Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Η κόκκινη φρουρά προσπάθησε να συλλάβει τον γιό του Πλοίαρχου Ιωαννίδη


Αφού ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας ολοκλήρωσε την κατάθεση του και έταξε στους συγγενείς πως θα τιμωρηθούν οι ένοχοι ο κ. Πολυβίου τον ευχαρίστησε και την ώρα που ο Πρόεδρος σηκώθηκε για να αποχωρήσει οι συγγενείς των θυμάτων του επιτέθηκαν φραστικά.Οι συγγενείς φώναζαν «δολοφόνε» και του είπαν ότι πρέπει να ντρέπεται αφού δεν άκουσαν το Mea Culpa που περίμεναν.

Η παρέμβαση της Προεδρικής Φρουράς ή αλλιώς κόκκινης φρουράς παρόμοια με αυτές του Στάλιν και του Λένιν όξυνε τα πνεύματα και προς στιγμή απειλήθηκαν επεισόδια.
Άντρες της Προεδρικής Φρουράς κατόπιν διαταγής του πρόεδρου τους όπως ανέφερε εκπρόσωπος της τηλεόρασης Σίγμα προσπάθησαν να συλλάβουν τον γιο του Πλοιάρχου Ιωαννίδη για κάτι που είπε στον Πρόεδρο κατά την αποχώρησή του. Επενέβη ο ίδιος ο κ. Πολυβίου ο οποίος τους είπε να τον αφήσουν, αφού ο μόνος που έχει την δικαιοδοσία να διατάξει τη σύλληψή του είναι ο ίδιος ο Πολυβίου, από τη στιγμή που το περιστατικό συνέβη εντός της αίθουσας.

Αργότερα βέβαια το Προεδρικό διέψευσε πως δόθηκε διαταγή από τον Πρόεδρο να συλληφθεί ο γιος του Ιωαννίδη, σε μια προφανή προσπάθεια να απαλείψει τις δυσάρεστες εντυπώσεις από την ενέργεια της προεδρικής Φρουράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...