Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Φορέας διαχείρισης ΜΕΔ, ο Δούρειος ίππος των Τραπεζιτών

Marios

Για ακόμη μια φορά το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), αποδεικνύεται ορθό στις προβλέψεις του για την προοπτική της χώρας όσο αφορά το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, των ΜΕΔ και του τραπεζικού συστήματος. Είχαμε πει, πως από την επομένη των εκλογών θα περάσουμε στην β’ φάση του πλιάτσικου έναντι του λαού ξεκινώντας με τον Συνεργατισμό, τα δάνεια και τις εκποιήσεις.  Οι προειδοποιήσεις μας όλα αυτά τα χρόνια για τα παιχνίδια που παίχτηκαν και θα παιχτούν εις βάρος του κυπριακού Ελληνισμού με το τραπεζικό, βγάνουν δυστυχώς σωστές. Τα τελευταία 6 χρόνια χάθηκαν 14δις ευρώ από τους απλούς καταθέτες και τους φορολογούμενους με την ανοχή και την συνέργεια όλων αυτών που κυβέρνησαν, η διαρπαγή όμως θα συνεχιστεί και στον Συνεργατισμό και στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του ευρύ τραπεζικού συστήματος.


Η πώληση του Συνεργατισμού δεν αντιμετωπίζει στην ουσία τα ΜΕΔ αλλά τα φορτώνει στο δημόσιο και δίνει τα καλά στοιχεία (ενεργητικό) στους ιδιώτες. Το ορόσημο τις 29 Μαρτίου που τέθηκε κακόβουλα για να εκβιάσει τους πολίτες με ένα κούρεμα ή το ξεπούλημα του Συνεργατισμού με τον διαχωρισμό σε καλή και κακή τράπεζα είναι εγκληματικό.  Γενικά η προχειρότητα και ο χρηματοοικονομικός αναλφαβητισμός που διακατέχει το πολιτικό προσωπικό που μας κυβερνά, μας οδηγεί σε περαιτέρω ολισθήματα.
Η δημιουργία φορέα διαχείρισης των ΜΕΔ,  στην ουσία είναι ο δούρειος ίππος των τραπεζιτών, για να απαλλαγούν από την ευθύνη των πράξεων τους από την συμφορά που δημιούργησαν όλα αυτά τα χρόνια, και να την φορτώσουν στις πλάτες όλων μας.
Ο λαός όμως δεν πρέπει να ξεχνά ποιοι είναι αυτοί που δημιούργησαν αυτό το τέρας κακοδιαχείρισης, είναι οι ίδιοι αυτοί που σήμερα τον κρατικοποίησαν και τον διευθύνουν. Το ΑΚΕΛ πρώτα, το ΔΗΚΟ και το ΔΗΣΥ μετά, διορίζοντας στελέχη τους στα διάφορα κατά καιρούς ΔΣ, όπου διασπάθισαν δισεκατομμύρια ευρώ, μοίρασαν χαμηλότοκα δάνεια σε ημέτερους μεσήλικες για 100 χρόνια, διόριζαν κατά το δοκούν και μοίραζαν παχυλούς μισθούς στα δικά τους golden boys. Τώρα όμως μυξοκλαίνε και επικαλούνται το δίκαιον και το ορθόν, την προστασία των εργαζομένων, των αδυνάτων και της κρατικής περιουσίας. Κανείς δεν μιλά όμως για τη σύλληψη, τη φυλάκιση και τη δήμευση των περιουσιακών στοιχείων των συνεργών αυτού του εγκλήματος, των δικών τους στελεχών και πραιτοριανών που περνούσαν ζωή και κότα με τα λεφτά που δεν τους ανήκαν εις υγεία των αφελών.
Ξέχασαν την επενδυτική ΔΗΜΗΤΡΑ που το 2000 απέσπασε 200,000 εκατομμύρια λίρες από παππούδες και γριούλες, που πριν λίγες μέρες ξεπουλήθηκε στον ιδιωτικό τομέα στο 5% της αξίας του και μόλις 17 εκατομμύρια ευρώ. Εταιρεία που τότε έλεγχε το ιμιτασιόν λαϊκό κόμμα του ΑΚΕΛ. Να θυμίσουμε τις προ μηνών δηλώσεις του προέδρου της Συνεργατικής Κεντρικής εταιρείας Συμμετοχών και πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ Ανδρέα Μουσκάλλη ότι δεν είχε πληροφόρηση πως ο Συνεργατισμός είναι υπό πτώχευση και αυτός παραμένει ισχυρός, δήλωνε πως έχουν μπει οι βάσεις, και οι καταθέτες πρέπει να νιώθουν ασφάλεια. Η ανεπάρκεια και η επιπολαιότητα σε όλη της το μεγαλείο.
Να μην ξεχνάμε τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις των Χάρη Γεωργιάδη, Νίκο Αναστασιάδη πως το τραπεζικό σύστημα διεσώθην, ότι οι πολίτες πλήρωσαν αρκετά και δεν υπάρχει πιθανότητα περεταίρω επιβάρυνσης, τώρα απειλούν μαζί με την τρόικα ότι αν δεν γίνει κάτι με τα ΜΕΔ οι πολίτες θα εξαναγκαστούν να πληρώσουν τα σπασμένα. Νοιάζονται για τις τράπεζες και τα φανταστικά κέρδη που υποτίθεται έπρεπε να είχαν εισπράξει από τοκογλυφίες και τα διασφαλίζουν, αλλά δεν δίνουν δεκάρα για αυτούς που θα χάσουν τα σπίτια τους, για τις χιλιάδες εγγυητές που θα διωχθούν για χρήματα που δεν πήραν ποτέ.
Τροχοδρομούν αλλαγές στον νόμο για τις εκποιήσεις με την τιτλοποίηση δανείων κόκκινων και μη, για να μπορούν μετά να πωληθούν σε ξένα ή εγχώρια ταμεία και εν συνεχεία να διοχετευθούν στην δευτερογενή αγορά, προϊόντα κερδοσκόπων σε διεθνή χρηματιστήρια δημιουργώντας ψεύτικα κέρδη και χρηματιστηριακές φούσκες στο πρότυπο της Lehman Brothers.
Επιχειρούν να νομοθετήσουν το ηλεκτρονικό πλειστηριασμό των περιουσιών του κοσμάκη γιατί βλέπουν πως υπάρχει λαϊκή αντίδραση στα κέντρα πλειστηριασμού και τροχοδρομούν αλλαγή του πλαισίου αφερεγγυότητας για να μπορούν έτσι να επιταχύνουν την διαδικασία εκποιήσεων της πρώτης κατοικίας.
Σύντομα αυτά θα ξεκαθαρίσουν εντός κοινοβουλίου, και ο λεγόμενος ενδιάμεσος χώρος θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι του λαού,  θα συνεχίσει το δούλεμα και των δύο επιλογών, δηλαδή την νεοφιλελέ γραμμή Νικόλα – Αβέρωφ είτε την χαβαλέ λαϊκιστική γραμμή Περδίκη, κάτι που έκαναν το 2015 και μας έφεραν στα σημερινά χάλια.
Η θέση του ΕΛΑΜ είναι να διαφυλαχθεί η πρώτη κατοικία με θεσμοθέτηση και εφαρμογή ενός απλού, αποτελεσματικού, διαφανούς και κοινωνικά δίκαιου προγράμματος ρύθμισης των κόκκινων δανείων με ανάλογο κούρεμα δανείων, αφαίρεση καταχρηστικών χρεώσεων, πανωτοκιών και επιμήκυνση δανείων με ειδικό πρόγραμμα κινήτρων για να μπορεί ο κόσμος να αρχίσει να πληρώνει. Αν μία κρατική ή μη τράπεζα δεν θέλει να βοηθήσει τον κόσμο να αποπληρώσει τα δάνεια του σε βάθος χρόνου, θα την βοηθήσει ο ιδιώτης τοκογλύφος που θα αγοράσει τα δάνεια?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...