Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Λεμεσός - Μαθητική πορεία καταδίκης ψευδοκράτους



10:30 π.μ. - Τα Πολιτικά Γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι ασφυκτικά γεμάτα. Η μαθητιώσα νεολαία ανταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμα μας και για πρώτη φορά το Ε.ΛΑ.Μ. αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά από την μαθητική κοινότητα στη Λεμεσό.
10:45 π.μ - Παραταγμένοι σε τριάδες, δεκάδες μαθητές και μαθήτριες πορεύονται από τα Γραφεία μας προς την οδό Ανεξαρτησίας με τα κυανόλευκα μας λάβαρα να ανεμίζουν υπερήφανα.
10:50 π.μ - Οι Εθνικιστές Μαθητές καταφθάνουν στην οδό Ανεξαρτησίας και όλοι κυριολεκτικά παγώνουν. Εκεί που το κομματικό πανηγυράκι λειτουργούσε ομαλά, με την ροκ συναυλία, τις παρατάξεις και τα ανθελληνικά συνθήματα της (ακελοκρατούμενης) Π.Σ.Ε.Μ, εμφανίστηκαν οι νέοι του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου(Ε.ΛΑ.Μ.), με ένα μαύρο πανό στο οποίο υπήρχε το σύνθημα "ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ" και δεκάδες γαλανόλευκες να κυμματίζουν υπερήφανες.
10:55 π.μ - Χωρίς υπερβολή υποστηρίζουμε πως μόνο οι μαθητές του Ε.ΛΑ.Μ. είχαν επίγνωση του λόγου της ύπαρξης τους στο σημείο. Το λέμε αυτό διότι οι υπόλοιποι είτε χασκογελούσαν, είτε απολάμβαναν την μουσική, είτε έκαναν shopping στα γύρω μαγαζιά.
Οι Εθνικιστές πλαισιώνονται και από άλλους δεκάδες μαθητές που ήταν στην περιοχή όπως ήταν φυσικό. Με βλέμμα αγέρωχο, σε τετράδες πλέον και άψογη πειθαρχία, οι Εθνικιστές μαθητές παρατάχθηκαν και βροντοφώναζαν αντιομοσπονδιακά και Εθνικιστικά συνθήματα.
13:00 μ.μ - Δίδεται λήξη από τον επικεφαλής της πορείας και προτού αποχωρήσουμε μας προσεγγίζουν μέλη της Αστυνομίας για να μας επισημάνουν τον θαυμασμό τους , καθώς μας δήλωσαν πως εντυπωσιάστηκαν από την σοβαρότητα και την πειθαρχία των μελών μας.
13:05 μ.μ - Η πορεία επιστρέφει συντεταγμένα στον χώρο εκκινήσεως της , στα Πολιτικά Γραφεία Λεμεσού του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και προτού λυθούν οι ζυγοί των Γραμμών μας τραγουδήσαμε τον Εθνικό μας Ύμνο.
Το μήνυμα που δώθηκε στους παρευρισκομένους προτού αποχωρήσουν, είναι πως για να υπάρχει ουσία στην Πορεία καταδίκης του ψευδοκράτους, οφείλουν όλοι να πλαισιώσουν τον Αγώνα του Κινήματος μας, δίδοντας την παρουσία και τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να δωθεί συνέχεια στην ανάπτυξη του Εθνικισμού στην Κοινωνία, ώστε να αφυπνήσουμε και τον τελευταίο συμπατριώτη μας προτού είναι αργά.


Μαρίνος Αριστείδου
Αναπληρωτής Υπεύθυνος Λεμεσού
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...