Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ξανθά οπίσθια ή μαντήλες;



Με δύο φωτογραφίες θέτει στους Ελβετούς το δίλημμα, το Λαϊκό Κόμμα της χώρας, σε δημοψήφισμα για τους μετανάστες.




Στη μία ξανθά κορίτσια στη λίμνη της Γενεύης,





στην άλλη μεσήλικες Αλβανίδες ή Βόσνιες μέσα σε βρώμικα νερά με τα ρούχα και τα μαντήλια στο κεφάλι.






Γυμνά εμφανίστηκαν νεαρά μοντέλα στην λίμνη της Ζυρίχης στην Ελβετία στο πλαίσιο διαφημιστικής καμπάνιας ενός δεξιού πολιτικού κόμματος στην Ελβετία. Η παραγωγή αυτής της προκλητικής εκστρατείας με τις γυμνές κοπέλες δημιουργήθηκε για να δείξει την αντίθεσή τους απέναντι στους μουσουλμάνους. Για να το πετύχουν αυτό προβάλουν τις νεαρές ξανθές Ελβετίδες στα καθαρά νερά της λίμνης της Γενεύης, με μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζονται μουσουλμάνες - πιθανόν στην Αλβανία- να κολυμπούν φορώντας μαντίλες στο βρόμικο νερό μιας θάλασσας.

Η εκστρατεία έχει ως στόχο να προειδοποιήσει την Ελβετούς το τι θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα, εφόσον επιτραπεί μεγαλύτερη μετανάστευση. Η εκστρατεία γίνεται σε μια περίοδο που οι Ελβετοί ετοιμάζονται να ψηφίσουν ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο όσοι μετανάστες διαπράττουν σοβαρά εγκλήματα πρέπει να απελαύνονται αυτομάτως. Η διαδικτυακή καμπάνια παρήχθη από το Λαϊκό Κόμμα της Ελβετίας SVP, το μεγαλύτερο στο κοινοβούλιο και συνάμα τη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της χώρας.
Η πρώτη εικόνα δείχνει τα οπίσθια τεσσάρων νεαρών γυναικών που κρατιούνται χέρι χέρι στα ρηχά της λίμνης της Ζυρίχης. Η δεύτερη εικόνα δείχνει μια ομάδα ηλικιωμένων γυναικών, πιθανότατα Αλβανίδες ή Βόσνιες , φορώντας μαντίλα, που κάνουν μπάνιο σε λασπωμένα νερά.
 Η εκπρόσωπος του SVP είπε στη Βρετανική Ντέιλι Τέλεγκραφ ότι η αμφιλεγόμενη καμπάνια είχε δημιουργηθεί από τους ακτιβιστές της Wohlen, δυτικά της Ζυρίχης, και δεν αναμένεται να εκδοθεί σε εθνικό επίπεδο.
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 54% των Ελβετών θα ψήφιζε υπέρ του μέτρου, ενώ το 43% εναντίον του. Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προειδοποιήσει ότι μια θετική ψήφος στις 28 Νοέμβριου θα μπορούσε να φέρει την Ελβετία σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία απαγορεύει τις διακρίσεις βάσει της φυλής, του χρώματος, θρησκείας ή εθνικότητας




Από την ιστοσελίδα ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΡΕ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...