Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Δοξά και τιμή στον Γρηγόρη Αυξεντίου (φωτορεπορτάζ)


Ξεχωριστή η παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για άλλη μια χρονιά στο ετήσιο μνημόσυνο του σταυραετού του Μαχαιρά, υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου, αφού πέραν τον 100 συναγωνιστών πλαισίωσαν τις γραμμές του κινήματος μας.
Τα συνθήματα των εθνικιστών αντηχούσαν για αρκετή ώρα στα βουνά του Μαχαιρά, και θύμιζαν σε όλους πως οι κόποι και οι θυσίες των αγωνιστών μας, δεν πήγαν χαμένοι. Έμειναν ακόμη κάποιοι τελευταίοι να σέβονται και να υπερασπίζονται τις ιδέες που είχαν οι ήρωες μας.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν έλειψαν και οι πολιτικάντηδες μας, αλλά και οι διάφοροι άλλοι αντιπρόσωποι τους που το μόνο που κάνουν είναι να αμαυρώνουν τα μνημόσυνα των ηρώων μας, με την παρουσία τους, αφού με την εκάστοτε προδοτική πολιτική τους καθημερινά κάθε άλλο παρά σεβασμό δείχνουν στις θυσίες των ηρώων μας.
Σε κάποιες φάσεις, οι απλοί παρευρισκόμενοι, που ήταν αρκετοί, πέραν από τις διάφορες μαριονέτες των κομμάτων, «παρασύρθηκαν» κατά την άφιξη των πολιτικάντηδων στο χώρο του κρησφύγετου και φώναζαν μαζί μας συνθήματα κυρίως κατά της ομοσπονδίας, με αποδέχτες του πολιτικάντηδες που βρίσκονταν στο μνημόσυνο, περνώντας τους έτσι το σαφέστατο μήνυμα ότι αυτός ο τόπος και ο λαός του δεν ξεπουλιέται τόσο εύκολα.
Μετά το πέρας του μνημόσυνου, τα μέλη μας επισκέφτηκαν το χώρο όπου βρίσκεται ο ανδριάντας του ημίθεου Αυξεντίου, και μαζί μας αρκετοί άλλοι απλοί πολίτες. Ξεχωριστή παρουσία, ήταν ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Σάββας Ταλιαδώρος, που ήρθε στο μέρος όπου βρίσκονταν όλοι οι συναγωνιστές του κινήματος μας, κάθισε μαζί μας και άρχισε να μας εξιστορεί διάφορες στιγμές του αγώνα όπως εκείνος τις έζησε, και λέγοντας μας να παραμείνουμε πιστοί και δυνατοί στον αγώνα μας, για να διαφυλάξουμε ως οι τελευταίοι πιστοί την Ελληνικότητα αυτού του τόπου. Εμείς με την σειρά μας τον διαβεβαιώσαμε πως θα παραμείνουμε πιστοί σε αυτό τον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα που ξεκίνησαν οι πρόγονοι μας, και είμαστε υπόχρεοι να τον διαφυλάξουμε.



Κατάθεση στεφανιού από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) & το Μέτωπο Νεολαίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...