Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Αυτόνομη συλλογή πληροφοριών από τις Ένοπλες Δυνάμεις


Σε ουσιαστική αναβάθμιση της Διακλαδικής Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (ΔΔΣΠ) προβαίνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews.
Ήδη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε εντολή για τη σύνταξη σχετικού σχεδίου νόμου, με το οποίο η ΔΔΣΠ μετεξελίσσεται σε υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών που θα προβαίνει αυτόνομα σε συλλογή πληροφοριών καθώς η συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) δεν αποδίδει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Για την επάνδρωσή της θα αξιοποιεί σε πρώτη φάση το προσωπικό από τα υπάρχοντα Α2, τα οποία αναμένεται να καταργηθούν, καθώς και στελέχη-απόφοιτοι των σχολείων εκμάθησης βαλκανικών γλωσσών του ΓΕΕΘΑ. H ΔΔΣΠ έχει μεταξύ άλλων την ευθύνη για τη συλλογή πληροφοριών που αφορούν τις δραστηριότητες και τη μαχητική ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων γειτονικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΔΣΠ πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία το σεμινάριο "Διεθνής Πολιτική και Περιφερειακή Ασφάλεια" από κοινού με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων το τριήμερο 14-16 Οκτωβρίου 2009.

Από το STRATEGY GEOPOLITICS



Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...