Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΙΤΑΛΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Ο πραξικοπηματίας πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Ματαρέλα.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνει πλέον ο Ιταλικός λαός και κατ' επέκταση όλος ο πολιτισμένος κόσμος.

Με πραξικοπηματικό τρόπο ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας,Ματαρέλα,πρώην δικαστής του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αρνήθηκε την επιλογή των πολιτικών κομμάτων που κέρδισαν τις εκλογές,για την νέα ιταλική κυβέρνηση επειδή  αυθαίρετα θεωρεί ότι είναι αντίθετη με τα συμφέροντα της χώρας!




Στις τελευταίες εκλογές στην Ιταλία θριάμβευσαν τα κόμματα των "5 αστέρων", της "Λέγκα του Βορρά", της "Φόρτσα Ιτάλια" και το κόμμα " Αδέλφια της Ιταλίας."
Ο νικηφόρος συνασπισμός κέρδισε την προτίμηση του 70% των ψηφοφόρων.

Την συντριπτική επιλογή του Ιταλικού λαού απέρριψε ο συστημικός πρόεδρος Ματαρέλα, επειδή φοβάται ότι ο προτεινόμενος υπουργός Οικονομικών Σαβόνε θα βγάλει την χώρα από την ευρωζώνη. Προκαλώντας μάλιστα περισσότερο την κοινή γνώμη όρισε τον συστημικό οικονομολόγο, Κάρλο Κοταρέλι, να δημιουργήσει την δική του αυθαίρετη κυβέρνηση και να οδηγήσει την χώρα σε νέες εκλογές το επόμενο φθινόπωρο!
Με  αυτόν τον τρόπο θα έχουν τον απαιτούμενο χρόνο οι ...αγορές, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, η Ε.Ε., οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι να απειλήσουν τον ιταλικό λαό ότι μια πιθανή έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε. θα φέρει την καταστροφή.

Ο πρόεδρος των "Πέντε Αστέρων" , Ντι Μάιο , γιος δηλωμένου Εθνικιστή δήλωσε: " Θα υψώσω την ιταλική σημαία στο μπαλκόνι του σπιτιού μου και σας καλώ  να κάνετε το ίδιο. Εάν δεν έχετε, αγοράστε την και υψώστε την στα σπίτια σας. Επίσης σας προσκαλώ στην μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην Ρώμη στις 2 Ιουνίου."

«Αυτό δεν είναι δημοκρατία, δεν είναι σεβασμός της λαϊκής ψήφου. Είναι απλώς ο τελευταίος σπασμός των ισχυρών εξουσιών που θέλουν μια Ιταλία σκλάβα, φτωχή και επισφαλή», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι, ο επικεφαλής της Λέγκα.
Και προειδοποίησε: «Οι εκλογές θα είναι ένα δημοψήφισμα, ο λαός και η αληθινή ζωή ενάντια στις γηραιές κάστες κι αυτούς τους κυρίους του σπρεντ!».
Οι αντιδράσεις του ιταλικού λαού ήταν άμεσες. Ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν απειλές κατά της ζωής του πραξικοπηματία προέδρου την δημοκρατίας ενώ οι δήμαρχοι των πόλεων του Ιταλικού Βορρά κατεβάζουν τις φωτογραφίες του από τα δημαρχιακά μέγαρα.

Αντιθέτως το κόμμα της κεντροαριστεράς το " Δημοκρατικό Κόμμα" στηρίζει την πραξικοπηματική απόφαση
του προέδρου της δημοκρατίας και καλεί τους οπαδούς του σε συγκέντρωση υποστήριξης της υπεράσπισης.... των θεσμών, στην Ρώμη, την 1η Ιουνίου!

Γεννούνται βέβαια κάποια ερωτήματα από αυτήν την κατάσταση:

Είναι ελεύθεροι οι Ευρωπαϊκοί λαοί να ψηφίζουν τα κόμματα της αρεσκείας τους;
Πότε ένα πραξικόπημα είναι ...καλό;
 Όταν το κάνουν οι αριστεροί, οι συστημικοί , οι λεγόμενοι δημοκράτες είναι νόμιμο;
Όταν το κάνουν οι Εθνικιστές,οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι ακροδεξιοί θεωρείται κατάλυση της Δημοκρατίας;

Στην Κύπρο, οι ψηφοφόροι δείχνουν με σταθερά ανοδικό τρόπο την προτίμησή τους στο μοναδικό Εθνικό και Κοινωνικό Κίνημα της Μεγαλονήσου. Στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές το Ε.ΛΑ.Μ. θα στείλει για πρώτη φορά Εθνικιστή ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες, παίρνοντας την έδρα από τον καταρρέοντα "ενδιάμεσο χώρο". 

Μαζί με τους Ευρωπαίους Εθνικιστές , οι οποίοι ήδη στηρίζουν τις θέσεις μας στο Κυπριακό, θα αγωνιστούμε για την Εθνική Δικαίωση, για την Αποτροπή Εισόδου της τουρκίας στην Ε.Ε. που τόσο στηρίζουν οι υφιστάμενοι Κύπριοι ευρωβουλευτές, για την πραγματική Ελευθερία Έκφρασης όλων των γηγενών Ευρωπαίων και για την αποτροπή ...δημοκρατικών πραξικοπημάτων όπως αυτό της Ιταλίας. 


Στράτος Καρανικολάου










Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...