Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Τούρκοι προπαγανδίζουν ασύστολα, εμείς τι κάνουμε; Καλωσορίζουν τον "δικό τους" Ηρακλή!


Image
«Επιτέλους ο Ηρακλής επιστρέφει στην πατρίδα του», είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, η οποία αναφέρεται σε ένα ρωμαϊκό άγαλμα, ηλικίας 1.800 ετών, που αναπαριστά τον μυθικό Ηρακλή.
Το άγαλμα είχε ανακαλυφθεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και εδώ και 40 περίπου χρόνια βρισκόταν στο Boston Museum των Ηνωμένων Πολιτειών.
Στο άρθρο, που αναφέρει ότι το άγαλμα επιστρέφει δικαιωματικά «στην πατρίδα του», παρατίθενται και οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Ertugrul Gunay στο πρακτορείο Anatolia, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστροφή του αγάλματος και δήλωσε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να εργάζεται για την επιστροφή έργων τέχνης που έχουν κλαπεί από τη χώρα».


Σύμφωνα με τη Hurriyet, το άγαλμα είχε κλαπεί από την περιοχή των παραλίων πριν από 40 χρόνια και θα επιστρέψει στην Τουρκία με το ίδιο αεροπλάνο με το οποίο γυρνά από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν.
Πρόκειται για τη συνήθη πρακτική των Τούρκων: Όταν η διεθνής κοινότητα δεν.. τους κάνει το χατίρι, καταφεύγουν στην προπαγάνδα. Ιδιαίτερα μετά την έναρξη των γεωτρήσεων για φυσικό αέριο στην Κύπρο, φαίνεται πως δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους και επιτίθενται με όλους τους δυνατούς τρόπους στην Ελλάδα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ΕΛΑΜ τιμά και υπερασπίζεται το θεσμό της Οικογένειας

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) διοργάνωσε την Κυριακή (20/05/18) εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα της Οικογένειας» στον εκδρομικό χώρο στα Πλ...