Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΚΕΑ

Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ, για την επιλογή μας να μην συμμετάσχουμε στην πορεία διαμαρτυρίας κατά της Λαθρομετανάστευσης στην Λάρνακα. Το ΚΕΑ κάνει επίθεση στο ήθος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για την ανακόλουθη όπως ισχυρίζεται συμπεριφορά μας.
Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, η υποστήριξη του ΚΕΑ στην πορεία κατά της λαθρομετανάστευσης στις 27 Δεκεμβρίου ήταν περισσότερο ηθική καθώς στις γραμμές μας δεν κατάφερε να φέρει πάνω από τέσσερα άτομα, ως συνήθως... Ενώ στις 20 Ιουλίου ο πρόεδρός του, Κρίνος Μακρίδης, αποδέχτηκε πλήρως την εκδοχή των ΜΜΕ για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του Νιγηριανού, μέχρις ότου η κατάρρευση της υπόθεσης τον ανάγκασε να ανασκευάσει.
Η χτεσινή εκδήλωση δεν ήταν μόνο του ΚΕΑ αλλά δύο ακόμα οργανώσεων του ΠΑΚ και του Κινήματος για την Σωτηρία της Κύπρου. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) προσκλήθηκε να λάβει μέρος σε αυτήν μετά από την επιμονή στελεχών των δύο άλλων οργανώσεων. Αφού παρευρεθήκαμε σε μία συνεδρίαση για το θέμα, είδαμε ότι η πορεία θα κατέληγε σε φιάσκο καθώς δεν καθοριζόταν ξεκάθαρη γραμμή για πολλά οργανωτικά θέματα. Ταυτόχρονα έρχονταν πληροφορίες σε εμάς από φιλικά πρόσωπα που έλεγαν πως στελέχη του ΚΕΑ ισχυρίζονταν πως δεν χρειάζονται τους φασίστες του Ε.ΛΑ.Μ. για να κάνουν την πορεία. Όλα αυτά οδήγησαν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) να μην συμμετάσχει στην πορεία δίνοντας όμως ταυτόχρονα συγχαρητήρια στις οργανώσεις που την οργάνωναν.
Και δυστυχώς η κατάληξη της πορείας μας δικαίωσε. Μια πορεία 150 ατόμων στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, χωρίς να προβλεφθεί κάτι για την ασφάλειά τους πορεύθηκαν εναντίον ενός πλήθους λαθρομεταναστών και αριστεριστών-αναρχικών, που δεν άργησαν να επιτεθούν στους Έλληνες διαδηλωτές. Ευτυχώς γι' αυτούς κατόπιν εντολής της ηγεσίας, συναγωνιστές από την Λάρνακα και έπειτα από λίγη ώρα από άλλες πόλεις της Κύπρου, έλεγξαν την κατάσταση στην παραλιακή της Λάρνακας, προστατεύοντας τους πολίτες της Δημοκρατίας από τις επιθέσεις των λαθρομεταναστών. Την ίδια στιγμή τα μεγαλοστελέχη του ΚΕΑ είχαν ήδη αποχωρήσει από το σημείο που είχε σταματήσει η πορεία.
Δυστυχώς όλα αυτά αποδεικνύουν πως για να οργανώσει κάποιος μια τέτοια εκδήλωση πρέπει να έχει την οργανωτική δομή και τους κατάλληλους ανθρώπους για να την προστατέψει.
Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.)
Καμιά υποταγή
Κύπρος γη Ελληνική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...