Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΕΥΠ επιβεβαιώνει τη διαρροή


Με ανακοίνωσή της, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που αφορούν δίωξη κατά υπαλλήλου της, ο οποίος φέρεται να διέρρευσε τα προσωπικά δεδομένα στελεχών της ΕΥΠ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου σε άγνωστο αποδέκτη στο Cambridge της Μεγάλης Βρετανίας:
“1. Στο πλαίσιο ελέγχου ασφαλείας υπολογιστών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στις 14-7-2010, απεκαλύφθη ότι στον σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστού της Ομάδας που συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (Office Europeene de Lutte Anti-Fraude – OLAF, Ομάδα η οποία δεν έχει καμία σχέση με το σύστημα νόμιμης επισύνδεσης της Υπηρεσίας), υπήρχαν στοιχεία ατόμων που διορίσθηκαν κατόπιν συμμετοχής τους στο διαγωνισμό προσλήψεων της ΕΥΠ, του οποίου η τελική φάση ξεκίνησε στις 10-11-2008.

2. Συγκεκριμένα προέκυψε ότι στις 17-11-2008 στις 13:12′ τα στοιχεία 980 ατόμων, μεταξύ των οποίων και εκείνα των προαναφερομένων υπαλλήλων, απεστάλησαν από τον υπολογιστή αυτό σε συγκεκριμένο email που είχε δημιουργηθεί στους εξυπηρετητές (Serνers) βρετανικού πανεπιστημίου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και η εθνικότητα του κατόχου του email ήταν βρετανική.
3. Η σχετική υπηρεσιακή αναφορά διαβιβάστηκε εκ του νόμου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία προέβη στις ενέργειες της αρμοδιότητάς της με αποτέλεσμα την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του συγκεκριμένου υπαλλήλου.
4. Ο εν λόγω υπάλληλος μετακινήθηκε 5-2-2010 από την παραπάνω Ομάδα, στην οποία ήταν συντονιστής από το 2006, σε άλλη Διεύθυνση της Υπηρεσίας.
5. Η έρευνα συνεχίζεται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τη Europol, προκειμένου να διαπιστωθεί ο τελικός αποδέκτης-χρήστης των διαβιβασθέντων στοιχείων.”

Από το STRATEGY REPORT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ατάκες Κυβέρνησης και Αστυνομίας για τα πρόσφατα εγκλήματα χρηστών και εμπόρων ναρκωτικών:

Καμία ανοχή στον υπόκοσμο!!! Ολομέτωπος πόλεμος κατά των εμπόρων ναρκωτικών!!! Θα πάρουν την απάντηση τους!!! Θα κτυπήσουμε στην ρί...