία του 1950. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, ο Ελληνικός είναι ο έκτος πιο γερασμένος πληθυσμός στον κόσμο. Τα στοιχεία λένε ακόμη ότι την δεκαετία του ’50 το λεγόμενο “φυσικό ισοζύγιο” ήταν 100.000 υπέρ των γεννήσεων, ενώ τέσσερις δεκαετίες αργότερα είχε μηδενιστεί, για να γίνει τα τελευταία χρόνια αρνητικό: Τον περασμένο χρόνο οι γεννήσεις ήταν 38.000 λιγότερες από τους θανάτους».
Το ουσιαστικό πρόβλημα εντοπίζεται στην απουσία πολιτικής, ενώ θα ήταν λάθος να αποδοθεί αυτή η κατάσταση στην οικονομική κρίση και μόνο. «Η ύφεση επιδείνωσε το πρόβλημα, αλλά το πρόβλημα δεν είναι σημερινό» ανέφερε στην τοποθέτησή της η κα. Τραγάκη.
Από την δική του πλευρά ο συγγραφέας Αναστάσιος Λαυρέντζος ότι «Οδεύουμε προς το τέλος της νεοελληνικής κοινωνίας όπως την έχουμε γνωρίσει έως τώρα». Εάν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί, ο πληθυσμός το 2050 θα έχει μειωθεί σε 6.500.000 με 8.000.000 άτομα. Για να διατηρηθεί στα σημερινά επίπεδα θα πρέπει οι γεννήσεις να αυξηθούν από 1,3 παιδιά σε 1,5 σημειώνει ο μαιευτήρας Στέφανος Χανδακάς.
Ραγδαία είναι, ωστόσο, η μείωση των γεννήσεων σε όλες τις περιοχές της Χώρας: -24% στην Στερεά Ελλάδα, -23% στην Θεσσαλία, -21% στην Κρήτη, -16% στο Αιγαίο και στο Ιόνιο.
Άλλη, λοιπόν, μια τραγική επιβεβαίωση της άποψης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για το ότι όντως το δημογραφικό αποτελεί το κυρίαρχο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα η Πατρίδα μας. Μόνο που οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης και του «Συνταγματικού τόξου» όχι μόνο δεν κάνουν κάτι, έστω και σε ελάχιστο βαθμό, για να αλλάξουν την ήδη δραματική κατάσταση, αλλά συνεχίζουν να τροφοδοτούν την δημογραφική γήρανση του Ελληνικού Έθνους, θεωρώντας ως «λύση» την μετατροπή των λαθρομεταναστών σε… Έλληνες.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/neo-shma-kindunou-gia-ton-dhmografiko-thanato-tou-ethnous-mas-6.500.000-tha#ixzz5DrD7G3Wa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...