Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ << ΣΗΜΕΡΙΝΗ>>

Σε επιφυλακή η Αστυνομία για ενδεχόμενη συμπλοκή την Κυριακή

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Αστυνομία για πρόληψη βίαιων επεισοδίων στο κέντρο της Λευκωσίας το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής, οπότε δύο «εχθρικές» μεταξύ τους οργανώσεις, πραγματοποιούν στην Πλατεία Ελευθερίας διαδηλώσεις εναντίον και υπέρ των ξένων μεταναστών, με διαφορά μιάμισης ώρας.
Πρόκειται από τη μια για διαδήλωση εναντίον της λαθρομετανάστευσης που ανακοίνωσε χθες η αυτοαποκαλούμενη εθνικιστική οργάνωση Ε.Λ.ΑΜ. (Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο) και για αντι-διαδήλωση που οργανώνουν μια σειρά αντιρατσιστικών οργανώσεων υπό την επωνυμία Αντιφασιστική Πρωτοβουλία, με κυριότερο κορμό τους την ΚΙΣΑ και την Αλέρτ.
Η διαδήλωση του Ε.ΛΑ.Μ.
ορίστηκε για τις 5μ.μ., με εκκίνηση από τα γραφεία της οργάνωσης κοντά στο Υπουργείο Εμπορίου, ενώ η αντι-διαδήλωση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας στις 3.30μ.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας.
Ένα ξαφνικό πολιτικό σοκ
Η ανακοίνωση του Ε.ΛΑ.Μ. για το «συλλαλητήριο» της Κυριακής κατά της λαθρομετανάστευσης προκάλεσε χθες πολιτικό σοκ σε όλα τα κόμματα και οργανωμένα σύνολα, που έσπευσαν να εκδώσουν ανακοινώσεις καταδίκης, αφού το «Μέτωπο» θεωρείται μια εξαιρετικά ακραία οργάνωση με ναζιστικού τύπου συνθηματολογία εναντίον της παρουσίας ξένων μεταναστών στην Κύπρο και ιδιαίτερα στην παλιά Λευκωσία.
Τη διαδήλωση του Ε.ΛΑ.Μ. καταδίκασαν το ΑΚΕΛ, ο ΔΗ.ΣΥ., το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ, η ΠΕΟ, η ΕΔΟΝ, η ΝΕΔΗΣΥ, η ΝΕΔΗΚ, ενώ ακούστηκαν φωνές για ανάγκη απαγόρευσης της εκδήλωσης του «Μετώπου».
Ο Μιχάλης και ο Δούρειος Ίππος
Σε τηλεφωνική συνέντευξη που είχαμε με εκπρόσωπο του Ε.ΛΑ.Μ., που μας έδωσε μόνο το μικρό του όνομα Μιχάλης (η οργάνωση δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο τα τηλέφωνα παραρτημάτων της σε όλες τις πόλεις της Κύπρου), μας ανέφερε ότι το «Μέτωπο» έχει δράση δύο χρόνων στην Κύπρο και ότι είναι νόμιμο κίνημα που έλαβε μέρος στις ευρωεκλογές του καλοκαιριού με δύο υποψηφίους του. Χαρακτήρισε δε, τους «λαθρομετανάστες» ως «Δούρειο Ίππο της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων, που επιθυμεί την ανάμειξη των εθνών και τη μετατροπή τους σε μιαν άβουλη μάζα χωρίς συνείδηση και αντιστάσεις».
«Είμαστε ένα εθνικιστικό κίνημα»
Ο εκπρόσωπος του Ε.ΛΑ.Μ. μάς πληροφόρησε ότι το κίνημα θα οργανώσει δημοσιογραφική διάσκεψη μεθαύριο Σάββατο, για να ενημερώσει για την εκδήλωση της Κυριακής. Και πρόσθεσε:
-Είσαι ο πρώτος και μάλλον θα είσαι ο μοναδικός από τα ΜΜΕ που επικοινώνησε μαζί μας. Οι υπόλοιποι έσπευσαν να μας καταδικάσουν, μας χαρακτήρισαν νεοναζί, φασίστες, ρατσιστές.
Εμείς, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, είμαστε ένα εθνικιστικό κίνημα. Είμαστε εθνικιστές, είμαστε περήφανοι για την ιδεολογία μας και δεν απολογούμαστε σε κανένα γιατί είμαστε εθνικιστές και όχι εθνικόφρονες ή πατριώτες.Είδαμε και πώς οι λεγόμενοι πατριώτες ξεπούλησαν και ξεπουλούν την Κύπρο. Eίμαστε νόμιμο κίνημα, λάβαμε μέρος στις ευρωεκλογές του καλοκαιριού…«Υπέρτατο αγαθό η Φυλή και η Πατρίδα»Μπορείς να μου πεις τα ονόματα των δύο υποψηφίων σας;Αποχώρησαν και οι δύο από το κίνημα, για προσωπικούς τους λόγους.
Γιατί αποφεύγετε να δημοσιοποιήσετε τα ονόματά σας;

Όταν μας δώσουν λόγο, θα βγούμε με τα ονόματά μας. Μέχρι τώρα είσαι το μοναδικό άτομο από τα ΜΜΕ που επικοινώνησε μαζί μας. Όλοι οι άλλοι, απλώς μας θάβουν.
Εμείς, ως νόμιμο κίνημα -μην ξεχνάτε ότι κατεβήκαμε στις εκλογές με σφραγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας-, ενημερώσαμε την Αστυνομία για την εκδήλωσή μας ενάντια στη λαθρομετανάστευση. Ταυτόχρονα ενημερώσαμε την Αστυνομία ότι υπάρχουν αντιδράσεις από κάποιους, οι οποίοι θα οργανώσουν «αντι-εκδήλωση».Αντιλαμβάνεστε ότι, οτιδήποτε «αντί» περιέχει στοιχεία βίας… Αναφέρομαι στους αναρχικούς. Στην ιστοσελίδα τους υπάρχουν γραμμένα συνθήματα όπως «Σταματήστε τους φασίστες στο δρόμο» και τα υποδείξαμε στην Αστυνομία. Εμείς κατεβαίνουμε με σκοπό να κάνουμε μια ειρηνική εκδήλωση και δεν θέλουμε να προκαλέσουμε επεισόδια, ούτε να βρεθεί μπλεγμένο κανένα μέλος μας. Απέναντί μας, όμως, υπάρχει ένα εχθρικό κλίμα απ’ όλες τις πλευρές.
Αυτό δεν σας προβληματίζει; Κάποιοι σας αποκαλούν ακροδεξιούς.

Ό,τι θέλουν ας μας πουν. Δεν αποδεχόμαστε τον όρο «ακροδεξιοί». Είμαστε εθνικιστές, δεν έχουμε σχέση ούτε με τη Δεξιά, ούτε με την Αριστερά, ούτε με το Κέντρο. Για εμάς, υπέρτατο αγαθό είναι η Φυλή και η Πατρίδα.Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί ξαφνικά γίναμε το απόλυτο κακό -μήπως επειδή τους χαλάσαμε τα σχέδια και δεν περνά η πλύση εγκεφάλου που προσπαθούν να περάσουν στο λαό περί πολυπολιτισμικότητας, πολυφυλετισμού και για όλα τα «καλά» που συνεπάγεται η παγκοσμιοποίηση; Το να γίνονται εκδηλώσεις υπέρ των λαθρομεταναστών, να τους αγαπούμε και να τους φροντίζουμε, είναι εντάξει. Γιατί να μην είναι εντάξει οι εκδηλώσεις εναντίον τους; Είναι παράνομοι και δεν μας ρώτησε κανένας αν θέλουμε να έρθουν στην Κύπρο.
Επειδή ξέρω ότι ασχολήθηκες με τον πόλεμο της Σερβίας, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Οι Σέρβοι έχασαν ολόκληρο Κόσοβο, γιατί οι Αλβανοί εκεί ξεκίνησαν με 3% και έφτασαν στο 97% με τον Τίτο.
Αν για κάποιους είναι ρατσισμός ή φασισμός, το να θέλω να προστατεύσω την πατρίδα μου από τους 100 χιλιάδες παράνομους ξένους, τότε ναι, είμαστε ρατσιστές και φασίστες. Εμείς είμαστε εθνικιστές και απ‘ εκεί και πέρα ας μας δώσει ο καθένας όποια ταμπέλα θέλει. Γιατί θα πρέπει το σύνολο των Ελληνοκυπρίων να δέχονται τους λαθρομετανάστες; Άκουσε τις απόψεις μας, ποια κακά επιφέρουν στον τόπο; Συζητούνται μόνο τα καλά της πολυπολιτισμικότητας, τα οποία προβάλλουν οι επαγγελματίες αντιρατσιστές, όπως αυτοαποκαλούνται…
Κι αυτός είναι άλλος ένας, προκλητικός θα έλεγα, χαρακτηρισμός εκ μέρους σας για μια Μη Κυβερνητική οργάνωση, όπως η ΚΙΣΑ……

Έχουν γνώμη επί παντός επιστητού και είναι πάντοτε προστάτες των λαθρομεταναστών, γιατί είναι επαγγελματίες. Ποιο είναι το κακό σε αυτό; Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μαζί τους. Εμείς δεν αναφερθήκαμε στην ΚΙΣΑ επίσημα οπουδήποτε. Είναι η ΚΙΣΑ που ήρθε να συνδιοργανώσει αντι-εκδήλωση εναντίον μας, γιατί ξαφνικά οι κακοί ρατσιστές στην Κύπρο εμφανίστηκαν και διεκδικούν. Πάντως, μέχρι στιγμής κάναμε πολλές εκδηλώσεις και δεν άνοιξε ρουθούνι σε καμιά. Ήταν όλες ειρηνικές και σε πλαίσια νομιμότητας.
Εγώ προσπαθώ να σας γνωρίσω και να δω πώς σκέφτεστε...

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να μας γνωρίσεις, έχουμε τις δουλειές μας, τις οικογένειές μας, απλώς πονούμε τον τόπο μας, για τον οποίο προφανώς κανένας δεν ενδιαφέρεται ούτε αν τουρκέψει, ούτε αν σε πενήντα χρόνια τα παιδιά μας μιλούν σουαχίλι και είμαστε μειοψηφία, φτάνει να πιάνουν λίρες και να καλοπερνούν…
Γιατροί και δικηγόροι στο Ε.ΛΑ.Μ.

Τα μέλη του κινήματός σας είναι στην πλειοψηφία τους νεαρά άτομα;
-Έχουμε μέλη από όλες τις ηλικίες. Αλλά δεν θα κατεβάσω έναν κύριο 60-65 χρονών σε εκδήλωση στο δρόμο. Αυτός προσφέρει από άλλο πόστο. Έχουμε μέλη μαθητές μέχρι και συνταξιούχους. Έχουμε γιατρούς, δικηγόρους…
Έχετε ένα μιλιταριστικό στιλ... Γιατί αυτό;

Είμαστε ένα εθνικιστικό κίνημα. Για μας έννοιες όπως «τάξη» και «πειθαρχία» παίζουν ρόλο. ια σκοπούς πειθαρχίας και εντυπωσιασμού, αν θέλεις, στις εκδηλώσεις μας ντυνόμαστε ομοιόμορφα, με κοντό μαλλί…
Η ομοιομορφία παραπέμπει σε ναζιστικού τύπου οργάνωση.Τότε και ο στρατός είναι ναζιστικός τύπος, όπως και οι πρόσκοποι, όπως και η κερκίδα του ΑΠΟΕΛ, της Ομόνοιας και του Απόλλωνα. Για μας, η ομοιομορφία χαρακτηρίζει ένα οργανωμένο σύνολο.
«Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας»…

Πώς νομίζεις ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα την Κυριακή με την αντι-εκδήλωση εναντίον σας; τι θα κάνετε σε περίπτωση που προκληθείτε;
Η μόνη περίπτωση να τους σκοτώσουμε στο ξύλο είναι αν μας επιτεθούν και δεν τους αποτρέψει η Αστυνομία, και βρεθούμε σε θέση να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, ομαδικά και ατομικά. Πάντως, ελπίζω η Αστυνομία να βρίσκεται εκεί την Κυριακή. Σου επαναλαμβάνω ότι πάμε με σκοπό να μην ανοίξει ρουθούνι. Δεν θα προκαλέσουμε, δεν θα επιτεθούμε, δεν θα κτυπήσουμε κανέναν. Και γι’ αυτό ακριβώς ζητούμε την παρουσία της Αστυνομίας, που αποδεικνύει το αυταπόδεικτο.
Αν, όμως, μας επιτεθούν και η Αστυνομία δεν λάβει μέτρα, δεν θα κάτσουμε να τις φάμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...