Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Εξόρμηση Μετώπου Νεολαίας
Με αφορμή τις διακοπές της Λαμπρής το Μέτωπο Νεολαίας του Κινήματος μας άφησε την αχανή καθημερινότητα και στράφηκε προς μία όμορφη τοποθεσία στην ορεινή Κύπρο για διαπαιδαγώγηση νου και σώματος.

Συγκεκριμένα τα μέλη μας επισκέφθηκαν τα λημέρια της ΕΟΚΑ στα Σπήλια στο χώρο όπου βρισκόταν το αρχηγείο της Οργάνωσης μέχρι το 1956. Εκεί έμενε μαζί με την ομάδα του ο θρυλικός Γεώργιος Γρίβας Διγενής και καθοδηγούσε τον αγώνα.
Στο χώρο μάλιστα έγινε και η μεγάλη μάχη του Γρηγόρη Αυξεντίου έναντι χιλιάδων άγγλων στρατιωτών καλύπτοντας έτσι τη διαφυγή του Αρχηγού και των άλλων ανταρτών.
Μετά την περιδιάβαση στα λημέρια εξιστορηθηκαν στιγμές του Αγώνα της ΕΟΚΑ που έλαβαν χώρα στο συγκεκριμένο μέρος.
Η ιδεολογία μας, σε συνάρτηση με την ανυπαρξία εθνικής παιδείας στα σχολεία, απαιτεί από τους νέους ιστορικές γνώσεις και παραδείγματα που θα αποτελούν φάρο και οδηγό στις σημερινές δύσκολες εποχές. Την ίδια ώρα που η υπόλοιπη νεολαία της Κύπρου αράζει στα καφέ, το Μέτωπο Νεολαίας του ΕΛΑΜ γνωρίζει τις βουνοκορφές που πριν από κάποιες δεκαετίες οι παππούδες μας έγραψαν χρυσές σελίδες δόξας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Μουσταφά λειτουργεί ως πράκτορας της Άγκυρας και μας οδηγεί σε νέες υποχωρήσεις

Ο Μουσταφά Ακιντζί δείχνει, για ακόμα μια φορά, το πραγματικό του πρόσωπο, λειτουργώντας ως πράκτορας της Άγκυρας, ζητώντας σύσταση κοινή...