Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τακτικός αναγνώστης του taxalia, μας έστειλε την παρακάτω επιστολή:

ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο και την Δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης
μέσω του ιστολογίου της Θεσσαλονίκης "Τα Χάλια της Θεσσαλονίκης"
Περπάτησα σήμερα, 31 Οκτωβρίου 2009, σε όλη σχεδόν την Τσιμισκή.
Ειδικά στο τμήμα από Αριστοτέλους μέχρι...Εθν.αμύνης, που έχει και την περισσότερη κοσμοσυρροή, και στις 2 μεριές του πεζοδρομίου υπήρχαν τουλάχιστον 40-50 έγχρωμοι (μαύροι) οι οποίοι άνοιγαν επάνω σε σεντόνια την πραμάτεια τους (συνήθως γυναικείες τσάντες και πορτοφόλια). Το σύστημά τους δούλευε άριστα, μέχρι και τσιλιαδόρους είχανε.

Μάλιστα, άπλωναν τα σεντόνια στο μεγαλύτερο μέρος του πεζοδρομίου και ο κόσμος αναγκαζόταν να "στριμωχτεί" στο χώρο που άφηναν ελεύθερο.
Το Σάββατο είναι η μέρα που ο κόσμος κατακλύζει την Τσιμισκή. 'Ετσι το "μποτιλιάρισμα" των πεζών στην Τσιμισκή (από τα σεντόνια -προθήκες) των εγχρώμων δεν είχε τέλος.
Αναρωτιέμαι ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ αυτή η δημοτική αστυνομία.
Φοβάται μην διαμαρτυρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν επεμβαίνει;
Αναρωτιέμαι επίσης πως ανέχονται οι καταστηματάρχες της Τσιμισκή, να πληρώνουν οι ίδιοι εξωφρενικά υψηλά ενοίκια, ΔΕΗ, Δημοτικά τέλη, φόρο κλπ και έξω από το μαγαζί τους να υπάρχει άλλος έμπορος(έγχρωμος) που να πουλάει χωρίς κανένα κόστος. Αυτό και αν είναι ρατσισμός. Να μην μπορείς να επιβιώσεις οικονομικά αν δεν είσαι "έγχρωμος".
Αναρωτιέμαι επίσης τι εικόνα δίνουμε στον τουρίστα αυτής της πόλης.
Δεν είναι "ελεεινή" η εικόνα της Θεσσαλονίκης με εμπορεύματα σε σεντόνια εν έτη 2009 και μάλιστα στον πιο ακριβό εμπορικό δρόμο της πόλης μας;

Επιτέλους κ.Δήμαρχε
επιτέλους ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ
το παραεμπόριο ανθεί και οι μαγαζάτορες χρεωκοπούνε.

Μ.Κ. ,
Ένας αγανακτισμένος δημότης σας

Από την νούμερο 1 ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης << ΤΑ ΧΑΛΙΑ >>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...