Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Φακέλωμα όλων των υπαλλήλων του TÜBİTAK


Άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης του δικτύου κατασκοπείας που εκβίαζε ανώτατους κρατικούς λειτουργούς της Τουρκίας, στελέχη του Τουρκικού Συμβουλίου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών (ΤÜBITAK) και της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Όπως προκύπτει από την δικογραφία, επικεφαλής της συμμορίας είναι ο Συνταγματάρχης ε.α. İbrahim Sezer, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε 165.000 διαβαθμισμένα έγγραφα, μεταξύ των οποίων απόρρητοι χάρτες και ντοκουμέντα για εγχώρια προγράμματα ανάπτυξης οπλικών συστημάτων. Τα μέλη της συμμορίας κατέγραφαν με κρυφές κάμερες σεξουαλικές πράξεις υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων και στρατιωτικών και στη συνέχεια εκβίαζαν και απειλούσαν με την αποκάλυψη αυτών των «παρασπονδιών». Οι περισσότερες σεξουαλικές πράξεις αφορούσαν συνευρέσεις με εκδιδόμενες αλλά και ομοφυλοφιλικές σχέσεις, μεγάλο μέρος των οποίων πραγματοποιήθηκε στο τουρκικό Ναύσταθμο της Τούζλα στη θάλασσα του Μαρμαρά. Η στοχοποίηση των θυμάτων ήταν εύκολη αφού όπως ανακάλυψαν οι τουρκικές αρχές στον Η/Υ ενός εκ των τριών υπόπτων υπαλλήλων του TÜBİTAK, το κύκλωμα είχε καταφέρει να φακελώσει 1048 εργαζομένους του κρατικού ερευνητικού φορέα!

Σύμφωνα με τη Radikal, η κατηγοριοποίηση γινόταν βάση πολιτικών απόψεων (“αριστερός”, “ακροδεξιός”, “ισλαμιστής”), θρησκευτικών πεποιθήσεων ή εθνικής καταγωγής (“Αλεβίτης”, “Αρμένιος”, “Εβραίος”) ή άλλα προσωπικά χαρακτηριστικά στοιχεία συμπεριφοράς και ιδιοτροπίες (“αξιόπιστος”, “ανασφαλής”, “εξυπηρετικός”, “γυναικάς” μέχρι και “σατανιστής”). Στον υπολογιστή του φερόμενου ως μέλος του κυκλώματος Yücel Çipli βρέθηκαν επίσης προσωπικά στοιχεία συνολικά 5.000 ατόμων, μεταξύ των οποίων στελεχών των αμυντικών εταιρειών ASELSAN και HAVELSAN.
Το τελευταίο στοιχείο ανάγκασε τις αρχές να διευρευνήσει κατά πόσο η υπόθεση αυτή σχετίζεται με τις μυστηριώδεις αυτοκτονίες που έπληξαν την ASELSAN την περίοδο 2006-2007. Κατά την εξάρθρωση του κυκλώματος προ διετίας, δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου κατονόμαζαν τη Ρωσία, το Ισραήλ και την Ελλάδα ως αποδέκτες των απόρρητων πληροφοριών που πιθανότατα διέρρευσαν. Υπενθυμίζεται ότι γι΄αυτούς τους λόγους, η Άγκυρα προσπάθησε ανεπιτυχώς να δημιουργήσει κλίμα εμπλέκοντας Ελληνες πολίτες στην όλη υπόθεση τον περασμένο Μάρτιο.
Από το STRATEGY REPORT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...