Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Έτσουξε και τα ορφανά του μνημονίου η συμπαράσταση στους χαλυβουργούς


ΕΘΝΟΣ: “Μαύρο ραντεβού για ΠΑΜΕ και Χρυσή Αυγή”
“ΕΘΝΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 26/2/12 - ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ - «Μαύρο ραντεβού» για ΠΑΜΕ και Χρυσή Αυγή: Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από την επίσκεψη της «Χρυσής Αυγής» στη Χαλυβουργία, αποτελεί ατράνταχτη απόδειξη γι’ αυτή την «παρά φύσιν» πολιτική συνύπαρξη. Πριν από λίγα χρόνια θα θεωρούνταν αδιανόητο να παρευρεθούν εκπρόσωποι ακροδεξιών οργανώσεων σε απεργιακή κινητοποίηση συνδικάτων που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ, τη συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ.

Η εικόνα του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων στη Χαλυβουργία και μέλους του ΠΑΜΕ Γ. Σιφονιού, να αναγγέλλει την παρουσία εκπροσώπων της «Χρυσής Αυγής» στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Χαλυβουργία και το χειροκρότημά του αμέσως μετά τον χαιρετισμό του εκπροσώπου της ακροδεξιάς οργάνωσης στους απεργούς, αποδεικνύει ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα ακόμα και μεταξύ του ΚΚΕ και των «Χρυσαυγιτών».
«Χαριστική βολή»
Η οικονομική κρίση και εξαθλίωση των οικονομικά ασθενέστερων δεν έχει δώσει μόνο τη «χαριστική βολή» στο «παραδοσιακό» πολιτικό σύστημα, αλλά αρχίζει να «καταστρέφει» ακόμα και τις πιο έντονες διαχωριστικές γραμμές που υπήρχαν μεταξύ της ακροδεξιάς και της παραδοσιακής Αριστεράς, όπως καταμαρτυρούν τα γεγονότα στη Χαλυβουργία, πάρα τις ανακοινώσεις του σωματείου που διαβεβαιώνουν για το αντίθετο.
Στις 18 Φεβρουαρίου ομάδα της ακροδεξιάς «Χρυσής Αυγής», με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη, εκπρόσωπο της οργάνωσης και υπεύθυνο για την Περιφέρεια Αττικής, επισκέπτεται τους απεργούς της Χαλυβουργία προσφέροντας τρόφιμα. Πάνω στα κιβώτια υπάρχουν αυτοκόλλητα που αναγράφουν: «Ψηφίζω “Χρυσή Αυγή” για να ξεβρωμίσει ο τόπος».
Κάποιοι από τους απεργούς που βρίσκονταν στο εργοστάσιο συγκεντρώνονται και ο εκπρόσωπος της ακροδεξιάς οργάνωσης μιλά από μικροφώνου: «Εχουμε σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων της Χαλυβουργίας και ζητάμε συγνώμη που δεν ήρθαμε νωρίτερα εδώ, αυτοπροσώπως», είπε ο Ηλ. Κασιδιάρης.
«Με τους ελάχιστους πόρους που διαθέτουμε, γιατί δεν μας πληρώνει κανένα κράτος και κανένας ρουφιάνος δεν είναι από πίσω μας, θέλουμε να γνωρίζετε ότι είμαστε στο πλευρό σας. Συγχαρητήρια και να συνεχίσετε αυτόν τον ωραίο αγώνα», είπε ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του.
Αρμονική «συνύπαρξη»
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του σωματείου διακρίνεται πίσω από τον εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής» να χειροκροτεί. Μιλώντας και ο ίδιος στους εργαζομένους κάνει λόγο για το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και κατηγορεί τα πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη και Αδωνι Γεωργιάδη που τάχθηκαν υπέρ του Μνημονίου!
Η αρμονική «συνύπαρξη» ακροδεξιών εθνικιστών και μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας έβαλε φωτιά στο Διαδίκτυο, κυρίως στις σελίδες αριστερών οργανώσεων που αφήνουν να εννοηθεί ότι τα στελέχη του ΠΑΜΕ συμμαχούν και με τον «διάολο» της ακροδεξιάς και βάζουν τους «φασίστες» από την πίσω πόρτα στο εργατικό κίνημα.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ”
Φαίνεται πως η δυναμική παρουσία του Κινήματος στους χώρους εργασίας δεν πόνεσε μόνο τους εργατοπατέρες και τους αναρχοκομμουνιστές. Πόνεσαν πολύ και τα ορφανά του μνημονίου (βλέπε εφημερίδες Έθνος και Νέα) και έσπευσαν να τυπώσουν σε εκατοντάδες χιλιάδες φύλλα τις ανοησίες που εδώ και μέρες τολμούσαν να πουν μόνο στο indymedia και στις συνιστώσες του Σύριζα: ότι η Χρυσή Αυγή άρχισε να τα βρίσκει με το ΚΚΕ… Όπως έχουμε πει επανειλημμένως, ο ελληνικός λαός έχει πάψει να μασάει κουτόχορτο και γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνι τις σοφιστείες των ορφανών του Μαρξ και του μνημονίου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63622025

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...